[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 62-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آثار مهارکنندگی پروبیوتیک‌ها بر هلیکوباکترپیلوری
دكتر سیدرضا حسینی دوست، دكتر اشرف محبتی مبارز، دكتر محسن امینی، فخری حقی تومتری
چکیده:   (12610 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : در این مقاله اثر یک رژیم پروبیوتیکی بر روی H.pylori گزارش می‌شود. از عوامل مهم در کاهش موفقیت رژیمهای درمانی بر ضد عفونتهای هلیکوباکترپیلوری مقاومت و اثرات سوء آنتی بیوتیکها می‌باشد. لذا تلاشهای عمده در سطح جهان بر روی شناسایی پروتکل‌های درمانی جایگزین و موفق تر متمرکز شده است.

  روش بررسی : چهل سویه هلیکوباکتر پیلوری از 140 نمونه بیوپسی معده بیماران مبتلا به گاستریت جدا سازی شد. پس از کشت نمونه‌های بیوپسی در محیط اختصاصی بروسلا بلاد آگار و شناسایی باکتری با تست‌های تکمیلی استاندارد، تست‌های حساسیت سنجی به دو روش دیسک دیفیوژن اصلاح شده و E. Test انجام شد. مقاومت سویه‌های هلیکوباکترپیلوری به مترونیدازول، کلاریترومیسین، آموکسی‌سیلین و تتراسیکلین تعیین شد. سویه‌های هلیکوباکترپیلوری در بروسلا براث کشت و سپس اثر آنتاگونیستی لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس جدا شده از ماست بر رشد هلیکوباکترپیلوری با روش کشت توام مورد ارزیابی قرار گرفت.

  یافته‌ها : 25 (5/55 درصد) از 45 سویه هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران، مقاوم به آنتی بیوتیک بودند. میزان مقاومت به مترونیدازول، کلاریترومیسین، آموکسی سیلین و تتراسیکلین به ترتیب 65%، 33%، 22% و 20 درصد بود. لاکتوباسیل اسیدوفیلوس توانست رشد 26 (7/57%) سویه‌های هلیکوباکترپیلوری را مهار کند. 16 (2/68%) از آنها مربوط به سویه‌های حساس و 10 (8/31%) مربوط به سویه‌های مقاوم به آنتی بیوتیک بودند.

نتیجه‌گیری : هر چند بیش از نیمی از سویه‌های هلیکوباکتر توسط آثار مهار کنندگی لاکتوباسیل در شرایط آزمایشگاهی مهار شدند ولی در صد سویه‌های مهار نشده قابل توجه است. نتایج این بررسی از این نظر با نتایج تحقیقات مشابه بطور صد در صد همخوانی ندارد. دلایل این عدم تأثیر برای ما مشخص نشد و برای درک این موضوع تحقیقات بیشتری نیاز است. ما تصور می‌کنیم با استاندارد کردن شرایط کار و ادامه تحقیقات با استفاده از سویه‌های بیشتر میزان واقعی تأثیر مهارکنندگی تعیین خواهد شد. امروزه اثر مهارکنندگی لاکتوباسیل‌ها بر روی بعضی از پاتوژنهای انتریک در کل پذیرفته شده است، منتهی ادامه اینگونه تحقیقات برای پی بردن به مکانیسم‌ها و فاکتورهای دخیل در آن برای کاربردی کردن نتایج ضروری است.
واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: هلیکوباکترپیلوری، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 126 kb]   (3103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/22 | انتشار: 1387/9/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini Doust R, Mohabati Mobarez A, Amini M, Haghi Tumetri F. Inhibitory effects of probiotics on H. pylori by co-culture method. SJKU. 2008; 13 (3) :62-69
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-53-fa.html

حسینی دوست سیدرضا، محبتی مبارز اشرف، امینی محسن، حقی تومتری فخری. بررسی آثار مهارکنندگی پروبیوتیک‌ها بر هلیکوباکترپیلوری. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (3) :62-69

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-53-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256