[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90475462
h-index3725
i10-index237138

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 26، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) ::
جلد 26 شماره 1 صفحات 85-72 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره آبی مازو (Quercus Infectoria) بر مقاومت انسولینی و اسیدهای چرب آزاد در مدل مقاوم به انسولین موش‌های صحرایی، القاء شده با رژیم غذایی پُرفرکتوز
حسین فلاح1 ، بهناز دانش2 ، بیدالله شاهوزهی3 ، غلامعباس محمدی 4
1- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- گروه داخلی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
3- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
4- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی افضلی پور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، moghabbas@yahoo.com
چکیده:   (1581 مشاهده)
زمینه و هدف: مقاومت انسولینی حالتی است که در آن غلظت‌های نرمال انسولین عملکرد مورد انتظار را ندارد. مهمترین عامل ایجاد مقاومت انسولینی چاقی شکمی است که باعث افزایش مقدار اسیدهای چرب آزاد و کاهش آدیپونکتین می‌شود و مستقیما سیگنالینگ انسولین را مختل می‌کند. با توجه به نقش­ مازو در کاهش قند خون، در این مطالعه اثر عصاره آبی آن بر فاکتورهای مقاومت انسولینی برای تعیین مکانیسم اثر آن بررسی شد.
مواد و روش‌ها: موش‌های صحرایی به مدت شش هفته با غذای پُرفروکتوز یا غذای نرمال تغذیه شدند. سپس حیوانات به گروه‌های دریافت­کننده مازو، پیوگلیتازون، کنترل و غذای نرمال تقسیم و به مدت 2 هفته تیمار شدند. در پایان دوره تیمارسطح گلوکز، تری‌گلیسرید و کلسترول سرمی با دستگاه اتوآنالایزر، انسولین و آدیپونکتین به ­روش الایزا، اسیدهای چرب آزاد پلاسمایی با گاز کروماتوگرافی اندازه­گیری شد و شاخصHOMA  (ارزیابی مدل هومواستاتیک برای مقاومت به انسولین) با فرمول محاسبه گردید. نتایج با آزمون ANOVA یک­طرفه آنالیز شد.
‌یافته‌ها: در گروه مازو غلظت گلوکز (mg/dl 6/8±129/3)، تری گلیسرید (mg/dl 5/1 ±79/8 )، انسولین (pmol/L6/32±31/2) و HOMA-IR (0/32±1/6) به ­طور معنی‌داری نسبت به گروه کنترل با گلوکز (mg/dl 15/9±187/5) و تری‌گلیسرید خون (mg/dl 18/5±217/6)، انسولین ( pmol/L34/2±137/6) و HOMA-IR (2/13±9/7) کاهش یافت. غلظت توتال اسیدهای چرب آزاد وآدیپونکتین تغییری نشان نداد.
نتیجه ­گیری: نتایج این مطالعه بیانگر تاثیر عصاره آبی مازو بر کاهش مقاومت انسولینی در رت‌های مقاوم به انسولین می­باشد.
واژه‌های کلیدی: مقاومت انسولینی، اسیدهای چرب آزاد، پیوگلیتازون، مازو
متن کامل [PDF 450 kb]   (1051 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بیوشیمی و آزمایشگاه بالینی
دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1399/8/22 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah H, Danesh B, Shahouzehi B, Mohammadi A. The Effect of Aqueous Extract of Quercus Infectoria on Insulin Resistance and Free Fatty Acids in Insulin-Resistant Rats Induced by a High-Fructose Diet. SJKU 2021; 26 (1) :72-85
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-6411-fa.html

فلاح حسین، دانش بهناز، شاهوزهی بیدالله، محمدی غلامعباس. بررسی اثر عصاره آبی مازو (Quercus Infectoria) بر مقاومت انسولینی و اسیدهای چرب آزاد در مدل مقاوم به انسولین موش‌های صحرایی، القاء شده با رژیم غذایی پُرفرکتوز. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1400; 26 (1) :72-85

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-6411-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645