۲ نتیجه برای آتورواستاتین
سید حسن نیکوکار ، دكتر سید حسن موسی کاظمی ، دكتر زهره حاج حیدری ، دكتر بهروز داوری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: درماتیت عارضه تاولی التیام یابنده پوست است، که توسط حشره کوچکی به نام پدروس از سوسکهای ولگرد و از راسته سخت بال پوشان ایجاد میشود. در حالی که در خصوص درمان کلاسیک بیماری مطالعات محدودی صورت گرفته است. هدف این مطالعه شناخت اثر درمانی داروی آتورواستاین روی درماتیت در مقایسه با دارونما بوده است.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی ۲ سویه کور بوده و به مدت ۶ ماه در بیمارستانها و کلینیکها و مراکز درمانی شهرستانهای ساری و نکا به اجرا در آمد. طی این مطالعه آثار درمانی قرص آتورواستاتین خوراکی در ۱۵ نفر از بیماران مبتلا به درماتیت پوستی و ۱۵ نفر گروه شاهد با دارو نما مورد بررسی قرار گرفت. تمام بیماران در آغاز و پایان دوره درمان (روز اول، هفتم و چهاردهم) تحت بررسی مشاهده بالینی قرار گرفتند. نتایج در پرسشنامه ثبت و در دو گروه، بهبودی کامل و شکست درمان مقایسه شد. نتایج با آزمون آماری X۲ و نرم افزار ۵/۱۱SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: از مجموع ۱۵ نفر بیمار، ۱۰ نفر در شهرستان ساری و ۵ نفر در شهرستان نکا تحت درمان قرار گرفتند. بیشتر بیماران در گروه سنی ۴۵-۲۶ سال قرار داشتند. اکثر بیماران متأهل، همگی آنها با سواد و عمدتاً در مشاغل دولتی یا خصوصی اشتغال داشتند. میزان بهبودی کامل بیماران در ویزیت دوم (روز هفتم) ۳/۹۳ درصد و در ویزیت سوم (روز چهاردهم) بقیه بیماران بهبود یافتند. در بیماران مراجعهکننده ۸۵/۴۲ درصد زخمهای با اندازه ۱۰-۶ سانتیمتر مربع داشتند و۴۳/۳۰ درصد از بیماران دارای ضایعه در ناحیه گردن بودند. اختلاف معنیداری بین بهبودی گروه تیمار با دارو نما در نوبتهای درمان دیده شد (۰۵/۰>P).
نتیجهگیری: در این بررسی تمامی بیماران تا روزچهاردهم بعد از درمان بهبودی کامل یافتند در حالیکه در گروه شاهد فقط ۳۳/۱۳ درصد بهبود یافتند.
کلید واژهها: درماتیت، پدروس، درمان، آتورواستاتین
وصول مقاله: ۱۹/۲/۸۹ اصلاحیه نهایی: ۱/۴/۸۹ پذیرش مقاله: ۲/۴/۸۹
مرتضی صادقی، فاطمه صباغ زیارانی، پوریا سلیمانی، مهندس محمدرضا اشتری ماجلان، دکتر فریبا ظفری،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: آتورواستاتین از داروهای مورد استفاده در درمان کلسترول بالای خون است که به تازگی مشخص شده دارای اثرات آنتیاکسیدانی در سلول است. در این مطالعه هدف بررسی اثر آتورواستاتین بر رشد و کیفیت تخمکهای نارس موش در محیط in vitro است.
مواد و روشها: ۴۰۰ تخمک از ۴۰ سر موش سوری نژاد NMRI تهیه شد و به دو گروه کنترل (محیط کشت) و آتورواستاتین (محیط کشت + ۲ میکرومولار آتورواستاتین) تقسیم بندی شدند، پارامترهای کیفی ضخامت زونا پلوسیدا (ZP)، اندازه فضای پری ویتیلین (PVS) و قطر تخمک (OD)به وسیله میکروسکوپ اینورت و نرمافزار image- J بررسی شد.
یافتهها: پارامترهای کمی ضخامت زونا پلوسیدا و قطر اووسیت در گروه آتورواستاتین نسبت به گروه کنترل افزایش یافته بود. در بررسی کیفیت تخمکها تعداد تخمکهای اسکور ۱+ در گروه آتورواستاتین وگروه کنترل به ترتیب برابر (۷۰%) و (۴/۵۵%) بود و اختلاف بین دو گروه معنیدار بود (۰۵/۰P≤). تعداد اجسام قطبی دارای اسکور ۱+ در گروه آتورواستاتین و گروه کنترل به ترتیب برابر با (۱۸/۳۶%) و (۵/۱۸%) بود (۰۵/۰P≤).
نتیجهگیری: استفاه از آتورواستاتین تاثیر قابل توجهی در رشد و کیفیت نهایی تخمکهای نارس در محیط آزمایشگاهی دارد و احتماالا درآینده بتوان از آن برای افزایش بازدهی لقاح in vitro استفاده کرد.