[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101225537
h-index3926
i10-index259135

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای صوفی زاده

دکتر فرناز زندوکیلی، دکتر شعله شاه غیبی، دکتر نسرین صوفی زاده، دکتر معصومه رضایی، دکتر فریبا فرهادی فر، دکتر فایق یوسفی، دکتر فهیمه امیدی کزازی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان ۱۳۹۳ )
چکیده

زمینه و هدف: DUB یکی از مشکلات شایع زنان است که می‌تواند بر شرایط فیزیکی، عاطفی و اجتماعی زنان اثر گذار باشد. از طرفی DUB یکی از مهم‌ترین علل هیسترکتومی در زنان محسوب می‌شود. لذا این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط با DUB در زنان در دوران قبل از یائسگی در سنین ۵۵-۴۰ سال در شهر سنندج انجام گردید. روش بررسی: در این مطالعه مورد-شاهدی (case-control) تعداد ۶۲ نفر خانم مبتلا به DUB و ۱۲۴ خانم غیر مبتلا به DUB به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. مطالعه بر روی هر دو گروه بر اساس مصاحبه بالینی صورت گرفت به طوری که فاکتورهای مورد مطالعه با پرسش از زنان در چک لیست ثبت شد. سپس برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و تست‌های آماری کای دو، فیشر و رگرسیون لجستیک استفاده شد. یافته ها: در تحلیل تک متغیره، بین نوع زایمان (۰۱۵/۰=P) و سن ( ۰۴۵/۰P=) با DUB ارتباط معنی داری وجود داشت. بین دیابت (۰۹۵/۰=p)، فشارخون (۹۱۷/۰=p) و روش‌های پیشگیری از بارداری (۹۰۶/۰=P) با DUB ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد. در تجزیه و تحلیل با رگرسیون لجستیک، افرادی که در سنین بالای ۵۰ سال بودند ۲۸۴/۲ برابر (۰۲۱/۰=P) و افرادی که زایمان سزارین داشتند شانس ۵/۲ برابر بیشتری برای ابتلا به DUB داشتند (۰۰۹/=p). نتیجه گیری: سن بالای ۵۰ سال و سزارین به عنوان ریسک فاکتور DUB مطرح شد. لذا توجه بیشتر به فواید زایمان طبیعی و عوارض زایمان سزارین ضروری است و با کاهش میزان سزارین می توان گامی موثر درجهت کاهش بروز DUB برداشت. وصول مقاله:۳۰/۱۰/۹۱ اصلاحیه نهایی:۳/۷/۹۲ پذیرش:۶/۹/۹۲
دکتر حمیده پاک نیت، دکتر نسرین صوفی زاده، دکتر طلعت دباغی قلعه،
دوره ۲۱، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آنمی یا کم‌خونی شایع‌ترین کمبود تغذیه‌ای در جهان است که حدود ۳۰% جمعیت عمومی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در زنان باردار شیوع بیشتری دارد. با توجه به اینکه  عامل   مرگ و میر نوزادان، زایمان زودرس می باشد مطالعه‌ی حاضر به منظور تعیین ارتباط بین سطح هموگلوبین مادری در سه ماهه‌ی اول بارداری با زایمان زودرس انجام شد.

روش بررسی : این مطالعه توصیفی - تحلیلی طی سال‌های ۱۳۹۲و۱۳۹۳ در استان قزوین انجام شد. ۳۰۰۰ زن باردار ۱۸-۴۰ ساله با سن بارداری کمتر از ۱۲ هفته با نمونه‌گیری در دسترس از ۵ مرک بهداشتی این استان انتخاب شدند که ۲۴۸ نفر به علت IUFD، آنومالی جنین، سقط، عدم همکاری در ادامه طرح و انجام مراقبت بارداری در مراکزی غیر از مراکز بهداشتی درمانی توصیه‌شده، و انجام آزمایشات در مراکز دیگر از مطالعه خارج شدند. هموگلوبین سه ماهه‌ی اول بارداری در پرشسنامه ثبت گردید و نمونه‌ها تا پایان بارداری از نظر زایمان زودرس خود به‌ خودی (کمتر از ۳۷هفته) بررسی شدند. تحلیل داده‌ها با آزمون‌های آماری کای اسکوئر، تی تست و رگرسیون لجستیک با نرم افزار  SPSS۱۶ انجام شد.

