[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations99055343
h-index3925
i10-index254127

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۰ نتیجه برای غلامی

دكتر میترا غلامی، حامد محمدی، دكتر احمد عامری، مرتضی رحیمی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان ۱۳۸۷ )
چکیده

  چکیده

  زمینه و هدف : کروم از عناصر انتقالی گروه ۶ و بیست و یکمین عنصر فراوان در طبیعت است که بطور گسترده‌ای به دو حالت ۳+ و ۶+ ظرفیتی وجود دارد. نوع شش ظرفیتی آن بسیار سمی است. صنایع آبکاری سهم بسزایی در ورود کروم به داخل محیط زیست دارند. هدف از انجام این پژوهش تعیین راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری با استفاده از فرآیند غشایی اسمز معکوس است. همچنین در این پژوهش شرایط بهینه برای فرایند غشایی جهت حذف کروم از پساب صنایع آبکاری مورد بررسی قرار گرفته است.

  روش بررسی : روش انجام تحقیق با توجه به ماهیت آن بر پایه داده‌های آزمایشگاهی، از نوع مطالعات بنیادی- کاربردی است. در این پژوهش، ابتدا محلولهای کروم با غلظتهای ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلی‌گرم در لیتر ساخته شد و از غشای اسمز معکوس با مدول مارپیچی مدل TE ۲۵۲۱ ساخت شرکت CSM کره عبور داده شد. در این مرحله، تأثیر فشار عملیاتی، غلظت ورودی، دما و pH روی کارایی حذف کروم در هر غلظت، مورد بررسی قرار گرفته و تعیین شد.

  یافته‌ها : نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه‌گیریها نشان داد که شرایط بهینه سیستم در محدوده فشار psi ۲۰۰( =۰,۰۱ α )، غلظت L / g ۱۰( =۰.۰۵ α ).، دما در محدوده C ˚ ۲۵ ( =۰.۰۵ α ). و pH در محدوده ۷-۶ می‌باشد.

نتیجه‌گیری : راندمان حذف کروم از پساب صنایع آبکاری در شرایط بهینه عملکرد سیستم تا بیش از ۹۹ درصد اندازه گرفته شد. با مقایسه روش اسمز معکوس با سایر روشها، چنین به نظر می‌رسد که راندمان حذف توسط این روش مناسب است و می‌تواند در مقیاس میدانی بعنوان یک گزینه مؤثر بکار گرفته شود.
ریحانه اکبری، اسماعیل زارعی، علی درمحمدی، علی غلامی،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف:استفاده از تلفن همراه در بین افراد جامعه بخصوص دانشجویان روند روبه افزایشی در سالهای اخیر داشته است. یکی از مهمترین عوارض روانشناختی و رفتاری این مسئله، اختلال خواب یا فقدان خواب با کیفیت در بین دانشجویان می­باشد. لذا هدف این مطالعه بررسی تاثیر و ارتباط استفاده غیر ایمن و مفرط از تلفن همراه بر کیفیت خواب در دانشجویان می­باشد.

روش بررسی: این مطالعه به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۳ بر روی ۲۳۰ نفر دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور انجام گرفت. جهت ارزیابی کیفیت خواب از پرسشنامه پیترزبورگ و برای استفاده غیر ایمن و مفرط از تلفن همراه از پرسشنامه جنارو استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی تست مستقل، تحلیل واریانس (ANOVA)و رگرسیون  چندگانه در نرم افزار SPSS ۱۶ استفاده ­شده­ است.

یافته ها: بر اساس نتایج ۹/۵۰ %  از دانشجویان دارای کیفیت خواب ضعیف بودند. تنها ۸/۱۰ % دانشجویان استفاده کم و ایمن از تلفن همراه داشتند. استفاده غیر ایمن و مفرط با متغیرهای سال تحصیلی، محل سکونت و بومی بودن، و شاخص کیفیت خواب با متغیرهای سن، جنس و محل سکونت ارتباط معنی دار داشت (۰۰۱/۰P<).  استفاده غیر ایمن و مفرط از تلفن همراه تاثیر معنی داری بر شاخص کیفیت خواب پیترزبورگ دانشجویان و چهار بعد این شاخص داشت (۰۸۳/۰=۲r،۰۰۱/۰P<).

