[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101275562
h-index3925
i10-index263140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 21، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1395 ) ::
جلد 21 شماره 5 صفحات 80-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی وضعیت انتروتوکسین های تولید شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فراورده های گوشتی سوسیس و کالباس در استان اصفهان در تابستان سال 1394
مرجان هادیان زرکش ، ابراهیم رحیمی ، زهرا اسفندیاری1
1- ، research_esfandiary@mui.ac.ir
چکیده:   (6461 مشاهده)

زمینه و هدف: آلودگی ماده غذایی به انتروتوکسینهای استافیلوکوکوس اورئوس عامل خطری برای سلامتی انسان محسوب می شود. نظر به عدم وجود اطلاعات از آلودگی فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس به انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس در ایران، درمطالعه حاضر وضعیت این سموم در این گروه ازمحصولات بررسی گردید.

 روش بررسی: دریک مطالعه توصیفی مقطعی،72 نمونه سوسیس و کالباس از انبار محصول 4 کارخانه فعال تولید کننده فراورده گوشتی با درجات متفاوت کیفی آ، ب، ث و د در تابستان 1394در استان اصفهان جمع آوری گردید. درجه بندی کیفی کارخانجات مورد مطالعه براساس  فرم "ارزیابی برنامه های پیش نیازی" مصوب سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران ارزیابی شد. جهت تاثیر نقش بهداشت بر آلودگی فراورده سوسیس و کالباس به  انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس، امتیاز فاکتورهای بهداشتی شامل"بهداشت کارگران"، "تولید و فراوری"، "شست و شو، ضدعفونی و نظافت" و "شناسایی خطر و پایش" کارخانجات مورد نظر بر اساس فرم فوق الذکر نیزتعیین گردید. کارخانجات مورد بررسی دارای درجات کیفی آ، ب، ث و د به ترتیب دارای امتیازات 924، 825، 754 و 614 بودند و درجه بهداشتی کارخانجات براساس فرم"ارزیابی برنامه های پیش نیازی"، مطلوب ارزیابی گردید. آزمون تشخیص وشناسایی انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس با کیت الایزا صورت پذیرفت. نتایج حاصل با نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری مربع کای مورد آنالیز و  05/0> P در نظر گرفته شد.

یافته ها: نتایج حاکی از عدم آلودگی سوسیس و کالباس به انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس در کلیه کارخانجات مورد بررسی با درجات متفاوت کیفی و مشابه بهداشتی، آ، ب، ث و د بود.

نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد علیرغم متفاوت بودن درجات کیفی کارخانجات مورد بررسی، به کارگیری تدابیر مناسب در خصوص رعایت اصول بهداشتی ونظارت مستمرکارشناسان مدیریت نظارت بر موادغذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از عوامل موثر درکنترل آلودگی سوسیس و کالباس به انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس می تواند باشد.

واژه های کلیدی: انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس، سوسیس، کالباس، کارخانجات فراورده گوشتی، اصفهان، ایران

وصول مقاله:13/10/94 اصلاحیه نهایی:14/6/95 پذیرش:15/6/95

واژه‌های کلیدی: انتروتوکسین های استافیلوکوکوس اورئوس، سوسیس، کالباس، کارخانجات فراورده گوشتی، اصفهان، ایران
متن کامل [PDF 211 kb]   (1605 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/9/2 | پذیرش: 1395/9/2 | انتشار: 1395/9/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadian Zarkesh M, Rahimi E, Esfandiari Z. Investigation of enterotoxins of Staphylococcus aureus in processed meat products (sausage and ham, in Isfahan Province in summer of 2015. SJKU 2016; 21 (5) :69-80
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-2687-fa.html

هادیان زرکش مرجان، رحیمی ابراهیم، اسفندیاری زهرا. بررسی وضعیت انتروتوکسین های تولید شده توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در فراورده های گوشتی سوسیس و کالباس در استان اصفهان در تابستان سال 1394. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1395; 21 (5) :69-80

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-2687-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 21، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4714