[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 23-29 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر
دكتر مهرداد مدرسی1، دكتر منوچهر مصری پور، مهران اسدی مرغملکی
1- ، mehrdad_modaresi@hotmail.com
چکیده:   (18936 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به کاربرد وسیع زعفران بعنوان رنگ و چاشنی در الگوی تغذیه مردم بسیاری از مناطق جهان، این تحقیق جهت تعیین اثرات احتمالی عصاره زعفران بر روی اجزای پروتئینی خون در موش سوری انجام گرفت. روش بررسی: بدین منظور پنج گروه هشت تایی از موشهای آزمایشگاهی کوچک نر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل (sham) نرمال سالین دریافت کرد و چهار گروه دیگر چهار دوز متفاوت 25، 50، 100 و 200 mg/kg/48h از عصاره زعفران را به مدت 20 روز دریافت کردند. پروتئین‌های پره آلبومین، آلبومین، آلفا-1، آلفا-2، بتا، و گاما گلبولین‌ها با روش الکتروفورز از سرم جدا گردید و با استفاده از آنالیز رایانه ای مقدار آنها اندازه‌گیری شد. نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلبولین) با توجه به الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید. یافته‌ها: میانگین سطح سرمی پره آلبومین و آلبومین در گروههای تجربی دوم (mg/kg/48h 50) و سوم (mg/kg/48h 100) با گروه کنترل تفاوت معنی‌دار داشته اما بین سایر گروهها و گروه کنترل تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. سطح سرمی آلفا-1 در هیچ یک از گروهها تفاوت قابل ملاحظه‌ای با گروه کنترل نداشت. میانگین سطح سرمی آلفا-2 و بتا در گروههای تجربی تیمار شده با دوزهای mg/kg/48h 25، 50 و 100 و سطح سرمی گاما در گروههای تیمار شده بادوزهای mg/kg/48h 100 و 200 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری نشان داد (05/0p<). همچنین نسبت A/G در همه گروههای تجربی در مقایسه با گروه کنترل بصورت وابسته به دوز تفاوت معنی‌داری نشان می‌دهد (05/0p<). نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه سنتز آلبومینها در کبد صورت می‌گیرد افزایش میزان آلبومین نشان دهنده بهبود عملکرد کبد در اثر تزریق عصاره زعفران می‌باشد. همچنین افزایش سنتز گلبولینها و کاهش نسبت A/G نشان می‌دهد عصاره زعفران توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد. کلید واژه‌ها: آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران وصول مقاله: 22/4/87 اصلاح نهایی: 20/8/87 پذیرش مقاله: 28/8/87
واژه‌های کلیدی: آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران
متن کامل [PDF 210 kb]   (1721 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/2/13 | انتشار: 1387/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Modaresi M, Messripour M, Asadi marghmaleki M. Effect of saffron extract on electrophoretic pattern of serum proteins in the male mice. SJKU. 2009; 13 (4) :23-29
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-97-fa.html

مدرسی مهرداد، مصری پور منوچهر، اسدی مرغملکی مهران. بررسی تأثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (4) :23-29

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-97-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4218