1- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران 2- دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران 3- گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، hdavoodi1345@gmail.com
چکیده: (2369 مشاهده)
زمینه و هدف: پروپولیس به عنوان یک محصول طبیعی، دارای فواید بیولوژیکی متعددی از جمله خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی ، ضد میکروبی و همچنین ضد سرطانی می باشد. کاربرد آن به میزان زیادی به ترکیبات و مقادیر اجزای اصلی آن بستگی دارد. هدف از این مطالعه ارزیابی مقادیر کریسین ، کوئرستین و کافئیک اسید به عنوان سه جزاصلی فعال در پروپولیس ایرانی با استفاده از روش UV-HPLC است. مواد و روشها: سه نمونه مختلف از پروپولیس در بهار سال 1396 در مناطق سارال و آوالان استان کردستان جمع آوری شدند. برای جداسازی و اندازه گیری سه ترکیب اصلی پروپولیس، نمونه ها با محلول اتانول 80% عصاره گیری شده و سپس در حالت ایزوکراتیک با سرعت جریان یک میلی متر در دقیقه برای 20 دقیقه و آشکارساز UV در طول موج nm 310 به سیستم UV-HPLC تزریق شدند. محدوده خطی و تشخیصی برای ارزیابی و سنجش کنترل کیفیت محاسبه شدند. یافته ها: کریسین در نمونه های پروپولیس ما شناسایی نشدند. مقادیر متوسط کوئرستین و کافئیک اسید به ترتیب(µg/g) 65/425 و (µg/g) 27/498 گزارش شد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه، برای اولین بار، مقادیر کمی سه ترکیب اصلی فعال پروپولیس ایرانی را که بسیاری از اثرات مفید پروپولیس به آنها نسبت داده شده ، با دقت بالایی گزارش نمود.
Yousefinejad V, Darvishi N, Vahabzadeh Z, Babahajian A, Davoodi S H. Determination of Major Active Components in the Iranian (Kurdistan) Propolis Extract by HPLC. SJKU 2022; 27 (2) :38-45 URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-6667-fa.html
یوسفی نژاد وحید، درویشی نازیلا، وهاب زاده ذکریا، باباحاجیان اسرین، داوودی سید حسین. بررسی میزان ترکیبات فعال در عصاره پروپولیس ایرانی (کردستان) با استفاده از متد کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC). مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1401; 27 (2) :38-45