:: دوره 23، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) ::
انور محمدی بانه 1، عزت الله رحیمی2 ، دلپاک محمود نژاد3
1- گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، dramb44@gmail.com
2- مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران.
3- دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
زمینه و هدف: روش دیالیز صفاقی یکی از مباحث مهم در رشته نفرولوژی است.هدف از  این مطالعه بررسی میزان قابلیت انجام دیالیز صفاقی و عوامل مرتبط با آن در بیماران دیالیزی در استان کردستان است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، کل  بیماران با نارسایی مزمن کلیوی استان کردستان که نیاز به همودیالیز داشتند و به واحد بیماریهای خاص معاونت درمان  دانشگاه علوم پزشکی کردستان  معرفی شده بودند در طول سال 1393 به تعداد 146 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند.روش گردآوری داده ها مصاحبه و مراجعه به پرونده بیماران و بازدید از محل زندگی بیماران بود و داده ها توسط نرم افزار آماری spss v.18 با استفاده از تستهای آمار استنباطی از جمله؛ تی تست و کای دو تحلیل شدند.
یافته ها: 9/58 درصد بیماران مرد و 1/41 درصد زن بودند و میانگین سن آنها 22/13±06/58 سال بود.همچنین 78 نفر(4/53 درصد) قابلیت دیالیز صفاقی را داشتند.بین قابلیت دیالیز صفاقی و فشار خون با   05/0>P رابطه معنی دار مشاهده گردید.
نتیجه گیری: می توان گفت ؛ قابلیت دیالیز صفاقی از متغیرهای دموگرافیک تبعیت نمی کند. اما شرایط جسمی و روانی بر آن موثر است.
واژه های کلیدی: دیالیز صفاقی، بیماران کلیوی ،عوامل
وصول مقاله:27/10/95 اصلاحیه نهایی:30/7/96 پذیرش:15/8/96
واژه‌های کلیدی: دیالیز صفاقی، بیماران کلیوی، عوامل
دریافت: 1396/12/26 | پذیرش: 1396/12/26 | انتشار: 1396/12/26