[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations97126026
h-index3927
i10-index251156

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 25، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1399 ) ::
جلد 25 شماره 3 صفحات 71-61 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه‌شده در سطح شهر سنندج
رضا رضایی 1، افشین ملکی2 ، مهدی صفری2 ، بهزاد شاهمرادی2 ، علی جعفری3 ، امید گیاهی2 ، شیوا زندی2 ، نیکو خالدیان4 ، شیما شریفی4 ، شادیه محمدی2
1- مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران. ، rezaee.eng@gmail.com
2- مرکز تحقیقات بهداشت محیط، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‌آباد، ایران
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
چکیده:   (2475 مشاهده)
زمینه و هدف: مالاشیت­گرین یک ترکیب آلی رنگ­زا در صنعت نسـاجی است و به‌صورت نادرست و غیرمجاز به‌عنوان یک داروی ضد­ میکروبی در آبزی­پروری مورد استفاده قرار می­گیرد. این ماده دارای اثرات سوء موتاژنی و کارسینوژنی است.  هدف از این مطالعه بررسی میزان باقیمانده مالاشیت­گرین و لکومالاشیت­گرین در ماهی­های قزل­آلای رنگین­کمان عرضه‌شده در سطح شهر سنندج می­باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه غلظت مالاشیت­گرین (MG)و لکومالاشیت­گرین  (LMG)در بافت عضلانی ۹۰ نمونه ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) جمع‌آوری‌شده از بازار محلی در شهر سنندج در طول ۶ ماه در سال 1397 اندازه‌گیری شد. برای تعیین باقیمانده MG و LMG، از روش الایزا بر اساس معیارهای کمیسیون اروپا (675/2002/ EC) استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که MG و LMG در تمامی 90 نمونه ماهی وجود داشته به‌نحوی‌که در 41 نمونه (6/۴۵ درصد) حاوی باقیمانده MG در سطح 1تا 2 میکروگرم بر کیلوگرم، 45 نمونه (۵۰ درصد) حاوی باقیمانده MG بالاتر از 2 میکروگرم بر کیلوگرم بودند و تنها 4 نمونه (۴/۴ درصد) حاوی MG کمتر از 1 میکروگرم بر کیلوگرم بودند. علاوه بر این LMG در ۱۳ نمونه (  14/45درصد) بیشتر از ۲ میکروگرم برکیلوگرم، در ۶۷ نمونه (74/44 درصد) بین ۱ تا ۲ میکروگرم بر کیلوگرم و در ۱۰ نمونه دیگر (۱۱/۱۱ درصد) کمتر از ۱ میکروگرم بر کیلوگرم تعیین شد. همچنین، کمترین حد تشخیص (LOD) روش مورد استفاده برابر با 0/43میکروگرم بر کیلوگرم تعیین گردید.
نتیجه­ گیری: نتایج این تحقیق حاکی از آن است که همچنان در مزارع پرورش ماهی از مالاشیت­گرین به‌صورت غیرمجاز استفاده می‌شود که این مسئله می‌تواند به‌عنوان خطری برای سلامت عمومی و تهدیدی برای محیط‌زیست مطرح باشد.
 

 
 
واژه‌های کلیدی: مالاشیت گرین، لکومالاشیت گرین، ماهی قزل آلای رنگین کمان، الایزا، سنندج
متن کامل [PDF 555 kb]   (2195 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی
دریافت: 1398/10/28 | پذیرش: 1398/12/20 | انتشار: 1399/5/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaee R, Maleki A, SAFARI M, SHAHMORADI B, JAFARI A, GIAHI O, et al . Determination of malachite green and leucomalachite green residues in rainbow trout in Sanandaj City. SJKU 2020; 25 (3) :61-71
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-5700-fa.html

رضایی رضا، ملکی افشین، صفری مهدی، شاهمرادی بهزاد، جعفری علی، گیاهی امید، و همکاران. و همکاران.. تعیین میزان باقیمانده مالاشیت گرین و لکومالاشیت گرین در ماهی های قزل آلای رنگین کمان عرضه‌شده در سطح شهر سنندج. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1399; 25 (3) :61-71

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-5700-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 25، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660