[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 28-34 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی
دكتر محمد مهدی سلطان دلال1، دكتر سعید واحدی، ایوب ابراهیمی، حمیده نوروز بابایی، پرستو سادات فاضلی فرد، فاطمه صابرپور، فرحناز فخاریان، اکرم سادات طباطبایی
1- ، soltanda@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (13627 مشاهده)

زمینه و هدف: سالمونلا یک پاتوژن روده‌ای مهم در آب و غذا می‌باشد و با توجه به اهمیت سالمونلا در بیماریهای منتقله از غذا، تشخیص دقیق و سریع آن از اهمیت خاصی برخوردار است. این تحقیق با هدف بهینه سازی روشهای متداول در جداسازی سالمونلا از مواد غذایی انجام شد .

روش بررسی: تعداد 100 نمونه ماده غذایی مختلف به صورت تصادفی تهیه و جهت غنی سازی اولیه، درPeptone Water به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتی‌گراد انکوبه گردید. سپس از 3 محیط راپاپورت- واسیلیادیس براث (RV) و تتراتیونات براث (TT) در 42 درجه سانتی‌گراد و سلنیت سیستئین براث (SC) در 37 درجه سانتی‌گراد جهت غنی سازی ثانویه سالمونلا استفاده شد و پس از 24 ساعت از هر روش بر روی 6 محیط کروم آگار (Chrom Agar)، رامباخ آگار(RA)، گزیلوز- لیزین- دزوکسی کولات آگار(XLD)،هکتون انتریک آگار (HE)، سالمونلا- شیگلا آگار (SS)، بریلیانت گرین آگار (BG) تلقیح نموده و در دمای 37 درجه سانتی‌گراد به مدت 24- 18 ساعت نگهداری شدند . 5-3 پرگنه مشکوک از هر یک از محیط‌های فوق جهت انجام تستهای بیو شیمیایی در محیط‌های افتراقی انتخاب شدند.

یافته‌ها: پس از انجام آزمایشات فوق در مجموع 8% نمونه‌ها آلوده به سالمونلا بود که از این نسبت به دست آمده 4/57% نمونه‌های مثبت با استفاده از RV براث،7/27% نمونه‌های مثبت با استفاده از  SCبراث و 9/14% نمونه‌های مثبت با استفاده از TT براث به عنوان غنی‌کننده جدا شدند. بالاترین میزان جداسازی توسط محیط کشت RA آگار با 7/27% بدست آمد و پائین‌ترین میزان جداسازی توسط محیط کشت BG با 4/6% بدست آمد.

نتیجه‌گیری: نتایج ما نشان می‌دهد که محیط کشت RA در مقایسه با پنج محیط کشت دیگر یک محیط با قدرت انتخابی و افتراقی بالا می‌باشد. همچنین غنی‌کننده RV براث غنی‌کننده مناسبی برای احیای رشد سالمونلا در مواد غذایی می‌باشد.

وصول مقاله: 27/3/87      اصلاح نهایی: 29/4/87      پذیرش مقاله: 14/5/87

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، بیماریهای منتقله از غذا، جداسازی
متن کامل [PDF 132 kb]   (5804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/22 | انتشار: 1387/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Vahedi S, Ebrahimi A, Noroz Babaei H, Fazeli Fard P S, Saberpoor F, et al . Evaluation of three enrichment broths and six plating media for isolation and detection of salmonella in food stuffs. SJKU. 2008; 13 (3) :28-34
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-49-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، واحدی سعید، ابراهیمی ایوب، نوروز بابایی حمیده، فاضلی فرد پرستو سادات، صابرپور فاطمه، و همکاران.. ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (3) :28-34

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-49-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4256