1- دانشگاه علوم پزشکی قزوین 2- دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، allami9@yahoo.com
چکیده: (38 مشاهده)
زمینه و هدف: بوتولیسم معمولاً با مصرف غذاهای غیر اسیدی که تحت شرایط نامناسب نگهداری شدهاند، مرتبط است. با این حال، این بیماری میتواند از محصولات کنسرو شده با اسیدیتهبالا نیز ناشی شود. این گزارش به بررسی خطرات کمتر شناخته شدهای که با غذاهای کنسرو شده مرتبط است، میپردازد. مورد: ما مورد یک بیمار زن میانسال را که پس از مصرف گلابیهای کنسرو شده به روش بن ماری دچار علائم بوتولیسم شده است، معرفی میکنیم. این تکنیک نگهداری، که در بین خانمهای خانهدار محبوب است، اغلب برای از بین بردن موثر اسپورهای باکتریایی ناکافی است. نتیجهگیری: این مقاله شرایطی را که بوتولیسم میتواند بدنبال مصرف غذاهای کنسرو شده با اسیدیته بالا ناشی شود، توضیح میدهد و علائم بالینی، تشخیص، درمان و عوارض احتمالی آن را تشریح میکند. همچنین بر چالشهای تشخیصی و نیاز حیاتی به مداخله پزشکی سریع در موارد بوتولیسم مرتبط با غذا تأکید میکند.