:: دوره 22، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) ::
پرند فیروزمنش1 ، شاهین فکور 2، الهام احمدی3
1- دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران
2- گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران ، Fakours@yahoo.com
3- گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج.
زمینه و هدف: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری زئونوز می باشد که از طریق گزش کنه، تماس با خون یا مایعات بدن حیوانات آلوده به ویروس، به انسان انتقال می یابد و با بروز خونریزی و درصد مرگ بالا مشاهده می شود. هدف این مطالعه بررسی سرم شناسی بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو در افراد پرخطر  کشتارگاهها، دامداریها و حیوانات استان کردستان بود.
 روش بررسی: در مطالعه حاضر از100 نفر از افراد پر خطر (20 نفر از کشتارگاه سنندج) و 80 نفر از دامداران و کارگران دامداری های مورد مطالعه وهمچنین 300 رأس گاو و گوسفند از دامداری های استان کردستان ( هر کدام 150رأس)، در گروههای سنی زیر 1 ، 3-1 و بالاتر از3 سال، در دو جنس نر و ماده، در چهار فصل سال و پس از معاینات بالینی و سابقه تماس با کنه خون گیری به عمل آمد. و سپس با استفاده از روش ایمنوفلورسانس غیر مستقیم سرم نمونه ها به منظور تعیین آنتی بادی اختصاصی IgG آزمایش گردید.
یافته ها: آزمایش سرمی ایمنوفلورسانس  درهیچکدام از نمونه های سرمی مربوط به انسان و حیوانات نتیجه مثبت را نشان نداد.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که، حداقل جمعیت دامی و انسانی تحت مطالعه، در معرض با ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قرار نداشته است . همچنین می توان محتاطانه شیوع پایین این بیماری را در جمعیت های دامی و انسانی کردستان، استنباط کرد. انجام مطالعات مشابه در جمعیت های بیشتر و جداسازی ویروس به ویژه از کنه ها پیشنهاد می گردد.
کلید واژه ها: سرولوژی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، افراد پرخطر، حیوانات، کردستان.
وصول مقاله:22/8/95 اصلاحیه نهایی:18/10/95 پذیرش:22/12/95
واژه‌های کلیدی: سرولوژی، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، افراد پرخطر، حیوانات، کردستان.
دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/5/2

Firouzmanesh P, Fakour S, Ahmadi E. Serologic survey of Crimean-Congo hemorrhagic fever in high risk people in slaughter house, livestock owners and livestock in Kurdistan Province. SJKU 2017; 22 (3) :1-9

فیروزمنش پرند، فکور شاهین، احمدی الهام. بررسی سرولوژیک بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در افراد پرخطر در کشتارگاهها ، دامداری ها و دام های استان کردستان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1396; 22 (3) :1-9

دوره 22، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها