[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101215535
h-index3926
i10-index259135

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای شاهوی

روناک شاهویی، بیژن نوری، نازیلا درویشی، خدیجه رضایی، هیوا زندی، شنو بایزیدی، فاطمه خضزنژاد،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: اختلالات و مشکلات  قاعدگی از شایع ترین شکایات زنان می­باشد که از سیکل­ های به تعویق افتاده تا سیکل­­ های دردناک، اغلب شایع و خوش­ خیم ودارای طیف وسیعی می­باشند که باعث کاهش کیفیت زندگی این بیماران می­باشند. هدف از این مطالعه تعیین شیوع اختلالات قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.
مواد و روش­ ها: این مطالعه ازنوع توصیفی تحلیلی است و جامعه آماری آن را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان تشکیل می دهد، نمونه ­گیری از نوع خوشه­ ای بوده و با این روش تعداد ۳۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید، ابزار پژوهش شامل؛ پرسشنامه­ ای متشکل از ۱۰ سوال دموگرافیک و ۲۶ سوال اصلی و چارت مربوط به اندازه گیری میزان خونریزی قاعدگی در یک دوره پریودی  بود. تحلیل داده­ها با نرم افزار آماری STATA نسخه ۱۲ و SPSS نسخه ۲۲ انجام شد و توسط آزمون های تی مستقل، ۲χ و Fisher-Test تجزیه و تحلیل گردید.
یافته­ها: شیوع اختلالات قاعدگی در جمعیت مورد مطالعه ۳/۱۵درصد بوده که بیشترین اختلال دیسمنوره (۳۳/۷۵درصد) و کمترین­ هایپومنوره ( ۳۳/۱درصد) بود. نتایج مطالعه،
رابطه معنی داری بین دیسمنوره و شاخص توده بدنی (۰/۰۴۴=P) وسن(۰/۰۲۱=P) نشان داده شد. همچنین رابطه معنی داری بین وضعیت تاهل - ماستالژی (۰/۰۱۵ = P). منوراژی - سن( ۰/۰۲۶=P)  و هایپرمنوره - سن( ۰/۰۴۵=P) وجود داشت.
نتیجه­گیری: نتایج کلی مطالعه حاضر نشان داد که حداقل یکی از انواع اختلالات قاعدگی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عنوان نمونه ای از جامعه، وجود دارد که این تهدیدی برای زندگی فردی و اجتماعی زنان و دختران  می باشد.

خانم فاطمه محمدی، خانم کژال حسامی، دکتر شعله شاه غیبی، دکتر خالد رحمانی، دکتر روناک شاهوی،
دوره ۲۸، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: طولانی شدن حاملگی با عوارض زیادی برای مادر و جنین همراه است. شروع زایمان و پیشرفت آن نیازمند رسیدگی سرویکس است. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر کپسول خوراکی گل مغربی بر میزان رسیدگی سرویکس در زنان نخست ­زای مراجعه کننده به مراکز منتخب شهرسنندج، سال ۱۳۹۹ انجام شد.
مواد و روش ­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور بود که بر روی ۸۰ خانم نخست­ زای مراجعه کننده به مراکز منتخب شهر سنندج در سال ۱۳۹۹ با سن بارداری ۳۹ هفته تا ۳۹ هفته و ۶ روز انجام شد. افراد با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله (گل مغربی) و کنترل (پلاسبو) تقسیم شدند. پیامد مورد بررسی رسیدگی سرویکس بود که برای هر دو گروه مورد بررسی در فاصله زمانی قبل از مداخله، یک هفته بعد از مداخله و زمان بستری ارزیابی شد. به منظور بررسی رسیدگی سرویکس از جدول نمره ­دهی بیشاپ استفاده شد. تجزیه و تحلیل  داده ها با استفاده از نرم افزار STATA نسخه ۱۴ و آزمون­ های تی­ مستقل، تست دقیق فیشر و آنالیز واریانس با اندازه های تکراری انجام شد.
 یافته‌ها: نمره بیشاپ یک هفته بعداز مصرف کپسول ­ها در گروه مداخله (۰/۹۰±۳/۷۳) تفاوت معناداری نسبت به گروه کنترل (۱/۳۵±۲/۸۸) نداشت (۰/۰۵± ۴/۵۶و در گروه کنترل ۱/۲۲± ۳/۱۳بود و تفاوت آماری معناداری بین دو گروه وجود داشت (۰/۰۰۵=P).
نتیجه‌گیری: مصرف کپسول خوراکی گل مغربی بر میزان امتیاز بیشاپ و رسیدگی سرویکس موثر است و می­توان جهت رسیدگی سرویکس از آن استفاده کرد.


