[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations99115348
h-index3925
i10-index254128

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای مروتی

دكتر پروانه تیموری ، آرزو فلاحی ، دكتر محمد علی مروتی شریف آباد ، دكتر احمد حائریان،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۸۹ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: بیماریهای دهان و دندان اثرات زیانباری را در دوران کودکی و سنین بالا دارند و۱۰-۵ درصد از کل هزینه‌های مراقبت بهداشتی را شامل می‌شود. الگوی فرانظریه‌ای، چگونگی و زمان مراحل تغییر رفتار را پیش‌بینی می‌کند. مطالعه حاضر با هدف تعیین مراحل رفتار تمیزکردن بین دندان بر اساس الگوی فرانظریه‌ای در دانش‌آموزان دختر و پسر مقطع پیش دانشگاهی شهر یزد انجام شد. روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه‌ای مقطعی است که بر روی ۳۶۱ نفر از دانش‌آموزان مقطع پیش دانشگاهی شهر یزد که طی نمونه‌گیری خوشه‌ای از ۸ مدرسه انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه‌ای که روایی و پایایی آن تأیید شده و شامل مشخصات دموگرافیک، سؤالات خودکارآمدی، موازنه تصمیم‌گیری (فواید درک شده و موانع درک شده) و مراحل تغییر رفتار تمیزکردن بین دندان بود، که به صورت خودگزارشی تکمیل و داده‌ها از طریق نرم افزارآماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: ۸/۵۴% دختر و۲/۴۵% پسر با میانگین سنی ۵۵/۰±۵۳/۱۷سال در این مطالعه شرکت کردند. ۵۰% (۱۷۹ نفر) درمرحله پیش تفکر،۳/۵% (۱۹ نفر) در تفکر، ۱/۲۴% (۸۷ نفر) آمادگی، ۶/۸ % (۳۱ نفر) عمل و ۵/۱۲% (۴۵ نفر) در مرحله نگهداری رفتار تمیزکردن بین دندان بودند. مراحل تغییر با خودکارآمدی (۳۳/۰=r) و فواید درک شده (۱۹/۰=r) ارتباط مثبت و معنی‌دار و با موانع درک شده همبستگی معکوس و معنی‌داری (۱۹/۰r= -) داشت. سازه‌های خودکارآمدی، موانع و فواید درک شده رویهم رفته ۱۵% از واریانس مراحل تغییر رفتار را پیش‌بینی کردند که در این میان خودکارآمدی (۲۱۲/۰=β) قویترین پیش‌بینی‌کننده بود. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که اکثر دانش‌آموزان در مرحله پیش تفکر بودند و احتمالاً در آینده در معرض پوسیدگی دندان بیشتری قرار دارند، می‌توان از الگوی فرانظریه‌ای جهت تعیین استراتژیهای مربوط به هر یک از مراحل تغییر رفتارخود مراقبتی دهان و دندان به منظور پیشرفت و نگهداری رفتار در مداخلات و برنامه‌های آموزشی استفاده کرد. کلید واژه‌ها: الگوی فرا نظریه‌ای، خودکارآمدی، موازنه تصمیم‌گیری، رفتار خود مراقبتی دهان و دندان وصول مقاله: ۲۱/۱۱/۸۸ اصلاحیه نهایی: ۱۴/۱/۸۹ پذیرش مقاله: ۱۹/۱/۸۹
سحر دارایی، دکتر سید عبدالحمید انگجی ، سعید مروتی ، دکتر محمد طهماسب، ندا عصاری ،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: سقط جنین خاتمه غیر ارادی بارداری قبل از هفته بیستم است. سقط جنین اگرچه یک تجربه شایع است، اما این دلیل بر آسان بودن آن نیست و می توان با بررسی دلایل آن به سمت درمان و پیشگیری از این عارضه قدم برداشت . در این میان، زنانی که بیش از سه بار سقط پی در پی را تجربه می کنند دچار سقط مکرر هستند. در سقط مکرر به عنوان یک بیماری چند عاملی مسائل متعددی از جمله اختلالات سیستم ایمنی ، آناتومیک ، هورمونی و ژنتیکی دخیل می باشند. بیش از ۵۰ درصد موارد ، علتی برای سقط مکرر شناسایی نمی شود . چند شکلی های ژنتیکی می تواند یکی از دلایل سقط مکرر باشد . از جمله عوامل کا ندیدی که در این تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد چند شکلی ژن گیرنده استروژن نوع بتا می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه، ۸۰ زن با سابقه سقط مکرر خود به خودی با علت نامشخص و ۸۰ زن بدون سابقه سقط مکرر و دارای حداقل دو باروری موفق به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. ما در این تحقیق ، بررسی این چند شکلی را با روش AS-PCR انجام داده ایم که نسبت به روش های دیگر بررسی SNP  روشی آسان تر و کم هزینه تر می باشد.

یافته ها: فراوانی پلی مورفیسم rs۱۲۵۶۰۴۹ در میان زنان دچار سقط مکرر و زنان گروه کنترل به ترتیب  ۸۰ % و ۵/۶۲% بود.  فراوانی ژنوتیپ های دو گروه شاهد و بیمار در جمعیت مورد مطالعه با هم تفاوت معنی داری دارد (۰۲۸/۰ p= ).

