[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 23، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) ::
جلد 23 شماره 3 صفحات 45-55 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی اثرات پیشگیرانه عصاره میوه انار (Punica granatum L.) در بیماری کبد چرب در موش های تغذیه شده با جیره پرچرب
حسین امیری1، دکتر شاهین فکور* 2، دکتر لقمان اکرادی3
1- دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران.
2- گروه علوم درمانگاهی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران ، Fakours@yahoo.com
3- گروه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران.
چکیده:   (475 مشاهده)
زمینه و هدف :کبد چرب غیر الکلی به عنوان یک بیماری متابولیکی کبد در جهان شناخته شده است.  هدف از این مطالعه بررسی اثر پیشگیرانه عصاره آبی اناربومی منطقه کردستان از ایجاد کبد چرب در اثر رژیم غذایی پرچرب در موش می باشد.
روش بررسی : در این مطالعه ، 48 سر موش به 6 گروه شاهد، تغذیه با جیره پرچرب ، تغذیه با جیره پرچرب و درمان با کلوفیبرات و سه گروه تغذیه با جیره پرچرب و تغذیه با عصاره انار با دوز های مختلف به مدت 6 هفته تقسیم گردیدند. در پایان پارامترهای بیوشیمیایی HDL-LDL ،تری گلیسرید و توتال کلسترول ، آنزیم های کبدی ALT، AST و ALP و آنتی اکسیدان های  GPX-SOD-CAT سرم اندازه‌گیری شدند.با کمک  مطالعات هیستوپاتولوژی کبد ضمن درجه بندی، پاسخ گروه های مورد مطالعه مقایسه گردیدند.     
یافته ها : در گروه با رژیم پرچرب، آنزیم های کبدِی ، کلسترول، تری گلیسرید و LDL افزایش معنی داری را در مقایسه با سایر گروهها نشان دادند. اما HDL و آنتی اکسیدان ها در گروه با بالاترین میزان مصرف عصاره و گروه کلوفیبرات افزایش معنی داری را نسبت به سایر گروهها نشان دادند. مطالعات آسیب شناسی تغییر سلول های چربی کبد در  گروه پرچرب را در درجه 4 اما در گروههای عصاره انار و کلوفیبرات بترتیب درجات 1 و صفر را نشان داد.
نتیجه گیری :نتایج مطالعه  نشان داد که عصاره انار بومی کردستان با توجه خواص آنتی اکسیدانی آن اثر پیشگیرانه از سندروم کبد چرب دارد و با افزایش دوز عصاره، نتیجه بهتری حاصل می گردد.
کلیدواژه ها : عصاره انار ، آنزیم کبدی ، بیوشیمیایی، آنتی اکسیدان ، کبد چرب
وصول مقاله:26/10/96 اصلاحیه نهایی:22/2/97 پذیرش:1/3/97
واژه‌های کلیدی: عصاره انار، آنزیم کبدی، بیوشیمیایی، آنتی اکسیدان، کبد چرب
متن کامل [PDF 262 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۷/۵/۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۵/۹ | انتشار: ۱۳۹۷/۵/۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri H, Fakour S, Akradi L. Biochemical and histopathological study on preventive effects of Punica granatum L. extract on fatty liver disease in the rats receiving high fat diet.. SJKU. 2018; 23 (3) :45-55
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-4266-fa.html

امیری حسین، فکور شاهین، اکرادی لقمان. مطالعه بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی اثرات پیشگیرانه عصاره میوه انار (Punica granatum L.) در بیماری کبد چرب در موش های تغذیه شده با جیره پرچرب. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1397; 23 (3) :45-55

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-4266-fa.html



دوره 23، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3768