[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations95875914
h-index3928
i10-index251153

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 22، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 112-102 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران‌های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن
حجت کوچک خانی1 ، میر حسن موسوی 2، پروین دهقان1
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، mhmoosavy@gmail.com
چکیده:   (4613 مشاهده)
زمینه و هدف: کلستریدیوم دیفیسایل (Clostridium difficile) به عنوان عامل اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک و کولیت کاذب است. سالادهای آماده به مصرف  به عنوان یکی از منابع احتمالی انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان محسوب می­شوند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران­های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن بود.
روش­ بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی  بود. 60 نمونه از سالاد عرضه شده از رستوران­های مناطق مختلف شهر تبریز در فاصله زمانی اسفند 94 تا خرداد 95 جمع­آوری گردید. نمونه­ها پس از آماده سازی و استخراج DNA، با روش Real-time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقاومت آنتی بیوتیکی جدا شده­ها به هشت آنتی بیوتیک مختلف با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد. بررسی ارتباط بین شیوع کلستریدیوم دیفیسایل در مناطق پنجگانه در نرم­افزار آماری SPSS (ویرایش 19) با آزمون مربع کای در سطح معنی­داری 05/0>P  انجام گرفت.
یافته­ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که از 60 نمونه مورد بررسی، 8 نمونه (33/13%) آلوده به کلستریدیوم دیفیسایل بودند. بر اساس نتایج، اختلاف معنی­داری در شیوع باکتری در مناطق مختلف  مشاهده نشد (296/0P =). از بین هشت آنتی­بیوتیک مورد استفاده، نالیدیکسیک اسید با 8 جدایه(100%) و کلیندامایسین با 7 جدایه(5/87%) به ترتیب بیشترین میزان مقاومت را داشته­اند. هیچ جدایه­ی مقاومی به مترونیدازول و وانکومایسین یافت نشد.
نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سالاد سبزیجات آماده به مصرف ممکن است راه انتقال کلستریدیوم دیفیسایل به انسان باشد. بنابراین لازم است تدابیر لازم برای مقابله با انتقال آلودگی از طریق سالاد سبزیجات آماده مصرف به کار گرفته شود.
واژه­های کلیدی: کلستریدیوم دیفیسایل، مقاومت آنتی بیوتیکی، سالاد سبزیجات آماده به مصرف، Real-time PCR
وصول مقاله: 10/8/95 اصلاحیه نهایی:18/12/95 پذیرش:24/12/95
واژه‌های کلیدی: کلستریدیوم دیفیسایل، مقاومت آنتی بیوتیکی، سالاد سبزیجات آماده به مصرف، Real-time PCR
متن کامل [PDF 3599 kb]   (1151 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/5/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kochakkhani H, Moosavy M H, Dehghan P. Isolation and identification of Clostridium difficile from ready-to-eat vegetable salads in restaurants of Tabriz by Real-time PCR and determination of the antibiotic resistance pattern. SJKU 2017; 22 (3) :102-112
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3274-fa.html

کوچک خانی حجت، موسوی میر حسن، دهقان پروین. جداسازی و شناسایی کلستریدیوم دیفیسایل از سالاد سبزیجات آماده به مصرف از رستوران‌های تبریز به روش Real-time PCR و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1396; 22 (3) :102-112

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3274-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 22، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660