:: دوره 26، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) ::
معصومه مزینانی1 ، سعیده شادمهری 2، حسین شیروانی3
1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، saeedehsh61@gmail.com
3- مرکز تحقیقات فیزیولوژی ورزشی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران
چکیده:   (1981 مشاهده)
زمینه و هدف:  کبد به علت افزایش رشد باکتری­ها و افزایش نفوذپذیری روده در بیماری کبد چرب در معرض افزایش میزان زیادی از لیگاندهای گیرنده ­های شبهToll  قرار می­گیرد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیرتمرینات تناوبی شدید و مصرف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بیان ژن­های TLR4 و MYD88 بافت روده در مدل حیوانی کبد چرب غیر الکلی بود.
مواد و روش­ ها: در این تحقیق تجربی، تعداد 40سر رت نر نژاد ویستار با وزن 250-200گرم انتخاب و به­ طور تصادفی در 5 گروه شامل کنترل سالم، کبد چرب، کبد چرب+HIIT، کبد چرب+ پروبیوتیک و کبد چرب+HIIT+ پروبیوتیک قرار گرفتند. به منظور القای کبد چرب  غیر الکلی در رت، داروی تتراسایکلین خوراکی با دوز 140 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن (بصورت محلول در 2 میلی لیتر آب) به مدت 7 روز به رت­ ها با روش گاواژ خورانده شد. برنامه تمرین HIIT پنج جلسه در هفته و به مدت 5 هفته روی نوارگردان اجرا شد. داده­ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی­ داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بیان ژن TLR4 بافت روده در گروه HIIT، پروبیوتیک، HIIT- پروبیوتیک نسبت به گروه کبد چرب به ­طور معنی ­داری کمتر بود(0/001P=). همچنین بیان ژن MyD88 بافت روده در گروه HIIT، پروبیوتیک و HIIT پروبیوتیک نسبت به گروه کبد چرب به ­طور معنی­ داری کمتر بود (0/001P=).
نتیجه‌گیری: به­ نظر می­رسد تمرین تناوبی شدید و مصرف پروبیوتیک می­تواند به کاهش بیان ژن TLR4 و MYD88 بافت روده ناشی از کبد چرب منجر شود. بنابراین این مداخلات می­تواند به عنوان یک راهبرد غیردارویی در درمان کبد چرب مورد توجه قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: تمرین، کبد چرب غیر الکلی، التهاب، پروبیوتیک
دریافت: 1398/7/27 | پذیرش: 1399/10/22 | انتشار: 1400/5/1

Mazinani M, shadmehri S, shirvani H. Effect of High-Intensity Interval Training and Lactobacillus Rhamnosus Probiotic Consumption on TLR4 and MYD88 Expression in Gut Tissue in Animal Model of Non-Alcoholic Fatty Liver. SJKU 2021; 26 (3) :13-24

مزینانی معصومه، شادمهری سعیده، شیروانی حسین. تاثیرتمرینات تناوبی شدید و مصرف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بیان ژن های TLR4 و MYD88 بافت روده در مدل حیوانی کبد چرب غیر الکلی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1400; 26 (3) :13-24