[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 1 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 44-50 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج
محمد صالح هژیر، دكتر نجم‌الدین صنوبر طاهائی، دكتر کیومرث رشیدی، مهندس رضا رضایی، مهندس حسن شیخی
چکیده:   (16719 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : آفلاتوکسین‌ ها متابولیست‌های سمی قارچها هستند که توسط گونه‌های مختلف اسپرژیلوس تولید می‌شوند. این سموم در ایجاد بیماریهایی از قبیل سرطان کبد، هپاتیت مزمن وسیروز نقش بسیار مهمی دارند، هدف از این مطالعه تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام جمع‌آوری شده برای شرکت شیر پاستوریزه سنندج می‌باشد.

  روش بررسی : در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از شیرهای خام جمع‌آوری شده مناطق مختلف استان کردستان و تهران بطور تصادفی 84 نمونه در فاصله زمانی دو هفته در اسفند ماه 85 انتخاب گردید، بعد از سانتریفوژ کردن نمونه‌ها بخش فوقانی شیر سانتریفوژ شده که شامل چربی‌های شیر بوده خارج و کنار گذاشته شد و بخش پائینی شیر سانتریفوژ شده فاقد چربی با روش الیزا و با کیت مخصوص ساخت کارخانه Tecna S.r I ، نمونه‌ها آنالیز و مقدار آفلاتوکسین آنها تعیین شد . آزمون مورد استفاده در تحلیل داده‌ها، آنالیز واریانس بود.

  یافته‌ها : نتایج این تحقیق نشان داد تعداد 77 نمونه (65/91%) از کل نمونه‌ها به آفلاتوکسین M1 آلوده و 7 نمونه فاقد آفلاتوکسین بودند، همچنین در 67 نمونه (77/79%) مورد آزمایش مقدار آفلاتوکسین در حد استاندارد و در 17 نمونه (23/20%) مقدار آفلاتوکسین از حد مجاز استاندارد اروپا بالاتر بود. بین میزان آلودگی شیر در مناطق مختلف به سم آفلاتوکسین M1 با 001/0 p< تفاوت معنی‌دار بود.

  نتیجه‌گیری : حضور آفلاتوکسین در لبنیات یک مشکل بسیار جدی و مهم برای سلامت عمومی است؛ مخصوصاً نوزادان و کودکان که بیشترین مصرف‌کننده این محصولات بشمار می‌روند. برای کاهش میزان آفلاتوکسین در شیر؛ کنترل تغذیه دامهای شیرده که به نوعی از شیر آنها استفاده می‌شود از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین M1 باید مورد توجه قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: آفلاتوکسین M1، شیر خام، کردستان، تهران
متن کامل [PDF 116 kb]   (6499 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/23 | انتشار: 1387/3/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazhir M, Sanoubar Tahaiee N, Rashidi K, Rezaie R, Shaykhi H. Determination of the amount of aflatoxin in milk samples delivered to Sanandaj pasteurized Milk Corporation. SJKU. 2008; 13 (1) :44-50
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-73-fa.html

هژیر محمد صالح، صنوبر طاهائی نجم‌الدین، رشیدی کیومرث، رضایی رضا، شیخی حسن. بررسی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر خام تحویلی به کارخانه شیر پاستوریزه سنندج. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (1) :44-50

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-73-fa.html



دوره 13، شماره 1 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4269