نتیجه گیری:استفاده افراطی و غیر ایمن از تلفن همراه می­تواند بر کیفیت خواب دانشجویان تاثیر منفی بگذارد و این مسئله می­تواند عملکرد درسی و فعالیت­های روزانه آنها را تحت تاثیر قرار دهد. آموزش در خصوص عوارض ناشی از این مسئله و اهمیت برخورداری از خواب با کیفیت و تاثیر آن بر عملکرد آموزشی دانشجویان پیشنهاد می­گردد.

واژه های کلیدی: استفاده غیر ایمن، تلفن همراه، کیفیت خواب، دانشجویان

وصول مقاله:۲۷/۱۱/۹۴ اصلاحیه نهایی:۱۳/۴/۹۵ پذیرش:۲۱/۴/۹۵


ظاهر اعتماد، دکتر حجت الله نیکبخت، دکتر محمد علی آذربایجانی، دکتر ماندانا غلامی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف:تمرینات مقاومتی یکی از رایج ترین شیوه های تمرینات ورزشی جهت آمادگی جسمانی ورزشکاران وبرنامه های سلامتی درمانگران می باشد. دستکاری هر یک از متغیرها ی تمرین، از جمله فاصله استراحتی ، سازگای را تغییر داده و باعث کسب بیشتر قدرت، استقامت بالاتر و یا تغییرات متفاوت بیوشمیایی در محیط و یا درون سلولها می گردد. هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تأثیر فواصل استراحتی بین دوره ها متعاقب دو نوع تمرین مقاومتی با حجم و شدت برابر بر تغییرات سطوح سرمی هموسیستئین و CRP بود.

روش بررسی:آزمودنی های این مطالعه، مردان غیرفعال ۱۹-۲۸ ساله بودند که به صورت تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی با فاصله استراحتی ۹۰ ثانیه (۱۰ نفر) ، تمرین مقاومتی با فاصله استراحتی ۱۸۰ ثانیه (۱۰ نفر)  و یک گروه کنترل (۱۰ نفر)تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل ۸ حرکت بود، که با ۵۰ درصد یک تکرار بیشینه در جلسه اول شروع و در جلسه آخر با ۸۵ درصد یک تکرار بیشینه بصورت دایره ای انجام شد.متغیرهای وزن،درصدچربی ، شاخص توده ی بدنی(BMI)، سطوح هموسیستئین و CRP پلاسما در حالت ناشتا به روش الیزا قبل و بعد از مداخله در هر سه گروه اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس استفاده شد. برای تعیین محل دقیق اختلاف میانگین‌ها در درون هر گروه از آزمون آماری تعقیبی بونفرونی استفاده شد.

یافته ها: تجزیه و تحلیل یافته ها کاهش معنی داری در سطوح هموسیستئین و CRPرا پس از هشت هفته تمرین مقاومتی بافواصل استراحتی متفاوت در گروههای تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد(۰۵/۰ p˂) با توجه به نتایج حاصل از تمرین مقاومتی دایره ای با فواصل استراحتی که باعث کاهش سطوح هموسیستئین و CRP می توان احتمال داد که این تمرینات بتوانند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی شوند.

واژگان کلیدی:<span style="font-family: " b="" zar";="" font-size:="" ۱۲pt;="" mso-bidi-language:="" fa;="" mso-ascii-font-family:="" "times="" new="" roman";="" mso-hansi-font-family:="" mso-fareast-font-family:="" roman";"="" lang="FA">تمرینات مقاومتی دایره ای،فاصله استراحتی،هموسیستین ،.CRP

