[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 77-83 برگشت به فهرست نسخه ها
خالص سازی پروتئین مهارکننده تریپسین نوع کونیتز از دانه سویا با
آقا یدالله شکیبا، دكتر علی مصطفایی، آقا شهرام پروانه
چکیده:   (22161 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : پروتئین مهارکننده تریپسین موجود در سویا با داشتن 181 اسید آمینه و دو باند دی سولفیدی تمایل خاصی به آنزیم تریپسین پانکراس دارد. این پروتئین که به میزان قابل توجهی در سویا وجود دارد، مقاومت بالایی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. روشهای متعددی مانند ترکیبی از روشهای کروماتوگرافی، کروماتوگرافی جذبی با استفاده از فلزات و استفاده از الکتروفورز برای جداسازی این پروتئین مورد استفاده قرار گرفته است.

  روش بررسی : در این مطالعه ابتدا پودر سویا با متانول چربی‌زدایی شد و بخش باقیمانده در آب دیونیزه عصاره‌گیری گردید. با روش رسوب در نقطه ایزوالکتریک پروتئین‌های ذخیره‌ای محلول حذف گردید. بخش غنی از مهارکننده تریپسین به ستون جذبی وارد شده و پس از شستشوی ستون و خارج نمودن پروتئینهای متصل نشده، مهار کننده تریپسین از ذرات ژل با کاهش دادن pH جدا و از نظر فعالیت و خلوص مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها : بررسی پروتئین بدست آمده در SDS -PAGE خلوص بالای 99 درصد و وزن ملکولی a KD20 را نشان داد. مهارکننده تریپسین در SDS -PAGE در شرایط احیایی و غیر احیایی به صورت یک باند مشابه دیده شد که نشان‌دهنده تک زنجیره‌ای بودن این پروتئین است. اشباع نمودن ستون، افزایش ظرفیت تام ستون و انجام کروماتوگرافی در 8-6= pH بازدهی و خلوص پروتئین بدست آمده را افزایش داد.

  نتیجه‌گیری : به وسیله این روش می‌توان در مدت زمان کم مقادیر قابل توجهی از مهارکننده تریپسین را با خلوص بسیار بالا جداسازی نمود. از ویژگیهای دیگر این روش سادگی، عدم نیاز به دیالیز و یا بافر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: سویا، مهارکننده تریپسین، تریپسین، کروماتوگرافی میل ترکیبی
متن کامل [DOC 3226 kb]   (5512 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۱/۱۹
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakiba Y, , Mostafaie A, Parvaneh S. Purification of Kunitz soybean trypsin inhibitor using affinity chromathography. SJKU. 2007; 12 (2) :77-83
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.html

شکیبا یدالله، مصطفایی علی، پروانه شهرام. خالص سازی پروتئین مهارکننده تریپسین نوع کونیتز از دانه سویا با . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1386; 12 (2) :77-83

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.html



دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4050