[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 1-6 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده
فاطمه آذرکیش1، دكتر نسرین آبسالان، دكتر مسعود رودباری، فریده براهوئی، شهلا میرلاشاری، مهرناز بامری
1- ، azarkish2005@yahoo.com
چکیده:   (24819 مشاهده)
زمینه و هدف: حاملگی طولانی مدت عامل مهمی در مرگ و میر حول و حوش زایمان به شمار می‌رود که مکانیسم آن به طور کامل روشن نشده است. در حال حاضر روشهای مختلفی جهت القای زایمان به منظور پیشگیری از طولانی شدن حاملگی مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله این روشها می‌توان به روشهای دارویی، مکانیکی، جراحی و روشهای جایگزینی اشاره نمود. تاکنون روشی که صد در صد فاقد عوارض جنینی و مادری باشد گزارش نشده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در زنان باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان ایران در ایرانشهر انجام گرفت. روش بررسی: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 30 خانم باردار با سن حاملگی بیشتر یا مساوی 41 هفته کامل، حاملگی5-2، فاقد انقباضات رحمی، نمره بیشاب 4 یا کمتر قبل از مداخله، حاملگی تک قلو و فاقد مشکلات مامایی و طبی انجام گردید. در گروه تجربی 60 میلی‌لیتر روغن کرچک به همراه آب میوه میل نمودند و در گروه شاهد هیچ مداخله‌ای انجام نشد. واحدهای پژوهش در هر دو گروه به مدت 24 ساعت پس از مطالعه پیگیری می‌شدند و به آنها توصیه شد طی این مدت از انجام تنقیه، مقاربت، مصرف مسهل، داروی گیاهی، شیمیایی یا روشهای سنتی جهت شروع درد زایمان پرهیز نمایند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمونهای کای دو، فیشر Exact و تی مستقل با نرم افزار SPSS انجام گرفت. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد درصد شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌دار داشت (003/0=p). یافته‌های پژوهش نشان داد میانگین نمره بیشاب در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌دار داشت (63/0±4/4 در مقابل 72/0±66/2 000/0=p). یافته‌های پژوهش نشان داد طول مرحله اول زایمان در گروه تجربی کوتاهتر از گروه شاهد بود (002/0=p). نتایج مطالعه نشان داد زایمان طبیعی در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود (7/86 درصد در مقابل3/13 درصد 003/0=(p. نتیجه‌گیری: درصد شروع درد زایمان پس ازمصرف روغن کرچک خوراکی در حاملگی طول کشیده افزایش دارد. درصد زایمان طبیعی در گروهی که روغن کرچک خوراکی میل نمودند بیشتر از گروه کنترل بود. کلید واژه‌ها: روغن کرچک خوراکی، درد زایمان، حاملگی طول کشیده وصول مقاله: 12/3/87 اصلاح نهایی: 12/5/87 پذیرش مقاله: 19/5/87
واژه‌های کلیدی: روغن کرچک خوراکی، درد زایمان، حاملگی طول کشیده
متن کامل [PDF 110 kb]   (2338 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۱/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azarkish F, Absalan N, Roudbari M, Barahooie F, Mirlashari S, Bameri M. Effect of oral castor oil on labor pain in post term pregnancy. SJKU. 2008; 13 (3) :1-6
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-45-fa.html

آذرکیش فاطمه، آبسالان نسرین، رودباری مسعود، براهوئی فریده، میرلاشاری شهلا، بامری مهرناز. بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (3) :1-6

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-45-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3991