وصول مقاله :۱۰/۶/۹۵ اصلاحیه نهایی:۳/۷/۹۵ پذیرش:۶/۷/۹۵


بهنام امیر پور نجف‌آبادی، مهسا غلامی، پروین زارعی، سیروان حسینی، مهدی صادق،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه  و هدف: آسیب اعصاب محیطی و مرکزی در پی دیابت مزمن با قند خون کنترل نشده رخ می‌دهد. اثرات مثبت والپروات سدیم در بیماری‌های تخریبی اعصاب نشان داده‌شده و با تغییر بیان یکسری از ژن‌ها اثرات محافظت نورنی و ترمیم آسیب نورونی دارد. در مطالعه حاضر کارایی یک دوره مصرف والپروات سدیم در جبران تغییر میزان هیپوکمپی فاکتورهای NF-KB، AP-۱، S۱۰۰B و GFAP ناشی از دیابت را بررسی کرده‌ایم. 
روش بررسی : در این مطالعه تجربی ۲۴ سر موش نر بالغ C۵۷B۱۵/J استفاده شد. مدل دیابت با تزریق آلوکسان (mg/kg; i.p ۱۵۰) ایجاد شد. والپروات سدیم با دوز (mg/kg; i.p. ۱۰۰) هر ۷۲ ساعت یک‌بار به مدت دو ماه به حیوانات تزریق شد. قند خون ناشتا با خون‌گیری از ورید دمی در ابتدا و انتهای آزمایش‌ها اندازه‌گیری شد. سپس حیوانات کشته و هیپوکمپ استخراج و آماده‌سازی برای اندازه‌گیری فاکتورهای بیوشیمیایی توسط کیت‌های ELISA انجام شد.
یافته‌ها: افزایش قند خون ناشی از القاء دیابت توسط آلوکسان به دنبال دوره دوماهه تجویز والپروات به‌صورت معناداری کاهش یافت (۰,۰۵ P<). همچنین تجویز مزمن والپروات در حیوانات دیابتی به‌صورت معناداری افزایش ایجادشده در میزان هیپوکمپی فاکتورهای NF-KB، GFAP و S۱۰۰B را جبران کرد. (۰,۰۵P<).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد والپروات سدیم می‌تواند پیامدهای دیابت بر تغییر فاکتورهای بیوشیمیایی شاخص آسیب سلولی را در هیپوکمپ جبران کند و احتمالاً می‌تواند در نوروپاتی ناشی از دیابت مؤثر باشد.

مهناز امیری، روشنک رضایی کلانتری، مجید کرمانی، مجتبی یگانه بادی، میترا غلامی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: سموم حشره­کش یکی از مهم‌ترین آلاینده­های آبی هستند. کلرپیریفوس یکی از آفت­کش­های مهم فسفره است که به‌طور گسترده در کشاورزی استفاده می­شود که ورود آن به منابع آب اثرات زیان­باری برای سلامت انسان و محیط‌زیست دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی حذف کلرپیریفوس با استفاده از کامپوزیت کیتوزان گرافن اکساید از محلول آبی می­باشد.
روش بررسی: تعیین مشخصات جاذب با استفاده از میکروسکوپ الکترونی اسکن (SEM طیف‌سنجی مادون‌قرمز فوریه (FTIR) و پراش اشعه ایکس (XRD) انجام شد. سپس تأثیر پارامترهای مختلف با هدف به دست آوردن شرایط بهینه برای انجام فرآیند جذب ازجمله، دوز جاذب، زمان تماس،pH، غلظت اولیه کلرپیریفوس و دما مطالعه شد. سپس pH بهینه در شرایط ثابت برای فرآیند مورد مطالعه تعیین گردید. سپس معادلات ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک جذب مورد بررسی قرار گرفت. کلرپیریفوس با روش کروماتوگرافی گازی اندازه­گیری شد.
یافته‌ها: بیشترین راندمان جذب در ۵ pH=، زمان تماس ۶۰ دقیقه، میزان جاذب g/L ۰,۸ ، دمای ۲۵ و غلظت mg/l ۱ برای کلرپیریفوس ۹۳% مشاهده شد. نتایج نشان داد که سینتیک فرآیند جذب از مدل سینتیک شبه درجه‌دو و داده­های تعادلی از مدل ایزوترمی لانگمیر پیروی می­کند. بررسی پارامترهای ترمودینامیکی بیانگر آن است که، فرآیند جذب کلرپیریفوس بر روی جاذب کیتوزان گرافن اکساید گرماگیر بوده است. در بررسی ترمودینامیک واکنش نشان داد مقادیر مثبت ΔH˚ و مقادیر منفی ΔS˚ واکنش ها به ترتیب اندوترمی و خود به خودی است.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که کامپوزیت کیتوزان گرافن اکساید می‌تواند به‌عنوان جـاذب مناسبی برای حذف کلرپیریفوس از محلول­های آبی باشد.

