[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 24، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1398 ) ::
جلد 24 شماره 1 صفحات 112-121 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس میوه درخت بنه بر روی باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس در محیط آزمایشگاهی و سوسیس
محمد مهدی سلطان دلال 1، محمد فرجی2، فردین میر احمدی3
1- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی/ بخش میکروب شناسی غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج
چکیده:   (571 مشاهده)
 
کلستریدیوم پرفرنجنس (clostridium perfringens) از جمله عوامل باکتریایی بیماری زا در حیوانات واز عوامل مهم مسمومیت های غذایی در انسان میباشد. اسانس میوه درخت بنه (P.atlantica Subsp.Kurdica) یا پسته وحشی به عنوان ترکیب ضد میکرروبی در مقابل اکثر میکرو ارگانیسمها شناخته شده است. هدف از این تحقیق تعیین فعالیت ضد میکروبی اسانس میوه درخت بنه بر روی باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس در محیط ازمایشگاهی و فراورده های گوشتی میباشد.
در این تحقیق اثرات ضد میکروبی اسانس میوه درخت بنه برروی کلستریدیوم پرفرنجنس، به روش دیسک کاغذی (تعیین قطر هاله عدم رشد) ورقت سازی در لوله ، ،تعیین غلظت ممانعت کنندگی (MIC) وحداقل غلظت کشندگی (MBC) مورد ارزیابی قرار گرفت. نهایتاً در مرحله سوم بررسی استفاده از حداقل غلظت کشنده از اسانس به عنوان ترکیب ضد باکتری به فرآورده غذایی (سوسیس و کالباس ) برای کاهش میکروب های بی هوازی به خصوص کلستریدیوم می باشد.جهت ارزیابی اماری از روش نرم افزار SASدر قالب آزمون  فاکتوریل دو عامله بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام می شود.
نتایج نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) برای باکتری کلستریدیوم برابی 250 میلی­گرم بر لیتر است.  وحداقل غلظت کشندگی (MBC) در اسانس بنه برای باکتری کلستریدیوم برابر 500 میلی­گرم در ­لیتر بود. ولی بر روی طعم ، رنگ و بو و بطور کلی خصوصیات ارگانو لپتیک آن اثر مثبتی نداشته که این مسئله را می توان با خالص سازی رنگ بری حل کرد و یا از آن می توان به عنوان دارو و درمان عفونت یا مسمومیت ناشی از این باکتری استفاده کرد.


 
واژه‌های کلیدی: اسانس میوه درخت بنه، کلستریدیوم پرفرنجنس، حداقل غلظت بازدارندگی MIC، سوسیس وکالباس و خصوصیات ارگانو لپتیک
متن کامل [PDF 263 kb]   (195 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Faraje M, Mirahmadi F. Antibacterial effects of essence of Bene tree fruit on Clostridium perfringens in laboratory environment and on meat product. SJKU. 2019; 24 (1) :112-121
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3385-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، فرجی محمد، میر احمدی فردین. بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس میوه درخت بنه بر روی باکتری کلستریدیوم پرفرنجنس در محیط آزمایشگاهی و سوسیس. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1398; 24 (1) :112-121

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3385-fa.html



دوره 24، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3921