یافته‌ها: مطالعه حاضرنشان داد که  در جمعیت مورد مطالعه شیوع آنمی ‌۲/۲۲% و شیوع زایمان زودرس ۹/۱۹%(۵۴۲ نفر) بود. متوسط سن حاملگی ۵۶/۳ ± ۲۸/۳۸ سال و میزان زایمان زودرس در گروه با هموگلوبین نرمال ۳/۱۹% و درگروه آنمی ۹/۲۱% بود که بین آنمی و زایمان زودرس ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت (۰۰۸/۰=p). همچنین میزان خطر نسبی بروز زایمان زودرس در افراد آنمیک ۱۱۷/۱ با فاصله‌ی اطمینان ۹۵% (۰۹/۱-۴۶/۱) بود(۰۴۶/۰=p).

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که ارتباطی بین هموگلوبین سه ماهه‌ی اول بارداری با زایمان زودرس وجود دارد. بنابراین مشاوره قبل از بارداری و درمان کم‌خونی در همه خانم‌های سنین باروری توصیه می‌شود.

کلیدواژه‌ها: زایمان زودرس ، هموگلوبین، آنمی ،  بارداری

وصول مقاله:۲۲/۱۰/۹۴ اصلاحیه نهایی:۴/۵/۹۵ پذیرش:۳۰/۵/۹۵


مامک شریعت، مژده زارعی، نسرین صوفی زاده، صدیقه حنطوش زاده، راحله مرادی،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: بارداری با تغییرات فیزیولوژیک بسیاری همراه است که می‌تواند اثرگذاری داروها را نیز تحت تأثیر قرار دهد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی مصرف خودسرانه داروها در بارداری و عوارض احتمالی ناشی از آن‌ها است.
مواد و روش­ ها: این مطالعه طی سال­های ۹۶-۱۳۹۵ بر روی ۱۳۰۰ زن باردار مراجعه­ کننده به مراکز بهداشتیِ شهر سنندج و جنوب شهر تهران صورت گرفت. اطلاعات موردنظر از طریق مصاحبه با مادران و بررسی مستندات زایمان به­دست آمد. در نهایت تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ و آزمون مربع کای و تی تست انجام شد.
یافته­ ها: غالب افراد مورد مطالعه در گروه سنی ۳۵-۱۸ سال به سر می­بردند (۸۰/۲%)، خانه‌دار بودند (۷۸/۵%) و حداقل سواد دیپلم داشتند (۸۷/۳%). مصرف خودسرانه دارو در مادران با حاملگی ناخواسته و آن‌هایی که مراقبت‌های دوران بارداری خود را از افراد غیرمتبحر دریافت می‌کردند، بیشتر بود (۰/۰۵P<).
نتیجه‌گیری: میانگین سال‌های تحصیل در زنان با مصرف خودسرانه دارو، کمتر از سایرین بود که این موضوع حاکی از نقش نظام آموزشی در تغییر آگاهی، نگرش و عملکرد افراد جامعه است. مراجعه به افراد غیرمتبحر جهت دریافت مراقبت‌های دوران بارداری در جمعیت زنان با مصرف خودسرانه دارو بیشتر گزارش شد و نیز خود درمانی در میان مادران با حاملگی خواسته، کمتر رخ داده­بود که این موضوع لزوم گسترش صد­درصدی دسترسی به خدمات بهداشت باروری را در راستای توسعه­ یافتگی جامعه زنان و مادران ایرانی می­رساند.