خانم هانا سهرابی، خانم وحید یوسفی نژاد، خانم شعله شاه غیبی، آقا خالد رحمانی، آقا روناک شاهویی،
دوره ۲۹، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: قصور پزشکی در حرفه زنان و مامایی یکی از نگرانی­ های عمده نظام سلامت است چراکه این موضوع علاوه بر ایجاد مرگ و آسیب‌رسانی به دو گروه آسیب­ پذیر مادر و نوزاد، سبب بازگشت دشوار پزشکان و ماماهای مرتکب قصور به فعالیت معمول درمانی و ارائه خدمت به سایر مراجعین می‌شود. این مطالعه باهدف تعیین فراوانی قصور زنان و مامایی و عوامل مرتبط با آن در پرونده­ های مطروحه در نظام پزشکی استان کردستان و در سال­ های ۱۳۹۹-۱۳۹۵ انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر تمامی پرونده­ های شکایات زنان و مامایی در سازمان نظام پزشکی استان کردستان در سال های ۱۳۹۹-۱۳۹۵ مورد بررسی قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیستی بود که توسط پژوهشگر با استفاده از پرونده ­ها تهیه و تکمیل شد. داده ­ها با استفاده از آزمون ­های آماری توصیفی وکای­اسکوئر و نرم افزارSPSS (نسخه۲۴) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: از ۶۸ پرونده ارجاعی به سازمان نظام پزشکی، ۳۲ مورد تبرئه و۳۶ مورد محکوم شدند. میانگین سن شاکیان ۶/۴۳ ± ۳۲/۳۵ سال و میزان تحصیلات اکثر آنان ابتدایی(۳۸/۲ درصد) بود و از میان آن­ها ۹۴/۱ درصد سابقه بیماری نداشتند. بیشترین موضوع شکایت، آسیب جسمی (۴۱/۲ درصد) و بیشترین قصور، نقص مادر(۳۲/۴درصد) بود. بیشترین قصور مربوط به متخصصین زنان (۵۵/۶ درصد) بود. شایع‌ترین علت قصور بی­مبالاتی(۴۰/۰درصد) بود. همچنین بیشترین قصور در بیمارستان آموزشی(۹۱/۷درصد)، در بخش زایمان(۶۳/۹درصد) و در شیفت شب (۴۱/۷درصد) بود. فروانی قصور با شهرستان (۰/۰۰۱ >P) و سطح تحصیلات بیماران (۰/۰۰۲ =P) ارتباط معنی­دار داشت. همچنین از بین عوامل قصور فقط نتیجه قصور با مشخصات قصور (۰/۰۴۲ =P) ارتباط معنی­دار داشت.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان ­داد علت اکثر قصور رخ­داده بی­ مبالاتی است.همچنین بیشترین علت مرگ مادر و جنین مربوط به بی مبالاتی و نقص مادر و جنین عدم مهارت است، لذا توصیه می­گردد جهت افزایش مهارت‌های بالینی رزیدنت­ های زنان و ماماها در برنامه ­های آموزشی اقدامات لازم صورت گیرد و کارگاه­ های افزایش مهارت ­­بالینی طبق پروتکل­ های کشوری جهت شاغلین این حرفه ­ها برگزار گردد.
خانم شیدا مینائی، خانم لیلا هاشمی نسب، دکتر بیژن نوری، دکتر روناک شاهویی،
دوره ۳۰، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۴ )
چکیده

زمینه و هدف: یکی از اولین نیازهای آموزشی اتخاذ روش­ های نوین به­منظور توانمندسازی و بهبود عملکرد فراگیران است. آموزش مهارت­های بالینی به دانشجویان یک امر چالش­ برانگیز است و اساتید باید دانشجویان را به شکل مؤثری برای ایفای نقش خود در عرصه خدمات بهداشتی و درمانی مهیا کنند. هدف از انجام این مطالعه "تعیین تأثیر آموزش تلفیقی معاینه پستان بر میزان یادگیری و مهارت دانشجویان کارشناسی مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان " بود.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه ­تجربی از نوع قبل و بعد، در سال ۱۴۰۰ بود. جامعه این پژوهش را کلیه دانشجویان ترم دوم و چهارم کارشناسی مامایی تشکیل داد. تعداد ۳۰ دانشجو به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این مطالعه شامل فرم مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه پژوهش­گرساخته یادگیری معاینه پستان و چک ­لیست مشاهده مهارت بالینی معاینه پستان بود. برای تحلیل داده­ های مطالعه از نسخه ۱۲ نرم افزار STATA استفاده شد. برای اهداف توصیفی،  از جدول توزیع فراوانی و میانگین و انحراف­ معیار استفاده شد. برای متغیرهای یادگیری و مهارت قبل و بعد از مداخله، از آزمون ناپارامتری ویلکاکسون استفاده شد و سطح معنی­ داری کمتر از ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ­ها: میانه و برد میان چارکی میزان یادگیری قبل و بعد از مداخله در شرکت­ کنندگان به ­ترتیب ۸ و ۴ به ۱۹ و ۷ بود که اختلاف آماری معناداری را نشان داد؛ هم­چنین میانه و برد میان چارکی میزان مهارت معاینه پستان قبل و بعد از مداخله در شرکت­ کنندگان به ­ترتیب ۸/۴۵و ۵/۹۷ به ۱۱۴/۳۴و ۲۵ بود که اختلاف آماری معناداری را نشان داد(۰۰۱/۰=P).
نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از آموزش تلفیقی در معاینه پستان می­تواند سبب افزایش یادگیری و مهارت دانشجویان مامایی شود.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710