:: دوره 25، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1399 ) ::
سعید رحمنی1 ، عاطفه فراشی بیراموند 2، هادی علی3 ، علیرضا اکبرزاده باغبان4 ، هاله کنگری5
1- گروه اپتومتری، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، atefeh.farashi1369@gmail.com
3- بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، لرستان، ایران
4- مرکز تحقیقات پروتئومیکس، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
5- گروه اپتومتری، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران
زمینه و هدف: بهبود دید و کاهش عیوب انکساری از اهداف مهم عمل جراحی آب مروارید محسوب می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی حدت بینایی و عیوب انکساری باقیمانده پس از عمل جراحی در بیماران با آب مروارید وابسته به سن مراجعه­کننده به بیمارستان شهید رحیمی خرم‌آباد در سال 97-1396 است.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی علاوه بر عیوب انکساری، حدت بینایی و بیومتری 192 چشم (از 176 بیمار) مبتلا به آب مروارید وابسته به سن قبل و یک ماه بعد ازعمل جراحی بررسی شد. اندازه‌گیری عیب انکساری با اتورفرکتومتر، بیومتری توسط دستگاه IOL Master و محاسبه قدرت لنز داخل چشمی با فرمول  SRK/Tانجام گرفت. جهت انجام تحلیل آماری در صورت توزیع نرمال داده‌ها از آزمون تی تست زوجی و در غیر این صورت از تست ناپارامتری ویلکاکسون استفاده شد و سطح معنی‌داری آزمون کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته­ ها: از 192 چشم مورد مطالعه، میانگین اکی­والان­اسفر بیماران قبل از عمل 0/22± 0/7- دیوپتر بود که بعد از عمل به 0/06±0/04- دیوپتر رسید (0/001P<). میانگین حدت بینایی با بهترین اصلاح اپتیکی قبل از عمل 0/01±0/42 بود که به 0/01±0/91 بعد از عمل تغییر یافت (0/0001P<). میانگین طول محوری چشم‌ها قبل از عمل0/05 ±23/13 میلی­‌متر بود که به 0/05 ± 23/07 میلی­‌متر بعد از عمل رسید (0/001P<) و میانگین عمق اتاق قدامی قبل از عمل از 0/02±3/07 به 0/03±3/73 میلی­متر بعد از عمل افزایش یافت (0/0001P<).
نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که عیوب انکساری در بیش از 86 درصد از بیماران مورد مطالعه بعد از عمل در محدوده قابل قبول (معادل اسفر 1/00± دیوپتر) است و حدت بینایی بعد از عمل در تمام بیماران با بهترین اصلاح اپتیکی 0/5 یا بهتر بود.

واژه‌های کلیدی: حدت بینایی، جراحی کاتاراکت، عیب انکساری، بیومتری، فیکوامولسیفیکشن
دریافت: 1398/7/1 | پذیرش: 1398/10/24 | انتشار: 1399/5/1

Rahmani S, Farashi Beyramvand A, Ali S H, Akbarzadeh Baghban A, Kangari H. Investigation of visual acuity and residual refractive error after cataract surgery in patients with senile cataract by phacoemulsification. SJKU 2020; 25 (3) :23-30

رحمنی سعید، فراشی بیراموند عاطفه، علی هادی، اکبرزاده باغبان علیرضا، کنگری هاله. بررسی حدت بینایی و عیوب انکساری باقیمانده پس از عمل جراحی بیماران با آب مروارید وابسته به سن به روش فیکوامولسیفیکشن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1399; 25 (3) :23-30