:: دوره 24، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1398 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 109-96 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییر ظرفیت کلی آنتی‌اکسیدانی بافت (TAC) ، روش نوین ارتقاء ترمیم زخم های پوستی
مجید بنی محمد1 ، هومن روایی1 ، پارسا خلفی2 ، غلامعلی جاودان3 ، سید عبدالمجید آیت اللهی4 ، سید حسین داوودی 5
1- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات جراحی کم تهاجمی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات فیتوشیمی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
5- مرکز تحقیقات سرطان، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، پژوهشکده ملی تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، h.davoodi_18@yahoo.com
چکیده:   (3145 مشاهده)
زمینه ­و­ هدف: ظرفیت کلی آنتی­اکسیدانی بافت ، عامل مهمی در تعیین عملکرد فیزیولوژیک یا فیزیوپاتولوژیک گونه های واکنشگر اکسیژن است. آزاد شدن گونه­های واکنشگر اکسیژن در زخم­های پوستی، منجر به نکروز و همچنین آپوپتوز می شود و زخم با از دست رفتن بافت مواجه می شود. اگر بتوان با مدیریت عوامل تهدید کننده­ی بافت فلاپ، موجب کاهش آنها شد، اثر بخشی و زمان لازم برای بهبودی فلاپ‌ها، به طور چشمگیری بهبود می یابد.
روش بررسی: ۴۰ موش از نژادSprauge-Dawkey  به ۴ گروه تقسیم شدند: (۱) Sham با پوست بریده شده در ابعاد ۳×۸ سانتیمتر بدون بلندکردن پوست از بستر آن (۲)فلاپ با برش پوستی ۳×۸ سانتیمتر که از بستر خود بلند شده (۳)کیموفنول با دوزmg/kg/day25که بعد از جراحی، با کیموفنول درمان شدند و (۴)کیموفنول با دوز mg/kg/day50که بعد از جراحی، با کیموفنول درمان شدند. یک هفته بعد، درصد بافت سالم مانده، SOD و MDA  اندازه گیری شده و همچنین میزان نزدیکی نتایج، استخراج شد. تحلیل­ها با استفاده از نرم افزار GraphPad Prism 6 انجام شد. تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA)  و آنالیز پس آزمون(Tukey test)  برای مقایسه داده­های بیوشیمیایی بین گروه­ها انجام شد.
یافته­ها: کیموفنول، MDA را کاهش (0.05> p) و SOD را افزایش داد (0.01> p). بنابراین استرس اکسیداتیو در بافت فلاپ به میزان قابل توجهی کاهش و ظرفیت مقابله با آن افزایش پیدا کرده است. میزان بقای فلاپ پوستی نیز افزایش یافت (0.05> p).
نتیجه­گیری: در نهایت پژوهش حاضر، اثر محافظتی کیموفنول بر مدیریت استرس اکسیداتیو و سالم مانی بافت فلاپ را آشکار ساخت، هر چند تحقیقات بیشتری برای مشخص شدن قابلیت استفاده بالینی این ماده مورد نیاز است.
واژه‌های کلیدی: ظرفیت کلی آنتی‌اکسیدانی، ترمیم زخم، استرس اکسیداتیو، کیموفنول
متن کامل [PDF 591 kb]   (1430 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/8/13 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار: 1398/4/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 24، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها