[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations100465468
h-index3926
i10-index257132

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای باقری ساوه

کامبیز ذهنی، آزین اشجع اردلان، محمد ایرج باقری ساوه، محمد زاهد رخزادی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: کمبود ویتامین D از مشکلات شایع در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می باشد. وضعیت ویتامین D سرم در جوامع مختلف  کاملا متفاوت است که به علت تنوع عوامل موثر در آن شامل تماس با نور آفتاب  و دریافت آن از طریق مواد غذایی است. هدف از این مطالعه تعیین سطح سرمی ویتامین D و عوامل موثر بر آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ۱۷۱ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک ، سابقه بیماریها و مصرف دارو،  دریافت ویتامین D از راه مواد غذایی، نوع پوشش و تماس با نور آفتاب ،توسط تمام افراد مورد پژوهش تکمیل گردید.جهت بررسی سطح  سرمی ویتامین D ،سرم خون نمونه های پژوهش گرفته شد. همچنین قدو وزن آنها به روش استاندارد اندازه گیری شد.داده ها به کمک آزمونهای آماری مجذور کای ، آنالیز واریانس ،تی مستقل،  ضریب همبستگی پیرسون و تست دقیق فیشر تحلیل شدند.

یافته ها:  از کل افراد مورد پژوهش ۲/۴۶ درصد مرد و۸/۵۳ درصد زن بودند. میانگین سطح ویتامین D سرم واحدهای مورد پژوهشnmol/l   ۰۲/۷ ±کمبود ویتامین D براساس معیار nmol/l   ۳۰ &ge  ۲۵ OHD در افراد مورد پژوهش معادل ۵/۹۶ درصد (۵/۹۷ در صد در مردان و ۷/۹۵ در صد در زنان) بود. نتایج ارتباط معنا داری بین شاخص توده بدن، دریافت ویتامین D از راه مواد غذایی، تماس با نور آفتاب ونوع پوشش با وضعیت  ویتامین D افراد مورد پژوهش را نشان  نداد (۰۵/۰

نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در جمعیت مورد مطالعه ، انجام مداخلات پیشگیری کننده و درمانی و انجام برنامه های آموزشی ضروری بنظر می رسد.

کلید واژه ها:   سطح سرمی ویتامین D ، عوامل موثر  ، دانشجویان

وصول مقاله :۲۱/۳/۹۴ اصلاحیه نهایی:۱۸/۵/۹۴ پذیرش:۲۵/۷/۹۴


خانم شهناز خالدی، آقای محمد ایرج باقری ساوه، آقای فاضل دهون، خانم پریسا کریمی، دکتر پروین محمودی،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پر­فشاری خون، یک چالش رایج در بسیاری از نقاط جهان است. گزارش‌های پزشکی نشان می‌دهد که عدم کنترل فشار خون به دلیل ناسازگاری بیماران با درمان است. یکی از رفتارهای مرتبط با بیماری که منجر به درمان موفقیت‌آمیز می‌شود و از عوارض منفی و شدت بیماری می‌کاهد، پایبندی بیماران به رژیم درمانی است. یکی از راه‌های مدیریت بیماری توسط فرد، استفاده از برنامه خود مدیریتی است؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی تأثیر برنامه خود مدیریتی بر رعایت رژیم درمانی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی دو گروهی است که بر روی ۷۰ نفر بیمار مبتلا به پرفشاری خون انجام شد. نمونه ­ها با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به گروه مداخله (n=۳۵) یا کنترل(n=۳۵)  تخصیص داده شدند. گروه آزمون در ۲ جلسه (هر جلسه ۴۵ دقیقه) در آموزش مهارت خود مدیریتی فشارخون شرکت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفتند. این مطالعه بر مراجعه‌کنندگان درمانگاه امام محمد غزالی شهر سنندج در سال ۱۳۹۹ انجام شد. ابزار جمع­ آوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه تبعیت از رژیم درمانی بیماران مدانلو بود. اطلاعات با استفاده از تست های آماری مجذور کای، تست دقیق فیشر و اندازه‌های تکراری با نرم افزار SPSS-۲۲ تحلیل شد.
یافته‌ها: دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک، تفاوت معنی داری نداشتند (p<۰,۰۵). نتایج آزمون اندازه­ های تکراری نشان داد که در ابعاد اهتمام در درمان (P=۰,۰۳۹)، تعهد به درمان (P=۰,۰۰۳) و تبعیت از درمان (P=۰,۰۴۱) تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود دارد. همچنین اثر متقابل زمان و گروه به ترتیب در ابعاد اهتمام در درمان (P=۰,۰۰۰)، تعهد به درمان (P=۰,۰۰۱) و تبعیت از درمان (P=۰,۰۰۰) معنی دار بوده است. مداخلات آموزشی خودمدیریتی در گروه مداخله سبب افزایش میانگین نمره ابعاد تبعیت از درمان از جمله اهتمام در درمان، تعهد به درمان و نمره کلی تبعیت از درمان نسبت به گروه کنترل شد (P<۰,۰۵).
نتیجه‌گیری: مداخلات آموزشی خود مراقبتی طراحی و ارزیابی شده در مطالعه حاضر می‌تواند سبب افزایش میزان تبعیت از درمان و ارتقاء مؤلفه‌های درون مایه آن نسبت به گروه کنترل شود؛ لذا با ارتقاء خود مراقبتی در بیماران مبتلا به فشار خون می توان به حفظ فشارخون در محدوده نرمال و کاهش عوارض مرتبط با آن کمک کرد.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710