:: دوره 22، شماره 6 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) ::
تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما: گزارش یک مورد
سیمین شمسی میمندی1 ، مریم خلیلی2 ، مهین افلاطونیان 3
1- گروه پوست، مرکز تحقیقات پاتولوژی و استم سل، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
3- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. ، maaflatoonian@gmail.com
زمینه و هدف: Hobnail hemangioma (تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما) تومور عروقی خوش­خیم می­باشد که معمولا به صورت ضایعه پاپولی با هاله اکیموتیک در اطراف مشخص می­شود. ضایعه معمولا در افراد بالغ جوان دیده می­شود و شایع ترین محل ضایعات اندامها است. ضایعات در مرد و زن به صورت مساوی دیده می شود. این تومور عروقی در سراسر جهان نادر می باشد و تاکنون تنها یک مورد از آن در ایران گزارش شده است. دراین مقاله دومین مورد از این بیماری گزارش می­شود.
معرفی بیمار: بیمار پسری هشت ساله می­باشد که با ایجاد ضایعه پاپول بدون علامت  قرمز با نمای تارگت و اندازه 8 میلیمتر در ناحیه ساق پا از حدود 5 سال قبل مراجعه کرد و ضایعه به طور کامل برداشته شد.در بررسی بافت­شناسی فضاهای عروقی گشاد پوشیده شده توسط سلولهای برجسته به داخل عروق در درم سطحی همراه با عروق باریکتر در درم عمقی گزارش شد که با تشخیص تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما مطابقت داشت.در پیگیری صورت گرفته به مدت سه سال ضایعه عود نداشت.
نتیجه­گیری: افتراق تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما از ضایعات بدخیم پوستی مانند ملانوم،کاپوزی سارکوماو آنژیوسارکوما ضروری می­باشد.بنابراین شناخت تابلوی بالینی و بافت شناسی آن می­تواند از اقدامات تهاجمی غیر ضروری جلوگیری کند.
کلید واژه­ها: تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما،hobnail همانژیوما
وصول مقاله:31/2/96 اصلاحیه نهایی:24/5/96 پذیرش:24/7/96
واژه‌های کلیدی: تارگتوئید هموسیدروتیک همانژیوما، hobnail همانژیوما
متن کامل [PDF 1905 kb]   (1265 دریافت)