نتیجه گیری:  بین چند شکلی ژن گیرنده استروژن( rs۱۲۵۶۰۴۹ G/A ) و سقط مکرر در جمعیت مورد مطالعه رابطه آماری معنی داری وجود دارد، بنابراین چند شکلی ژن گیرنده استروژن می تواند به عنوان یک ژن کاندید موثر در سقط مکرر در این جمعیت معرفی گردد.

واژه های کلیدی : پلی‌مورفیسم G/A۱۰۸۲ ، ژن گیرنده استروژن ، سقط مکرر

وصول مقاله:۲۳/۱۰/۹۳ اصلاحیه نهایی:۶/۳/۹۴ پذیرش:۱۰/۳/۹۴


دکتر حسن مروتی، خانم حجت عنبرا، دکتر فرشته مرشدی،
دوره ۲۷، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سرترالین ازجمله داروهای ضدافسردگی است که گزارش­ های بحث­ برانگیزی در رابطه با عوارض این دارو بر روی دستگاه تولید­مثل وجود دارد. مطالعه حاضر به­­ منظور ارزیابی اثرات محافظتی ویتامین E در برابر آسیب­ های ناشی از سرترالین بر دستگاه تناسلی موش نر انجام پذیرفت.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی، ۴۰ سر موش­ نر بالغ به هشت گروه پنج ­تایی تقسیم شدند. چهار گروه از موش­ها ویتامین E را به میزان ۱۰۰ واحد بین ­المللی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به ­صورت خوراکی به مدت ۴۲ روز دریافت نمودند. به سه گروه از گروه­ های فوق بعد از دریافت ویتامین E، سرترالین به میزان ۵، ۱۰ و ۲۰ میلی ­گرم بر کیلوگرم وزن بدن به­ صورت خوراکی تجویز گردید. یک گروه به­ عنوان کنترل در نظر گرفته شده و سه گروه دیگر تنها سرترالین را به میزان ۵، ۱۰ و ۲۰ میلی ­گرم بر کیلوگرم وزن بدن به­ صورت خوراکی دریافت نمودند. ۲۴ ساعت پس از آخرین تیمار، نمونه ­های خونی و بافتی بیضه جمع ­آوری و جهت بررسی­ های بیوشیمیایی، هیستوشیمیایی، شاخص­ های اسپرماتوژنز و همچنین بیان ژن ­های Bcl-۲، Caspase-۳ و Hsp۷۰-۲ مورد استفاده قرار گرفت.
یافته­ها: نتایج نشان ­دهنده افزایش معنی­ دار سطح مالون دی­ آلدئید، نیتریک اکساید، بیان ژن­ های­ Caspase-۳ و Hsp۷۰-۲ و کاهش معنی­ داری در شاخص ­های اسپرماتوژنز، سطح ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام، تستوسترون و بیان ژن Bcl-۲ در گروه­ دریافت­ کننده سرترالین به میزان ۲۰ میلی­ گرم بر کیلوگرم وزن بدن بود (۰/۰۵>P). پارامترهای ذکر شده در گروه ­هایی که همراه سرترالین ویتامین E را نیز دریافت کرده بودند، بهبود یافته بود.
نتیجه­گیری: ویتامین E می­تواند اثرات منفی بر پارامترهای بیوشیمیایی، هیستوشیمیایی، شاخص ­های اسپرماتوژنز و همچنین بیان ژن­ های Bcl-۲، Caspase-۳ و Hsp۷۰-۲ در بافت بیضه موش ­های دریافت­ کننده سرترالین را بهبود بخشد.
علی حاجی اسماعیلی قمی، مهتاب نوری فرد، رامین حمیدی فراهانی، مهدی شکوری خمارتاش، عباس مروتی، اشکان دیربازیان، پگاه شکیب،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری کووید-۱۹ یک نگرانی بهداشت جهانی است که نیاز به تست تشخیص سریع کمی دارد. در حال حاضر تکنیک استاندارد برای تشخیص SARS-CoV-۲ رونویسی معکوس (qRT-PCR) انجام می‌گیرد. هدف از این مطالعه طراحی روش حساس (RT-LAMP) LAMP برای تشخیص ویروس SARS-CoV-۲ بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی نمونه بیماران با استفاده از سواب های حنجره، حلق و بینی تهیه و پس از استخراج RNA و سنتز cDNA، ویروس SARS-CoV-۲ با استفاده از روش RT-LAMP مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور از پرایمرهای طراحی شده با هدف قرار دادن ژن‌های N و E، حساسیت روش RT-LAMP مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه ۱۹ نمونه RNA ویروس SARS-CoV-۲ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که برای تشخیص و مشاهده کدورت یا تغییر رنگ فلورسنت و همچنین ژل آگارز الکتروفورز حساسیت بیشتری دارد. برای بررسی تعداد کپی ژن E تست بر روی ژل الکتروفورز آخرین رقت ۹-۱۰ و بر اساس نور فلورسنت آخرین رقت قابل  بررسی ۸-۱۰ بود که با ژل الکتروفورز ۱ کپی و بر اساس فلورسنت ۱۴ کپی را تشخیص می دهد؛ اما در مورد ژن N بر روی ژل تا رقت ۱۰-۱۰ و در اثر نور فلورسنت تا رقت ۸-۱۰ قابل بررسی بود که به ترتیب توان تشخیص ۱ کپی و ۱۷ کپی را داشتند که با فرمول Chiang محاسبه گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روش LAMP یک روش ساده، سریع، حساس و خاص که برای تشخیص SARS-CoV-۲ است که ممکن است پتانسیل تشخیصی را در آزمایشگاه‌های بالینی بهبود بخشد.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700