سید سعید طبابایی، سعیده موسوی، سهیلا غلامی، شعیب رفیعی، اعظم مولاپور، روح الله کلهر،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: امروزه فرهنگ ایمنی بیمار به عنوان یک عنصر مهم در ارائه خدمات با کیفیت به بیماران در سراسر جهان شناخته شده است. مراقبت و خدمات غیرایمن ‏می‌تواند منجر به مرگ و میر، ناتوانی، افزایش طول مدت بستری و افزایش هزینه‌های درمان گردد. از این­رو مطالعه حاضر با هدف شناسایی خطاهای مرتبط با برچسب‏گذاری نمونه‌های پاتولوژی جراحی ارسال شده از بخش­های مختلف در بیمارستان­های قزوین صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۷ در اتاق عمل ۵ بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قزوین که به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند انجام شد. جهت جمع‌آوری اطلاعات از چک‌لیست استاندارد استفاده گردید. سنجش روایی و پایایی چک‌لیست توسط اساتید و متخصصان پاتولوژیست با روش محاسبه آلفای کرونباخ۰/۸۹صورت گرفت. نتایج با استفاده از شاخص‌های آماری و نرم‌افزارSPSS  نسخه ۲۱ و آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از ۱۱۶۴ نمونه بیوپسی مطالعه شده، ۶۴۲۵ مورد خطا شناسایی شدند. از بین خطاهای شناسایی­شده عدم ثبت سن بیمار با ۵۶۴ مورد (۴۸/۴ درصد)، عدم ثبت نام پدر بیمار ۵۶۲ مورد (۴۸/۲ درصد) و عدم ثبت تعداد برداشت بیوپسی ۵۵۸ مورد (۴۷/۹ درصد) بالاترین میزان خطا و ظرف خالی از نمونه ۱۰ مورد (۰/۸۶ درصد)، عدم ثبت تعداد نمونه ۱۴ مورد (۱/۲ درصد) و عدم استفاده از تثبیت­کننده مناسب ۱۶ مورد (۱/۳۷درصد) به ترتیب پایین­ترین میزان خطاها را به خود اختصاص دادند.
نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی خطاهای برچسب‌گذاری در مرحله قبل از تجزیه و تحلیل در بخش پاتولوژی، استفاده از فناوری بارکد در ظرفهای نمونه، حذف فرم درخواست کاغذی انجام پاتولوژی، استفاده از تکنولوژی تراشه فرکانس رادیویی، استفاده از سیستم چک مجدد و بهبود ارتباطات در اتاق‌های عمل ‏می‌تواند میزان در جهت کاهش این خطاها موثر باشد.
 
مهدی سهرابی، پرند پورقانع، آرش پورغلامی نژاد،
دوره ۲۸، شماره ۶ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: اهمیت سلامت دهان و دندان در سالمندان بیش از سنین دیگر بوده و عوامل مختلف می‏تواند بر آن تاثیر بگذارد. این تحقیق با هدف ارتباط سلامت دهان و دندان سالمندان با میزان ایمونوگلوبولین-آ (IgA) بزاقی، وجود بیماری های مزمن و سیستمیک و نیز برخی شاخص‏ های دموگرافیک نظیر سن، جنسیت، وضعیت سکونت، وضعیت تاهل، وضعیت اقتصادی، رعایت بهداشت دهان و دندان، مصرف دخانیات و وضعیت مدرک تحصیلی انجام شده است. به نظر می‏رسد که فاکتورهای فوق‏الذکر با سلامت دهان و دندان سالمندان در ارتباط باشد.
مواد و روش ‏ها: در این مرور سیستماتیک، جستجو در پایگاه های Google Scholar،Scopus ،PubMed  و SID در مقالات فارسی و انگلیسی در محدوده زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ انجام شد و در نهایت، ۱۹ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ‏ها: بر اساس یافته ‏های موجود در مقالات، بنظر می‏رسد که مقوله‏ هایی از جمله وجود بیماری­ های مرتبط با سالمندی اعم از بیماری‏ های مزمن یا سیستمیک می‏تواند سلامت دهان و دندان را تحت شعاع قرار دهد. همچنین، افزایش سطح IgA بزاقی می‏تواند با مشکلات دهان و دندان رابطه مستقیمی داشته باشد. سایر فاکتورها از جمله، وضعیت اقتصادی بهترسالمندان و رعایت بهداشت دهان و حفظ سلامت دندان می‏تواند با بهبود کیفیت سلامت دهان و دندان آنها مرتبط باشد. اگرچه مدرک تحصیلی بالا، سکونت در شهرها، عدم مصرف دخانیات، وضعیت تاهل و جنسیت از عوامل قطعی تاثیرگذار در حفظ و نگهداری سلامت دهان و دندان سالمندان نیستند، ولی می‏توانند تاثیرات مهمی در این فرایند داشته باشند.
نتیجه ‏گیری: بنابراین، آموزش خودمراقبتی در جهت رعایت بهداشت دهان و دندان و پیگیری بیماری ‏های مزمن سیستمیک در دوران سالمندی، می‏تواند تاثیر مثبتی در ارتقای سلامت آنان به همراه داشته باشد.

