1- دانشگاه علوم پزشکی تهران 2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات تهران 3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم 4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ، shojaee_sadi@yahoo.com
چکیده: (16165 مشاهده)
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به متی سیلین (MRSA) به یک مشکل بزرگ در درمان بیماری ها تبدیل شده اند. این سویه ها با ساکن شدن در بینی به شدت موجب افزایش عفونت های بیمارستانی و مرگ و میر بیماران می شوند. آویشن یک گونه گیاهی است که به طور گستره در سراسر جهان برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این مطالعه، بررسی خواص ضد میکروبی اسانس آویشن بر روی سویه های MRSA جدا شده از مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضد میکروبی به همراه حداقل غلظت مهار کننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) اسانس آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج : یافته های ما نشان داد که اسانس آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین ایزوله شده از مواد غذایی اثرات خوبی دارد.
نتیجه گیری: با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی و عوارض کمتر دارویی می توان به درمان عفونت های استافیلوکوکی امیدوار بود.
Soltan Dallal M M, Bayat M, Yazdi M H, Aghaamiri S, Ghorbanzadeh Meshkani M, Abedi Mohtasab T P et al . Antimicrobial effect of Zataria multiflora on antibiotic-resistant Staphylococcus aureus strains isolated from food. SJKU 2012; 17 (2) :21-29 URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-796-fa.html
سلطان دلال محمد مهدی، بیات منصور، یزدی محمد حسین، آقا امیری سولماز، قربانزاده مشکانی مسعود، عابدی محتسب ترانه پیمانه و همکاران.. ارزیابی اثر ضد میکروبی اسانس گیاهی آویشن شیرازی بر سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از مواد غذایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1391; 17 (2) :21-29