زمینه و هدف : زرده تخم مرغ منبعی سرشار و قابل دسترس از ایمونوگلوبولین Y ( IgY ) است، که امکان استفاده از آن در تشخیص طبی و درمان علیه عوامل میکروبی وجود دارد. در مطالعه حاضر با ایمنسازی مرغ علیه IgG انسان، آنتیبادی اختصاصی علیه این آنتیژن تولید و از زرده تخم مرغ خالص گردید.
روش بررسی : پس از ایمنسازی مرغ علیه IgG خالص انسانی، IgY اختصاصی از زرده با روش محلولسازی در آب مقطر اسیدی استخراج و با روشهای ترسیب توسط پلیاتیلن گلیگول6000 (PEG) و کروماتوگرافی جذبی تخلیص شد. برای تخمین وزن مولکولی و نقطه ایزوالکتریک محصول، بهترتیب از روشهای الکتروفورز در ژل پلیآکریل آمید (SDS-PAGE) و ایزوالکتریک فوکوسینگ (IEF) و برای اندازهگیری فعالیت آن از آزمون الایزا استفاده شد.
یافتهها : نتایج نشان داد که IgY ضد IgG انسان با راندمان بیش از 75 درصد و خلوص نزدیک به 99 درصد بدست آمده است. بعلاوه، وزن مولکول کامل IgY معادل 190 و وزن زنجیرههای سبک و سنگین آن بهترتیب 27 و 67 کیلودالتون تخمین زده شد.
نتیجهگیری : محصول مطالعه حاضر میتواند در اندازهگیری آنتیبادی از کلاس IgG در تشخیص انواعی از بیماریها بکار رود.
Korani S, Mostafaie A, Hassan Z, Rostamian A, Khazaie N. Production and purification of anti-human IgG antibodies from egg yolk by absorption chromatography. SJKU 2005; 10 (2) :10-18 URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-235-fa.html
کرانی شهلا، مصطفایی علی، حسن زهیر، رستمیان عباس، خزایی نسیم. تولید آنتیبادی ضد IgG انسان در مرغ و تخلیص آن از زرده به روش کروماتوگرافی جذبی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1384; 10 (2) :10-18