 
دکتر مجید غلامی آهنگران، دکتر مریم کریمی دهکردی،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تاکنون موفقیت چشمگیری در زمینه درمان اختصاصی عفونت های کروناویروس حاصل نشده است. با توجه به اینکه داروهای گیاهی اثرات مفیدی دارند، استفاده از ترکیبات گیاهی موجود می تواند در عفونت خفیف ویروس کرونا موثر باشد. هدف از این مطالعه، مرور تحقیقات اخیر در خصوص اثرگذاری داروهای گیاهی در مهار کروناویروس های انسانی و افزایش سطح آگاهی برای استفاده از ترکیبات گیاهی به عنوان داروهای حمایتی در کاهش شدت عفونت های کروناویروسی می باشد.
مواد و روش‌ها: پایگاه‌ داده پاب مد برای جستجوی مقالات حاوی عبارت های کروناویروس، سارس ، مرس و همچنین انسان و طب گیاهی استفاده شد. معیار ورود، تمام مقالات کامل با کلید واژه های ذکر شده و معیار خروج، مقالات خلاصه و مقالات ارایه شده در همایش ها بود. در مجموع ۳۵ مقاله در مورد کرونا ویروس‌های انسانی یافت شد. اکثر مطالعات در مورد کووید با تعداد ۱۷ مقاله (۴۸/۵۷ درصد) بود. هشت مقاله (۲۳/۸۵ درصد) در مورد سارس و تنها یک مقاله (۲/۸۵ درصد) در مورد مرس یافت شد. نه مقاله (۲۵/۷۱ درصد) در مورد سایر کروناویروس های انسانی جستجو و مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: برخی از ترکیبات کلیدی که برای درمان بیماری های کرونا ویروسی در انسان موثر هستند شامل اسکوتلارئین، سیلوسترول، تریپتانترین، سایکوساپونین، لکتین‌هایی مانند گریفیتسین، لیکورین و پلی‌فنول‌ها از جمله کورستین، میریستسین، کافئیک اسید و ایزوباواچ است. انجام آزمایش‌های بالینی روی انسان، آزمایش‌های برون تنی و درون تنی برای تعیین سطح ایمنی و همچنین تعیین سطح درمانی برای هر ترکیب مورد نیاز است.
نتیجه‌گیری: اگرچه برخی از ترکیبات گیاهی برای استفاده در درمان کرونا توصیه شده است، اما مطالعات اولیه می‌تواند بر روی ترکیباتی متمرکز شود که قبلاً برای استفاده دارویی تأیید شده‌اند. امید است با استفاده از اطلاعات ارائه شده در این مرور، محققان از مشتقات ترکیبات گیاهی در فرآیند تولید داروهای ایمن و موثر ضد کروناویروس های انسانی به ویژه سارس، مرس و کووید ۱۹ استفاده کنند.

