[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 21، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1395 ) ::
جلد 21 شماره 5 صفحات 41-49 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی پیاز بر پارامترهای بیوشیمیایی و مرفومتری کلیه موشهای در معرض فرمالدئید
دکتر شبنم محمدی، نفیسه لطفیان1، پریسا کشاورز، مهسا توکلی، دکتر مریم محمدی، دکتر کامیار توکلی طبسی، علی دلشاد، دکتر مهدی کریمی، فاطمه محمدزاده
1- ، Dr.paper57@gmail.com
چکیده:   (2898 مشاهده)

زمینه و هدف: فرمالدئید از جمله آلاینده های هواست که کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت و پزشکی دارد و اثرات مخرب آن بر سیستمهای بدن گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر دوزهای مختلف عصاره پیاز بر پارامترهای بیوشیمیایی و هیستوپاتولوژی کلیه موش های در معرض فرمالدئید بوده است.

روش بررسی: 48 سر موش نر بالغ به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ تزریقی دریافت نکرد. گروه دوم mg/kg 10  فرمالدئید به مدت 14 روز و گروههای سوم تا ششم علاوه بر فرمالدئید به ترتیب دوزهای  mg/kg40-20-10-5 عصاره پیاز به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. پس از 14 روز، از کلیه موش ها لام بافتی تهیه و با تکنیک استریولوژیک، حجم کلیه و گلومرول ها به دست آمد.  به علاوه میزان اوره و کراتینین سرم اندازه گیری شد.  داده ها با نرم افزارSPSS.20   آنالیز گردید.

یافته ها: تعداد گلومرولهای کلیوی در تمامی گروههایی که پیاز دریافت کرده بودند و حجم گلومرول تنها در گروه  mg/kg 10 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت (000/0=p). سطح اوره در گروههای دریافت کننده دوز 10 و 20 mg/kg  پیاز و سطح کراتینین در گروههای دریافت کننده دوز 5، 20 و 40 mg/kg  پیاز نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (000/0=p). فرمالدئید باعث آسیب کلیوی و افزایش در سطح اوره و کراتینین شد و حجم و تعداد گلومرول کلیه را کاهش داد.

نتیجه گیری: تجویز دوز 40 mg/kg  عصاره هیدروالکلی پیاز در دو هفته اثر محافظتی بر بافت کلیه در معرض فرمالدئید داشت.

کلید واژه ها:  فرمالدئید- کلیه- موش- پیاز- عصاره- هیدروالکلی- بیوشیمیایی- مرفومتری

وصول مقاله:24/3/94 اصلاحیه نهایی:20/5/95 پذیرش:1/6/95 

واژه‌های کلیدی: فرمالدئید- کلیه- موش- پیاز- عصاره- هیدروالکلی- بیوشیمیایی- مرفومتری
متن کامل [PDF 301 kb]   (855 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۵/۹/۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۹/۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi S, Lotfian N, Keshavarz P, Tavakkoli M, Mohammadi M, Tavakkoli Tabasi K, et al . Protective effects of hydro-alcoholic extract of Allium cepa on biochemical and morphometric parameters of mice kidneys exposed to formaldehyde . SJKU. 2016; 21 (5) :41-49
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-2683-fa.html

محمدی شبنم، لطفیان نفیسه، کشاورز پریسا، توکلی مهسا، محمدی مریم، توکلی طبسی کامیار، و همکاران.. بررسی اثر حفاظتی عصاره هیدروالکلی پیاز بر پارامترهای بیوشیمیایی و مرفومتری کلیه موشهای در معرض فرمالدئید. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1395; 21 (5) :41-49

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-2683-fa.html



دوره 21، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3991