1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، شاخه بیوشیمی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. 2- شاخه بیوشیمی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، roz_fathi@yahoo.com 3- مرکز تحقیقات زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران.
چکیده: (4297 مشاهده)
زمینه و هدف: پروتئین whey بهعنوان یک پیشگیریکننده بسیار عالی در برابر چاقی شناخته شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر سطوح TNF-αو مقاومت انسولینی در رتهای تغذیه شده با غذای پرچرب می باشد. روش بررسی: 40 سر رت نر نژاد ویستار در فاز اول تحقیق به دو گروه تقسیم شدند: 1-رژیم غذایی استاندارد (8 سر)، 2-رژیم غذایی پرچرب (32 سر). پس از 9 هفته،در فاز دوم موشهای تغذیه شده با غذای پرچرب به 4 گروه (8 سر در هر گروه) تقسیم شدند: 1-کنترل، 2-مکمل whey، 3-تمرین استقامتی، 4-مکمل whey + تمرین استقامتی. تمرین استقامتی به مدت 10 هفته با سرعت 21 متر در دقیقه با شیب 15 درصد برای 60 دقیقه در روز و 5 روز در هفته انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون من ویتنی (مقایسه گروه کنترل نرمال و کنترل غذای پرچرب) و آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه تحلیل شدند. یافته ها: در گروه کنترل غذای پرچرب مقادیر وزن بدن (009/0=P) و بافت چربی (002/0=P)، مقاومت به انسولین (045/0=P)، TNF-α (022/0=P) نسبت به گروه غذای استاندارد بالاتر بود. وزن بافت چربی (02/0=P)، گلوکز (006/0=P)، انسولین (0003/0=P)، شاخص مقاومت به انسولین (00021/0=P) و سطوح TNF-αبافت چربی (039/0=P) در گروه های مصرف کننده whey نسبت به گروه های بدون مصرف مکمل کمتر بود. همچنین وزن بدن (017/0=P)، وزن بافت چربی (001/0=P) و سطوح TNF-α بافت چربی (001/0=P) در گروه های تمرین کرده نسبت به گروه های کنترل کمتر بود. نتیجهگیری: مصرف مکمل whey منجر به بهبود مقاومت انسولینی ناشی از غذای پرچرب و کاهش التهاب گردید. همچنین تمرین استقامتی التهاب بافت چربی را کاهش داد. کلید واژه ها: پروتئین whey، التهاب، مقاومت به انسولین، غذای پرچرب وصول مقاله:5/11/95 اصلاحیه نهایی:30/1/96 پذیرش:10/2/96
Ahmadi-Kani Golzar F, Fathi R, Mahjoub S. The effects of endurance training and whey protein supplementation on inflammation and insulin resistance in the rats fed with high-fat diet. SJKU 2017; 22 (4) :80-90 URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3406-fa.html
احمدی کانی گلزار فرهاد، فتحی رزیتا، محجوب سلیمان. تأثیر تمرین استقامتی و مکمل پروتئین whey بر التهاب و مقاومت انسولینی در موشهای صحرایی تغذیهشده با غذای پرچرب. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1396; 22 (4) :80-90