[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 10، شماره 3 - ( مجله علمي پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1384 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 53-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی‌های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن
محمد صالح هژیر1، دكتر کیومرث رشیدی، دكتر سید نجم‌الدین صنوبر طاهائی، ناصر رشادمنش، نسرین مفرح2
1- ، Saleh.hazhir@muk.ac.i
2- آزمایشگاه مواد غذایی
چکیده:   (14222 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها می‌باشد و می‌تواند در صورت آلودگی باعث بروز مسمومیت در بین مصرف‌کنندگان آن گردد. این مطالعه با هدف تعیین نوع و میزان آلودگی بستنی‌های استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن طراحی گردید.

  روش بررسی : نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و حجم نمونه 170 نمونه بستنی که بطور تصادفی از کلیه تولیدکنندگان بستنی در سطح استان کردستان در شش ماه اول 1384 نمونه‌برداری گردید و در شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر توتال کانت، شمارش کلیفرم، اشریشیا کلی و استافیلوکک قرار گرفت. داده‌های حاصله وارد محیط نرم افزار SPSS گردید و با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آزمون X2 تحلیل شدند.

  یافته‌ها : یافته‌های تحقیق نشان داد که 7/1% نمونه‌ها به استاف، 9/2% به اشریشیا کلی، 9/69% آلوده از نظر کلیفرم و 4/68% آلوده از نظر توتال کانت بوده‌اند. در مجموع 75% نمونه‌ها غیر قابل مصرف بودند. بین رعایت بهداشت فردی متصدیان با میزان آلودگی و همچنین بین وضعیت بهداشت محیط اماکن و میزان آلودگی با 01/0 p< رابطه تائید گردید.

  نتیجه‌گیری : با توجه به نتایج حاصل ضروری است مسئولین بهداشتی استان در رعایت بهداشت فردی متصدیان و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع بستنی‌های سنتی توجه بیشتری نمایند و در تولید بستنی‌های سنتی عمدتاً از شیرهای پاستوریزه استفاده گردد.

  کلید واژه‌ها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی

  وصول مقاله: 9/11/84 اصلاح نهایی: 20/2/85 پذیرش مقاله: 27/2/85

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی
متن کامل [PDF 164 kb]   (1340 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۱۱/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazhir M, Rashidi K, Senobar Tahaee S, Reshadmanesh N, Mofareh N. Assessment of the types and rate of contamination in traditional ice-cream in Kurdistan Province and its relationship to environmental and personal health care. SJKU. 2005; 10 (3) :53-60
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-230-fa.html

هژیر محمد صالح، رشیدی کیومرث، صنوبر طاهائی سید نجم‌الدین، رشادمنش ناصر، مفرح نسرین. بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی‌های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1384; 10 (3) :53-60

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-230-fa.html



دوره 10، شماره 3 - ( مجله علمي پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3961