[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90445460
h-index3725
i10-index237138

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 22، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 90-80 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با غذای پرچرب
فرهاد احمدی کانی گلزار1 ، رزیتا فتحی 2، سلیمان محجوب3
1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، شاخه بیوشیمی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران.
2- شاخه بیوشیمی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، roz_fathi@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
چکیده:   (4297 مشاهده)
زمینه و هدف: پروتئین whey به‌عنوان یک پیشگیری‌کننده بسیار عالی در برابر چاقی شناخته ‌شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر سطوح TNF-α و مقاومت انسولینی در رت‌های تغذیه شده با غذای پرچرب می باشد.
روش بررسی: 40 سر رت نر نژاد ویستار در فاز اول تحقیق به دو گروه تقسیم شدند: 1-رژیم غذایی استاندارد (8 سر)، 2-رژیم غذایی پرچرب (32 سر). پس از 9 هفته، در فاز دوم موش‌های تغذیه شده با غذای پرچرب به 4 گروه (8 سر در هر گروه) تقسیم شدند: 1-کنترل، 2-مکمل whey، 3-تمرین استقامتی، 4-مکمل whey + تمرین استقامتی. تمرین استقامتی به مدت 10 هفته با سرعت 21 متر در دقیقه با شیب 15 درصد برای 60 دقیقه در روز و 5 روز در هفته انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی (مقایسه گروه کنترل نرمال و کنترل غذای پرچرب) و آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه تحلیل شدند.
یافته ها: در گروه کنترل غذای پرچرب مقادیر وزن بدن (009/0=P) و بافت چربی (002/0=P)، مقاومت به انسولین (045/0=PTNF-α (022/0=P) نسبت به گروه غذای استاندارد بالاتر بود. وزن بافت چربی (02/0=P)، گلوکز (006/0=P)، انسولین (0003/0=P)، شاخص مقاومت به انسولین (00021/0=P) و سطوح  TNF-αبافت چربی (039/0=P) در گروه های مصرف کننده whey نسبت به گروه های بدون مصرف مکمل کمتر بود. همچنین وزن بدن (017/0=P)، وزن بافت چربی (001/0=P) و سطوح TNF-α بافت چربی (001/0=P) در گروه های تمرین کرده نسبت به گروه های کنترل کمتر بود.
نتیجهگیری: مصرف مکمل whey منجر به بهبود مقاومت انسولینی ناشی از غذای پرچرب و کاهش التهاب گردید. همچنین تمرین استقامتی التهاب بافت چربی را کاهش داد.
کلید واژه ها: پروتئین whey، التهاب، مقاومت به انسولین، غذای پرچرب
وصول مقاله:5/11/95 اصلاحیه نهایی:30/1/96 پذیرش:10/2/96
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین whey، التهاب، مقاومت به انسولین، غذای پرچرب
متن کامل [PDF 1662 kb]   (1019 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/6/29 | پذیرش: 1396/6/29 | انتشار: 1396/6/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi-Kani Golzar F, Fathi R, Mahjoub S. The effects of endurance training and whey protein supplementation on inflammation and insulin resistance in the rats fed with high-fat diet. SJKU 2017; 22 (4) :80-90
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3406-fa.html

احمدی کانی گلزار فرهاد، فتحی رزیتا، محجوب سلیمان. تأثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با غذای پرچرب. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1396; 22 (4) :80-90

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645