 
فرشاد ارغوانی، دکتر خلیل غلامی، دکتر یدالله زارع زاده،
دوره ۲۹، شماره ۶ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف از این پژوهش شناسایی مؤلفه‌ها و روش‌های به‌کاررفته میکرو ارگونومی در آموزش عالی در پژوهش‌های صورت گرفته در این حوزه بـه روش سنتز پژوهی بود. رویکرد روش‌شناختی در این پژوهش کیفـی بـا اسـتفاده از راهبـرد سنتز پژوهی ترکیبی و روش تحلیل محتوا بود.
مواد و روش­ها: با رجوع به پایگاه‌های معتبر مقاله و علمی، تعداد ۱۰۵ مقاله بدون در نظر گرفتن محدوده زمانی در زمینه میکرو ارگونومی در آموزش عالی یافت شد که از بـین آن‌ها تعـداد ۱۴مقاله به عنوان نمونه و به صورت هدفمند انتخـاب گردیـد.
 یافته‌ها: یافته‌های پـژوهش مهم‌ترین شاخص‌های شناسایی شـده در حـوزه پژوهش‌های میکرو ارگونومی در آموزش عالی را نمایان ساخت که طراحی ارگونومیک تجهیزات، لوازم و ابزارهای آموزشی و یادگیری، ایجاد تطابق بین ابعاد بدنی و ابعاد میز و صندلی‌های مورداستفاده، طراحی ارگونومیک فضاهای دانشگاهی، ارگونومی در نظم، انضباط، نظافت، تعمیرات و نگهداری، ارگونومی ویژه جنسیت و افراد با سنین بالاتر، ارگونومی در انجام وظایف و تعیین بارکاری، ارگونومی محیطی و شرایط جوی، آموزش عمومی ارگونومی از آن جمله هستند.
نتیجه‌گیری: میکرو ارگونومی از مهم‌ترین علومی است که اجرای آن در آموزش عالی مورد نیاز بوده و بر روی سلامتی دانشگاهیان و نیز در اثرگذاری بیشتر آموزش و یادگیری نقش دارد.
 


جلیله ابن عباس، سمانه روحی، حامد جعفر پور، خدیجه طاهرخانی، ساناز احمدی، بیژن نوری، رسول نصیری کالمرزی، فرشید غلامی، آریا جعفری، نسرین یعقوبی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان - شماره ۱ سال ۱۴۰۴- در حال چاپ ۱۴۰۴ )
چکیده

زمینه و هدف: عفونت ایجاد شده توسط سودوموناس آئروژینوزا با مقاومت های دارویی چندگانه یکی از مهمترین مشکلات در بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس است. هدف از تحقیق حاضر، بررسی شیوع سودوموناس آئروزینوزا جدا شده با مقاومت داوریی چند گانه، از بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس می باشد.
مواد و روش­ها: مقالات بین سال های ۲۰۰۸ الی ۲۰۲۲ جستجو شدند. برای انجام فراتحلیل، از نرم‌افزار ۱۴ STATA هم در مدل ثابت و هم در ﻣﺪل اﺛﺮات ﺗﺼﺎدﻓﻲ استفاده شد. برای بررسی ناهمگنی داده‌ها، تست Q (۱۰/۰>p) با توزیع کای دو χ۲  در سطح اطمینان ۹۵% استفاده شد. تست‌های آماری دوطرفه با ۰۵/۰= α انجام گرفت.
یافته ها: بیشترین (۱۰۰%، فاصله اطمینان ۹۵%: ۰۰/۱-۹۹/۰) و کمترین  (۴%، فاصله اطمینان ۹۵%: ۰۹/۰-۰۲/۰) شیوع در ۲۰۲۱ بود (۰۰۰/۰ =p). در مطالعات مقطعی، شیوع ۴۴% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۶۸/۰-۲۱/۰، نسبت شانس‌ها = ۵۵/۱) و در کوهورت، ۵۲% (فاصله اطمینان ۹۵%: ۷۷/۰-۲۶/۰، نسبت شانس‌ها = ۶۸/۱) بود (۰۰۰/۰ =p). در هر دو گروه سنی؛ ۲۰ <  (فاصله اطمینان ۹۵%: ۹۷/۰-۰۹/۰، نسبت شانس‌ها = ۷/۱، ۰۰۰/۰ =p) و ۲۰ (فاصله اطمینان ۹۵%: ۷۶/۰-۳۰/۰، نسبت شانس‌ها = ۷/۱، ۰۰۰/۰ =p)، شیوع ۵۳% بود.
نتیجه گیری: مقاومت دارویی چندگانه در سودوموناس آئروژینوزا طی سال ها و سنین مختلف مشاهده شد. یافته های این تحقیق و مقاومت آنتی بیوتیکی روز افزون این باکتری، نشان دهنده چالش های پیشرو در درمان بیماران مبتلا به سیستیک فیبروزیس باشد که می بایست تحت مدیریت و درمان صحیح قرار گیرد.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4700