1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان 2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، K.rashidi20@gmail.com
چکیده: (14839 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: بروسلوزیس یک عامل عمده زئونوز بوده و استان کردستان در ایران یکی از مناطق اندمیک برای شیوع این بیماری است. هدف از این مطالعه جداسازی بروسلا از بیماران بروسلوزیس و تعیین گونههای این باکتری به منظور بررسی شیوع این سویهها در استان کردستان میباشد.
روش بررسی: از ۶۰ بیمار بروسلوز دارای علایم مراجعهکننده به بیمارستان توحید سنندج نمونه گیری از خون انجام گرفت. هر نمونه در محیط کشت خون (BACTEC) تلقیح شده و در شرایط دمایی ◦C۳٧ به مدت ۵ روز قرار گرفت. پس از این مدت، نمونهها روی محیط بروسلا آگار به مدت ۳ روز کشت داده شد و سپس برای تشخیص باکتریهای رشد کرده، روش PCR و تستهای اوره آز، تولید H2S، کاتالاز، اکسیداز، رنگآمیزی گرم و رشد روی محیطهای دارای رقتهای مختلف از رنگهای تایونین و فوشین انجام شد. همچنین از روش آگلوتیناسیون اختصاصی برای تعیین گونه این باکتریها نیزاستفاده گردید.
یافتهها: از۶۰ نمونه خون گرفته شده از بیماران بروسلوزی، ۱٨ سوش بروسلا جداسازی شد. پس از انجام تستهای بیوشیمیایی، کل باکتریهای جدا شده به عنوان بروسلا ملی تنسیس با بیووار یک تا سه شناخته شد. نتایج آگلوتیناسیون نشان داد که ۱۴ سوش جزو بیوار ۱ بروسلا ملی تن سیس و 4 سوش جزو بیوار ۳ میباشند.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد که شیوع بروسلوز با عامل بروسلا ملی تن سیس در استان کردستان بالا بوده و تلاش برای ریشه کن سازی این باکتری در این منطقه باید اختصاصی برای این باکتری باشد.
کلید واژهها: جداسازی بروسلا، تعیین گونه، استان کردستان، PCR
وصول مقاله: 7/11/89 اصلاحیه نهایی: 11/3/90 پذیرش مقاله: 17/3/90
Rahmani M R, Motaharinia Y, Rezaie M A, Asadzadeh N, Hoseini V, Mohsen Pour B, et al . Isolation and identification of Brucella Species from blood samples of the patients with brucellosis by biochemical, PCR and serological methods in Kurdistan Province. SJKU 2011; 16 (3) :1-8 URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-580-fa.html
رحمانی محمد رضا، مطهری نیا یوسف، رضایی محمد علی، اسدزاده ندا، حسینی وریا، محسن پور بهزاد، و همکاران.. جداسازی و تعیین گونههای بروسلا از نمونههای خونی بیماران بروسلوزیس با روشهای بیوشیمیایی، PCR و سرولوژی در استان کردستان. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1390; 16 (3) :1-8