[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101225537
h-index3926
i10-index259135

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای چهره

هاشمیه چهره ، دکتر گیتی ازگلی ، دکتر خدیجه ابوالمعالی ، دکتر ملیحه نصیری،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: رضایت زناشویی یک متغیر روانشناختی است و به عنوان یک ویژگی فردی برای زوجین در نظر گرفته میشود. عوامل مختلفی بر رضایت زناشویی اثر گذار است. ویژگیهای شخصیتی یکی از عوامل مهم اثرگذار بر رضایت از رابطه زناشویی می باشد. هدف از این مطالعه مرور سیستماتیک بررسی ارتباط ویژگیهای شخصیتی و رضایت زناشویی بر اساس مدل پنج عامل شخصیتی می باشد.
 روش بررسی: در این مطالعه، مقالات چاپ شده ایرانی به دو زبان فارسی و انگلیسی در محدوه زمانی ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ جستجو شد. جستجو در پایگاه های Web of Science، Sciencedirect، Pubmed، SID، Magiran، Google Scholar، Iranmedex، Irandoc انجام شد. برای یافتن مقالات مرتبط، از کلید واژه­های " رضایت زناشویی" ، " ویژگیهای شخصیتی" ، " فاکتورهای شخصیتی" ، " مدل پنج عامل شخصیتی" ، "مسوولیت پذیری"، توافق جویی"، "برون گرایی"، "روان رنجورخویی"، "گشودگی" و ترکیب این کلید واژه ها با استفاده از عملگر "AND" استفاده شد.  
یافته ها:  حجم نمونه ۶۵۰۸ نفر بود. یافته های مطالعات مورد بررسی نشان داد که ویژگی روان رنجورخویی با رضایت زناشویی ارتباط منفی و  معنی دار و ویژگیهای مسوولیت پذیری، برونگرایی، توافق جویی و گشودگی با رضایت زناشویی ارتباط مثبت و معنی داری دارند.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های اکثریت مطالعات مورد بررسی در این مطالعه، روان رنجورخویی به طور منفی رضایت زناشویی را تحت تاثیر قرارمی دهد. تعیین ابعاد مختلف شخصیتی افراد بر اساس مدل پنج عامل بزرگ شخصیتی در برنامه های مشاوره پیش از ازدواج برا افزایش هر چه بیشتر استحکام ازدواج و خانواده ضروری به نظر میرسد.
واژگان کلیدی: رضایت زناشویی، ویژگیهای شخصیتی، روان رنجورخویی، توافق جویی، برونگرایی، گشودگی، مسوولیت پذیری
وصول مقاله:۱۷/۱۱/۹۵ اصلاحیه نهایی:۱۴/۵/۹۶ پذیرش:۲۱/۵/۹۶
دکتر مریم عربلوئی ثانی، دکتر زهرا حاج ابراهیمی، دکتر پریچهره یغمایی، دکتر نسیم حیاتی رودباری،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف:  دیابت یک اختلال متابولیکی مهم است و استرس اکسیداتیو می تواند با مسیر سیگنال دهی انسولین تداخل داشته باشد و یا به طور مستقیم با پاتوژنز دیابت مرتبط باشد. مسیرهای سیگنالینگ AKT  نقش مهمی در تنظیم هموستاز گلوکز و تکثیر سلول های بتا دارد. پارا-سایمن یک مونوتروپن معطر با خواص آنتی اکسیدانی و آنتی التهابی می باشد. در مطالعه حاضر، اثرات درمانی پارا-سایمن بر سطح گلوکز و انسولین خون، ظرفیت آنتی اکسیدانی و میزان mRNAی ژن AKT در موش های صحرایی دیابتی ناشی از استرپتوزوتوسین مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش­ها: دیابت با تزریق ۵۵ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن استرپتوزوتوسین در موش های صحرایی نر نژاد ویستار القا شد. آنالیزهای بافت‌شناسی، بیوشیمیایی و Real-time PCR برای بررسی اثرات متفورمین (۵۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و پارا-سایمن  (دوز ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) بر میزان گلوکز، انسولین، ظرفیت آنتی اکسیدانی و  بیان mRNAی ژن  AKT انجام شد.
 یافته‌ها: استرپتوزوتوسین باعث افزایش سطح سرمی گلوکز، کاهش سطح سرمی انسولین، ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم، میزان mRNAی AKT در پانکراس و اندازه جزایر بتا شد. تیمار با متفورمین یا پارا-سایمن سطح گلوکز، انسولین، mRNAی AKT، اندازه جزایر بتا و ظرفیت آنتی اکسیدانی را به روش مستقل از دوز بهبود بخشید.
نتیجه‌گیری: این نتایج نشان می دهد که پارا-سایمن دارای ویژگی کم کردن قند، افزایش انسولین و خاصیت آنتی اکسیدانی است و می تواند مسیر سیگنالینگ Akt/mTOR را تقویت کند. بنابراین، ممکن است برای درمان دیابت به تنهایی یا همراه با متفورمین موثر باشد.
کلمات کلیدی: دیابت ملیتوس، پارا-سایمن، استرس اکسیداتیو، AKT
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.17 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710