[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 61-68 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو
امیر حسین نوروز نژاد، یدا الله شکیبا، دكتر علی مصطفایی1
1- ، amostafaie@kums.ac.ir
چکیده:   (16579 مشاهده)
زمینه و هدف: مشکل هضم کازئین در برخی از افراد به خصوص کودکان دیده می‌شود. در این مطالعه با کمک پروتئاز موجود در میوه انجیر نارس (فیسین) هیدرولیز کازئین مورد بررسی قرار گرفت. عدم تحمل کازئین موجود در شیر گاو در تعداد قابل توجهی از شیرخواران دیده شده و در صورت عدم تشخیص و جایگزینی به موقع می‌تواند عوارضی مانند سوء تغذیه و کاهش رشد را در آنها ایجاد نماید. هضم کازئین شیر گاو توسط فرآیندهای شیمیایی و آنزیمی از مهمترین راهکارهای تولید شیر هیدرولیزه جهت استفاده شیرخواران آلرژیک می‌باشد. در این مطالعه تلاش شده است تا از پروتئازهای موجود در عصاره انجیر نارس به عنوان منبعی جدید و ارزان برای هیدرولیز کازئین شیر گاو استفاده گردد. روش بررسی: با استفاده از بافر فسفات نمکی، عصاره آبی از میوه نارس انجیر تهیه گردید. سپس برای بررسی میزان هیدرولیز کازئین، غلظت‌های مختلفی از آنزیم استخراج شده در چهار سیستم بافری مختلف شامل بافر تریس (5/8pH=)، بافر فسفات (7pH=)، بافر سیترات (5/ 5pH=) و بافر استات (5/4pH=) در زمانهای 1، 3 و 6 ساعت روی کازئین خالص تأثیر داده شد. بررسی میزان هیدرولیز کازئین به کمک روش الکتروفورز SDS-PAGE)) و تراکم سنجی باند در مقایسه با شرایط کنترل با کمک نرم افزار Scion lab انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج حاصل از تأثیر عصاره انجیر بر کازئین نشان داد که در نسبت 10/1 و 100/1 )آنزیم به سوبسترا( در شرایط بافر فسفات در مدت زمان 1، 3 یا 6 ساعت هیدرولیز کامل کازئین صورت گرفته و در نسبت 500/1، هیدرولیز نسبی صورت گرفت و همچنین ثابت گردید که سیستم بافری فسفات مناسب‌تر از سایر سیستم‌های بافری برای هیدرولیز کازئین است. نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان داد که آنزیم فیسین، کاندید مناسبی جهت تولید فرمول‌های شیر خشک حاوی کازئین هیدرولیز شده جهت کاربردهای تغذیه ای می‌باشد. کلید واژه‌ها: فیسین، کازئین، انجیر، هیدرولیز وصول مقاله: 3/7/87 اصلاح نهایی: 21/8/87 پذیرش مقاله: 25/8/87
واژه‌های کلیدی: فیسین، کازئین، انجیر، هیدرولیز
متن کامل [PDF 209 kb]   (1645 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/2/15 | انتشار: 1387/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norooznezhad A H, Shakiba Y, Mostafaie A. Bovine Casein hyrolysis using green Ficus carica extract. SJKU. 2009; 13 (4) :61-68
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-102-fa.html

نوروز نژاد امیر حسین، شکیبا یدا الله، مصطفایی علی. تأثیر عصاره انجیر نارس بر هیدرولیز کازئین شیر گاو. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (4) :61-68

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-102-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4212