[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90535465
h-index3825
i10-index237140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 16، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1390 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 80-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از بیماران و مواد غذایی
محمد مهدی سلطان دلال 1، مسعود قربانزاده مشگانی2 ، محمد حسین یزدی3 ، سولماز آقا امیری3 ، گلناز مبصری3 ، ترانه پیمانه عابدی محتسب3 ، فرزانه امین هراتی3
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، soltanirad34@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (13160 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) به یک معظل بزرگ در درمان بیماری‌ها تبدیل شده‌اند. این سویه‌ها با ساکن شدن در بینی به شدت موجب افزایش عفونت‌های بیمارستانی و مرگ و میر بیماران می‌شوند. رزماری یک گونه گیاهی است که به طور گسترده در سراسر جهان برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف از این مطالعه، شناخت خواص ضد میکروبی اسانس رزماری بر روی سویه‌های MRSA جدا شده از بیماران و مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد. روش بررسی: 200 سویه استافیلوکوکوس اورئوس شامل 100 سویه جدا شده از بیماران و 100 سویه جدا شده از مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. 28 سویه مقاوم به متی‌سیلین و سویه‌های مقاوم نسبت به چند آنتی‌بیوتیک (MDR) از بین این تعداد جداسازی شد. اثرات ضد میکروبی اسانس رزماری توسط روشهای انتشار دیسک و رقت سازی در لوله، مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: سویه‌های MRSA جدا شده به ترتیب 25% و 60% از سویه‌های غذایی و بالینی بودند. نتایج بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس رزماری بر روی سویه‌های غذایی و بالینی یکسان بود و قطر هاله عدم رشد آنها در حدود 20 میلی‌متر مشاهده شد. حداقل غلظت مهار کننده و کشنده رشد به ترتیب 40/1 و 81/2 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها منجر به مقاوم شدن باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها شده که لزوم به کارگیری ترکیبات جدید با خواص ضد میکروبی را نشان می‌دهد. با توجه به افزایش روز افزون عفونت‌های MRSA و اثرات ناشی از آنها در بیماران و نتایج اثر بخش اسانس رزماری بر روی این سویه‌ها پیشنهاد می‌شود تا از این ترکیب به عنوان درمان عفونت‌های MRSA استفاده شود. کلید واژه‌ها: رزماری، اثرات ضد میکروبی، MRSA وصول مقاله: 10/9/89 اصلاحیه نهایی: 29/10/89 پذیرش مقاله: 10/11/89
واژه‌های کلیدی: رزماری، اثرات ضد میکروبی، MRSA
متن کامل [PDF 1297 kb]   (2130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/2/20 | انتشار: 1390/2/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Ghorbanzade Mashkani M, Yazdi M H, Agha Amiri S, Mobasseri G, Abedi Mohtasab T P et al . Antibacterial effects of Rosmarinus officinalis on Methicillin -resistant Staphylococcus aureus isolated from patients and foods. SJKU 2011; 16 (1) :73-80
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-470-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، قربانزاده مشگانی مسعود، یزدی محمد حسین، آقا امیری سولماز، مبصری گلناز، عابدی محتسب ترانه پیمانه و همکاران.. اثرات ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی استافیلوکوکوس اورئوس‌های مقاوم به متی‌سیلین جدا شده از بیماران و مواد غذایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1390; 16 (1) :73-80

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-470-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645