:: دوره 20، شماره 6 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1394 ) ::
سجاد معینی ، فرج فتاحی 1، راضیه داودی ، علی معینی ، حسین ابراهیم
1- ، farajfatahi92@yahoo.com

مقدمه:آسیب­های شانه از آسیب­های شایع درکشتی است که علاوه بر ایجاد مشکلات عملکردی، باعث مشکلات روانی در فرد شده و در صورت بالا بودن شدت آسیب، منجر به ترک ورزش می‌شود. ازسوی دیگر خستگی یکی از عوامل مهم خطرساز آسیب بشمار می­رود. بنابراین هدف از انجام این مطالعه مقایسه خستگی گروه­هایی از عضلات کمربند شانه­ای طی یک مسابقه شبیه‌سازی‌شده کشتی آزاد می­باشد.

روش بررسی: به­همین منظور 14 کشتی­گیر غیر حرفه‌ای (سن 2/3±7/20 سال، وزن kg 9/12±3/70، قد cm 8/5±2/174) به‌صورت در دسترس انتخاب شده، آزمون شدند. پس از گرم­کردن ابتدایی، نیروی ده گروه عضلانی ناحیه شانه هر دو دست با نیروسنج کششی-فشاری اندازه­گیری شد، پس از انجام دو تایم سه دقیقه­ای کشتی باشدت بالا با 30 ثانیه استراحت بین دو تایم ، این اندازه­گیری تکرار و درصد افت نیروی هر حرکت محاسبه گردید. از آزمون t وابسته جهت تعیین اختلاف میانگین­های پیش و پس آزمون استفاده شد.

نتایج: یافته­ها نشان دادند که خستگی معنادار در تمام حرکات منتخب در هردو دست، به‌جز اکسترنال ­روتیتور­های دست غیر برتر بوجود آمده است (05/0 p≤بیشترین خستگی در عضلات تثبیت­کننده استخوان کتف (ری­ترکتور، پروترکتور و الویتور) رخ داد.

نتیجه گیری: از نتایج به دست آمده می‌توان جهت طراحی برنامه بدنسازی به­منظور پیشگیری از آسیب­های شانه و بهبود کیفیت کشتی استفاده کرد.

واژه­های کلیدی: استقامت عضلانی، خستگی، چرخاننده­های سردستی، ثبات دهنده­های کتف، کشتی رقابتی.

وصول مقاله :6/5/94  اصلاحیه نهایی:15/9/94 پذیرش:17/9/94

واژه‌های کلیدی: استقامت عضلانی، خستگی، چرخاننده­های سردستی، ثبات دهنده­های کتف، کشتی رقابتی
دریافت: 1394/11/19 | پذیرش: 1394/11/19 | انتشار: 1394/11/19

Moeini S, Fatahi F, Davoodi R, Moeini A, Ebrahim H. Comparison of fatigue of the shoulder girdle muscles before and after a simulated freestyle wrestling match. SJKU 2016; 20 (6) :54-68