:: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان - شماره 2 سال 1403- در حال چاپ ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عملکرد حافظه در افراد مبتلا به عفونت هلیکو باکتر پیلوری دردانشجویان دانشگاه های دولتی شهرستان سنندج
بهزاد محسن پور 1، نرگس شمس علیزاده2 ، آزاد معروفی2 ، داوود توتونچی3 ، نسیم شمس علیزاده4 ، فرزانه وردی2 ، ابراهیم قادری2 ، سارا کمالی اردکانی2
1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، behzadmohsenpour@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
3- دانشپگاه عل.م پزشکی کردستان
4- دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
مقدمه:
هلیکوباکترپیلوری از شایع‌ترین عفونت‌های انسانی به شمار می‫رود. اگرچه ارتباط آلودگی با هلیکو باکتر پیلوری و ابتلا به بیماری آلزایمر در برخی مطالعات مطرح شده است، ولی مطالعات اندکی به ارتباط میان این بیماری و عملکرد حافظه پرداخته‫اند. این مطالعه با هدف بررسی عملکرد حافظه در افراد مبتلا به عفونت هلیکو باکتر پیلوری در دانشجویان انجام گرفت.
 روش کار:
 در این مطالعه  که به روش مورد – شاهدی در دانشگاه های شهرستان سنندج انجام گرفت،  106  دانشجو که از نظر ابتلا به عفونت  هلیکوباکترپیلور مثبت بودند با 119دانشجو که از نظر عفونت هلیکوباکتر  منفی بودند،  با استفاده از آزمون حافظه وکسلر مورد مقایسه  قرار گرفتند. به منظور آنالیز داده هااز تست های تی غیر وابسته و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
نتایج:
 نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بین نمره نهایی حافظه وکسلر و ابتلا به عفونت با هلیکو باکتر پیلوری  ارتباط معنی دار  آماری وجود ندارد (p=0.246 ).اما در خرده مقیاس حافظه بینایی (p=0.015 )و کنترل ذهنی (p=0.003)رابطه معنی دار آماری دیده شد.
نتیجه گیری:
 عفونت با هلیکوباکترپیلوری  با نمره نهایی حافظه رابطه معنی دار نداشت ولی به دلیل وجود ارتباط با برخی زیر مقیاس ها انجام مطالعات بیشتر توصیه می شود
واژه‌های کلیدی: هلیکوباکتر پیلوری، حافظه، اختلال شناختی

دریافت: 1398/3/8 | پذیرش: 1400/7/17

برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4652