[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101225554
h-index3925
i10-index263140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 17، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1391 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 20-15 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه چربی دریافتی با میزان بتا- کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز
محمود رضا نخعی1 ، محمد رضا پالیزوان2
1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، nakhaeimr@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (10488 مشاهده)
زمینه و هدف: بتا – کاروتن پیش ماده رتینول است. این ترکیب به عنوان یک آنتی اکسیدان نیز عمل می کند و در صنایع غذایی به عنوان رنگ طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. در کشور های در حال توسعه یکی از بهترین منابع تامین کننده رتینول، کاروتنوئید ها هستند. به خصوص برای گروه های آسیب پذیر (مادران ، بچه ها و نوزادان). بنابراین ارزیابی زیست فراهمی این مواد مغذی از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. روش بررسی: در این مطالعه که به صورت مقطعی انجام شد،80 مادر شیر ده از بین زایشگاه های خصوصی و دولتی شهر تبریز انتخاب گردید. مشخصات دموگرافیک و رژیم غذایی آنها با مصاحبه به دست آمد. بتا -کاروتن شیر مادر نیز به روش کار -پرایس در طول موج 620 میلی میکرون و فیبر رژیم غذایی نیز به روش چن و آندرسن اندازه گیری شد. یافته ها : میزان بتا-کاروتن دریافتی و میزان آن در شیر مادران در حد طبیعی به دست آمد. عمده ترین منبع تامین کننده ویتامین آ منابع گیاهی بود. فیبر دریافتی نیز در مقایسه با میزان توصیه شده روزانه از رقم بالایی بر خوردار بود. بین میزان بتا- کاروتن شیر مادران با تغذیه مناسب و مادران سوء تغذیه ای اختلاف معنی داری مشاهده نشد. ارتباط معنی داری نیز بین میزان چربی دریافتی و بتا- کاروتن شیر مادر بدست نیامد (003/0r = ، 997/0P =). نتیجه گیری : چربی رژیم غذایی هنگامی که با مقدار زیادی فیبر مصرف شود ، نقش چندانی در افزایش زیست فراهمی کاروتنوئید ها ندارد .
واژه‌های کلیدی: آغوز، چربی رژیم غذایی، بتا- کاروتن، مادران شیر ده
متن کامل [PDF 372 kb]   (2779 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/4/12 | انتشار: 1391/4/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhaie M R, Palizvan M R. The evaluation of the relationship between dietary fat intake and Colostrum beta-carotene of lactating mothers referring to hospitals in Tabriz. SJKU 2012; 17 (2) :15-20
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-795-fa.html

نخعی محمود رضا، پالیزوان محمد رضا. رابطه چربی دریافتی با میزان بتا- کاروتن موجود در شیر آغوز مادران شیرده مراجعه کننده به زایشگاه های شهر تبریز . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1391; 17 (2) :15-20

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-795-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4713