[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1394 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 78-84 برگشت به فهرست نسخه ها
فراوانی لیستریا در سبزیجات و سالاد آماده مصرف در تهران
دکتر محمد مهدی سلطان دلال1، مریم شجاعی زینجناب2، فاطمه هدایتی راد3
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، msoltandallal@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (3607 مشاهده)
زمینه و هدف: سبزیجات یکی از مواد اصلی سبد غذایی محسوب می شوند و مصرف آن ها رو به افزایش است. از طرفی بیماری ها و طغیان های ایجاد شده توسط این گروه از مواد غذایی نیز روند افزایشی پیدا کرده است. لیستریا یکی از باکتری هایی است که در طغیانهای غذایی با منشاء سبزی و سالاد گزارش شده است. هدف از این تحقیق بررسی وضعیت فراوانی لیستریا در سبزی و سالاد مصرفی شهر تهران بوده است. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی طی 6 ماه از اردیبهشت الی مهر سال 1392 ،100 نمونه از انواع مختلف سالاد از رستورانها و 100 نمونه از 10 نوع سبزی مختلف از سطح شهر جمع آوری گردید. نمونه ها بر اساس روش پیشنهادی FDA مورد آزمون قرار گرفتند. یافته ها: در مجموع 48 جدایه (24%) لیستریا با آزمایشات فنوتیپی شناسایی شد که از این تعداد 15 جدایه (5/7%) مربوط به سالاد های رستوران ها و اغذیه فروشی هاو 33 جدایه (5/16%) نیز مربوط به نمونه های سبزیجات بود.تنها 1 سویه (5/۰%) از گونه لیستریا مونوسایتوژنز از سبزی خوردن بدست آمد و بقیه متعلق به سایر گونه های لیستریا بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که خوردن سبزیجات خام یکی از راههای واقعی انتقال لیستریا می باشد و توجه بیشتر در امر آموزش بمنظور پیشگیری از مصرف سبزیجات خام و نشسته را می طلبد. واژه های کلیدی: لیستریا، سبزیجات، سالاد، طغیان. وصول مقاله:5/9/93 اصلاحیه نهایی:21/10/93 پذیرش:12/11/93
واژه‌های کلیدی: لیستریا، سبزیجات، سالاد، طغیان.
متن کامل [PDF 966 kb]   (932 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۲/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Shojaei-Zinjanab M, Hedayati Rad F. Identification and frequency of Listeria monocytogenes in vegetables and ready to eat salads of Tehran, Iran. SJKU. 2015; 20 (2) :78-84
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1748-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، شجاعی زینجناب مریم، هدایتی راد فاطمه. فراوانی لیستریا در سبزیجات و سالاد آماده مصرف در تهران. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1394; 20 (2) :78-84

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1748-fa.html



دوره 20، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4072