[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations97876099
h-index3927
i10-index253158

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 29، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1403 ) ::
جلد 29 شماره 1 صفحات 84-69 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی و اعتبارسنجی سامانه ترکیبات مواد غذایی ایرانی جهت ارزیابی انرژی و مواد مغذی دریافتی: یک مطالعه کاربردی بنیادی با استفاده از داده‌های مطالعه کوهورت روانسر
یحیی پاسدار1 ، شیما مرادی 2، سیدمصطفی نچواک3 ، سیدماجد نبویان4 ، احمدرضا درستی مطلق5
1- گروه علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات عوامل محیطی مؤثر بر سلامت، انستیتو سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران ، shima.moradi@kums.ac.ir
3- گروه علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات عوامل محیطی مؤثر بر سلامت، انستیتو سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
4- گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
5- گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (1349 مشاهده)
زمینه و هدف: برای ارزیابی‌های دقیق میزان دریافت رژیمی نیاز به ابزار دقیق و معتبر مبرم دیده می‌شود. این ابزارها علاوه بر کاربرد آسان، بلافاصله آنالیز کاملی از دریافت غذایی را به‌صورت انرژی، درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها نشان دهد. هدف مطالعه حاضر طراحی و اعتبارسنجی سامانه ترکیبات مواد غذایی ایرانی جهت تعیین میزان انرژی و مواد مغذی دریافتی بود.
مواد و روش ­ها: مطالعه کاربردی بنیادی حاضر با استفاده از زبان برنامه‌نویسی PHP 7.1 جهت پیاده‌سازی منطق سامانه و همچنین از چارچوب Laravel 8 به منظور بهره بری از امکانات یک چارچوب کد نویسی یکپارچه و همه‌گیر جهت طراحی پرسشنامه یادآمد و بسامد مصرف خوراک (FFQ) مبتنی بر وب انجام شد. پس از طراحی سامانه حاضر، اطلاعات دریافت رژیمی 40 نفر را به سامانه وارد کرده و با نرم­افزار(N4)  Nutritionist IV مقایسه شد.
 یافته‌ها: همبستگی مثبت و معنی­داری بین انرژی دریافتی، درشت مغذی‌ها و عمده ریزمغذی ­ها حاصل از دو سامانه طراحی شده و نرم افزار N4 مشاهده شد. این سامانه امکان خروجی آنی به‌صورت فایل اکسل به دو فارسی و انگلیسی را دارد. همچنین امکان ذخیره­ سازی انبوهی از اطلاعات را داشته و در مطالعات اپیدمیولوژی مناسب است. از طرفی این سامانه خروجی را به‌صورت کاربرپسند در نسخه قابل چاپ برای کاربر ارائه می­دهد که می­توان از آن در کلینیک ­های تغذیه استفاده نمود.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر به طراحی سامانه ترکیبات مواد غذایی ایرانی منجر شد که می­تواند جهت ارزیابی ­های دریافت­ های رژیمی در تحقیقات و بالین جایگزین مناسبی برای نرم­افزار N4 باشد. همچنین امکان افزودن آیتم­ های غذایی هر شهرستان را داشته و می­توان در تمامی شهرهای ایران از آن استفاده نمود.
 
واژه‌های کلیدی: انرژی دریافتی، غذا، مواد مغذی، رژیم
متن کامل [PDF 790 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم تغذیه و رژیم درمانی
دریافت: 1402/3/4 | پذیرش: 1402/6/14 | انتشار: 1403/1/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.KUMS.REC.1397.754


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pasdar Y, Moradi S, Nachvak S M, Nabavian S M, Dorosty Motlagh A R. Design and Validation of Web- Based Persian Food Composition to Eevaluate Energy and Nutrients Intake: A Basic Applied Study Using the Data From the Ravanser Cohort Study. SJKU 2024; 29 (1) :69-84
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-7935-fa.html

پاسدار یحیی، مرادی شیما، نچواک سیدمصطفی، نبویان سیدماجد، درستی مطلق احمدرضا. طراحی و اعتبارسنجی سامانه ترکیبات مواد غذایی ایرانی جهت ارزیابی انرژی و مواد مغذی دریافتی: یک مطالعه کاربردی بنیادی با استفاده از داده‌های مطالعه کوهورت روانسر. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1403; 29 (1) :69-84

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-7935-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 29، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660