[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90475462
h-index3725
i10-index237138

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 16، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کشور 1390 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 25-9 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت
عسگر برخورداری1 ، حیدر طویلانی1 ، ایرج خدادادی 2
1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، khodadadi@umsha.ac.ir
چکیده:   (13458 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: ارتباط بیماریهای قلبی- عروقی با چربیهای غذایی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر روغنهای مختلف خوراکی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی رت انجام گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه تجربی 40 رت نر به 5 گروه تقسیم و به مدت 3 هفته با غذای استاندارد تغذیه شدند. از 4 عضو هر گروه نمونه خون تهیه و بقیه رت‌ها 4 هفته دیگر با غذای استاندارد یا یکی از غذاهای آزمایشی تهیه شده از روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک تغذیه شدند. اسیدهای چرب سرمی به روش کروماتوگرافی گازی و مقدار لیپیدها توسط کیتهای آنزیمی سنجیده شد. یافته‌ها: اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع، چند غیراشباع n 6 PUFA و n 3 PUFA سرمی به ترتیب با مصرف روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک بطور معناداری افزایش یافت. همچنین دریافت روغنهای زیتون، سویا و بزرک موجب افزایش معناداری در میزان کل اسیدهای چرب غیراشباع سرمی گردید. مصرف روغنهای سویا و بزرک در مقایسه با روغن حیوانی، میزان PUFA تام سرمی را افزایش و روغن بزرک کاهش معناداری را در نسبت n 6:n 3 PUFA سرمی موجب گردید. تری گلیسرید سرمی با مصرف روغنهای زیتون، سویا و بزرک کاهش یافت در حالیکه توتال کلسترول اختلاف معناداری در گروههای مختلف نداشت. مجموعه رتهای دریافت‌کننده روغن از میزان LDL C سرمی کمتری برخوردار بودند ولی افزایش HDL C تنها با مصرف روغن حیوانی و زیتون مشاهده شد. نتیجه‌گیری: ترکیب اسیدهای چرب سرمی تابعی از ترکیب چربیهای غذایی بوده و روغنهای خوراکی سطح عرضه بطور متفاوتی بر الگوی لیپیدی سرم تأثیر می‌گذارند. کلید واژه ها: بیماریهای قلبی- عروقی، چربیهای غذایی، اسید چرب، کروماتوگرافی گازی وصول مقاله: 1/2/90 اصلاحیه نهایی: 5/5/90 پذیرش مقاله: 10/8/90
واژه‌های کلیدی: بیماریهای قلبی- عروقی، چربیهای غذایی، اسید چرب، کروماتوگرافی گازی
متن کامل [PDF 1168 kb]   (2183 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/9/12 | انتشار: 1390/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barkhordari A, Tavilani H, Khodadadi I. Different effects of dietary fats on serum fatty acid composition and lipid profile in rat. SJKU 2012; 16 (4) :9-25
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-648-fa.html

برخورداری عسگر، طویلانی حیدر، خدادادی ایرج. اثر متفاوت چربی های مختلف غذایی بر ترکیب اسیدهای چرب سرم و الگوی لیپیدی در رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1390; 16 (4) :9-25

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-648-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کشور 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645