[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 15، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1389 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 33-42 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره متانولی و ان- هگزانی تره بر برخی شاخص‌های انعقادی در محیط آزمایشگاه
نگین ملاسلیمی1، فاطمه قنبری1، دکتر اسماعیل ایزدپناه2، دکتر هیمن خسروپناه3، دکتر امین رستمی4، عباس احمدی5، سلیمان کرد4، امیر امینی6، اشکان توکلی4، دکتر کامبیز حسن زاده5
1- ناحیه دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، eizadpanah2000@yahoo.com
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
4- دانشگاه کردستان
5- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
6- دانشگاه تهران
چکیده:   (13355 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: Allium porrum L. یا تره، گیاهی از خانواده Liliaceae است و به طور گسترده در غذاهای ایرانی به عنوان طعم دهنده و در طب سنتی ایران کاربردهای مختلف درمانی برای آن ذکر شده است. در مناطق غرب ایران عقیده بر این است که آب تازه این گیاه باعث جلوگیری از خونریزی از بینی می‌شود. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره های متانولی و ان- هگزانی این گیاه بر تست‌های انعقادی در انسان در محیط آزمایشگاه، طراحی و اجرا شد. روش بررسی: برای تهیه عصاره متانولی و ان- هگزانی گیاه تره از روش استخراج پیوسته استفاده شد. عصاره با غلظت‌های مختلف تهیه و تأثیر آن بر شاخص‌های انعقادی زمان پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT) و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج بوسیله آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی تره باعث افزایش شاخص‌های انعقادی PT و PTT شد، اما تأثیر معنی‌داری بر شاخص انعقادی CT نداشت. از طرفی عصاره ان- هگزانی باعث کاهش PT و افزایش CT شد. نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این مطالعه حاکی از تأثیر ضد انعقادی عصاره تره می‌باشد. با این وجود بخشی از نتایج این مطالعه اثرات ضد و نقیضی از تأثیر فراکسیون‌های مختلف را نشان داد که جهت روشن شدن موضوع و پیدا کردن مکانیسم‌های احتمالی، مطالعات بیشتر در مدل‌های حیوانی ضروری است. کلید واژه‌ها: تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد، وصول مقاله: 28/4/89 اصلاحیه نهایی: 6/9/89 پذیرش مقاله: 29/9/89
واژه‌های کلیدی: تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد
متن کامل [PDF 1418 kb]   (1306 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollasalimi N, Ghanbari F, Izadpanah E, Khosropanah H, Rostami A, Ahmadi A, et al . Effect of methanolic and n-hexanic extracts of Allium porrum L. on some human coagulation tests in vitro. SJKU. 2011; 15 (4) :33-42
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-418-fa.html

ملاسلیمی نگین، قنبری فاطمه، ایزدپناه اسماعیل، خسروپناه هیمن، رستمی امین، احمدی عباس، و همکاران. و همکاران.. تأثیر عصاره متانولی و ان- هگزانی تره بر برخی شاخص‌های انعقادی در محیط آزمایشگاه. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1389; 15 (4) :33-42

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-418-fa.html



دوره 15، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3977