 
دکتر حمیده پاک نیت، خانم فاطمه کاظمی، دکتر فریده موحد، دکتر شکوه السادات ابوترابی، دکتر نسرین صوفی زاده، خانم فرناز یعقوبی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome, PCOS) یک اختلال شایع در زنان سنین باروری است که می‌تواند با عوارض نامطلوب بارداری همراه باشد. این مطالعه با هدف تعیین پیامدهای نامطلوب بارداری در زنان باردار مبتلا به PCOS در شهر قزوین و مقایسه آن با گروه شاهد انجام گردید.
مواد و روش­ها: در این مطالعه ۱۵۰ زن باردار ۳۵-۱۸ ساله با سن حاملگی بیشتر از ۲۰ هفته مبتلا به PCOS بر اساس کرایتریای روتردام به‌عنوان گروه مواجهه، با ۱۵۰ زن باردار غیر مبتلا به PCOS به‌عنوان گروه شاهد، از نظر پیامدهای بارداری شامل دیابت بارداری، پره اکلامپسی، زایمان زودرس، وزن نوزاد و بستری نوزاد در بخش مراقبت ویژه نوزادانNeonatal Intensive Care) NICU ،  (Unitمقایسه شدند.
یافته‌ها: دو گروه از نظر اطلاعات دموگرافیک شامل سن، وزن، قد و نمایه توده بدنی تفاوت معنی‌داری نداشتند. در گروه مواجهه (PCOS) ، ۳۳ بیمار (۶۴%) دیابت بارداری (۰/۰۲۱=P)، ۴۴ مورد (۶۷/۷%) پره اکلامپسی (۰/۰۰۲=P)، ۷۰مورد (۷۵/۳%) زایمان زودرس )۰/۰۰۰۱>(P داشتند که نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی‌داری وجود داشت. همچنین گروه مواجهه از نظر پیامدهای نوزادی شامل وزن کم حین تولد (۴۰ مورد ۶۴/۵%،۰/۰۰۸=P) و بستری در NICU (۳۰ مورد، ۶۶/۷%، ۰/۰۱۵=P) نسبت به گروه شاهد بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد PCOS با اثرات متابولیک خود موجب افزایش بروز دیابت بارداری، پره اکلامپسی، زایمان زودرس، تولد نوزاد با وزن کم یا ماکروزوم و نیاز بیشتر به بستری در NICU می‌گردد.
دکتر شمسی زارع، دکتر نسرین صوفی زاده، سارا محمدی، پیمان رضاقلی،
دوره ۲۸، شماره ۳ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری تروفوبلاستیک حاملگی طیف وسیعی از تومورهای مربوط به رحم، شامل مول هیداتیفرم کامل و ناکامل، تومور تروفوبلاستیک محل جفت و کوریوکارسینوم می باشد که تمایلات تهاجم موضعی و متاستازی متفاوتی دارند (۱). دراین مطالعه یک مورد حاملگی دو قلویی، با یک جنین و حاملگی مولار در خانم باردار ۴۰ ساله را گزارش می شود.
گزارش مورد: بیمار خانم ۴۰ ساله با بارداری ۱۷ هفته که با شکایت تنگی نفس، سردرد و فشار خون بالا مراجعه کرده بود. با توجه به سونوگرافی جنین با Fetal heart rate=۱۱۰، سایز جفت بسیار بزرگتر از حد نرمال و دارای نواحی کیستیک می باشد. برای مریض تشخیص حاملگی دوقلو با یک جنین و حاملگی مولار داده شد و هیستروتومی اورژانسی برای مریض انجام شد. بیمار بعد از یک هفته با حال عمومی خوب و توصیه به انجام تیتراژ هفتگیHuman chorionic gonadotropin β و کنترل فشار خون از بیمارستان ترخیص شد
 نتیجه گیری: حاملگی مولار توسط سونوگرافی و اندازه گیری   βHCGسرم تشخیص داده می شود. با توجه به این که عوارض حاملگی اعم از فشارخون بارداری و عوارض متابولیک مانند پرکاری تیرویید و نیز خون ریزی به دنبال این گونه بارداری ها افزایش می یابد تشخیص و درمان زودرس جهت کاهش مرگ و میر مادری بسیار ارزشمند است. به علاوه بعد از ختم این گونه حاملگی ها بررسی جهت تشخیص زودرس تو مورهای تروفوبلاستیک بسیار مهم است.




صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4710