[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1392 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 28-34 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مصرف گیاه خرفه بر روی علائم روانی و سطح مالون دی آلدئید بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن
لیلا رفیعی وردنجانی1، ندا پروین2، شکوه فرزانه دهکردی1، نجمه شاهین فرد1، سیف الله مرتضایی1، رویا انصاری سامانی1
1- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
2- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ، np285@yahoo.com
چکیده:   (7804 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: علیرغم وجود داروهای آنتی سایکوتیک، تعداد زیادی از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی به مونوتراپی با این داروها پاسخ مناسبی نمی دهند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف گیاه خرفه بر روی علائم روانی و سطح مالون دی آلدئید (MDA) بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی بستری در بیمارستان سینا انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی بر روی٦٠ بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن تحت درمان با رسپریدون بستری در بیمارستان سینای جونقان در سال١٣91-1390 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه ٣٠ نفری کنترل و مداخله قرار گرفتند. گروه کنترل قرص رسپریدون (mg/day6) به همراه قرص بی پریدین(mg/day4) به مدت 8 هفته دریافت نمودند. بیماران در گروه مداخله نیز همین رژیم دارویی را به همراه کپسول خرفه با دوز 1 گرم عصاره یک بار در روز دریافت نمودند. در ابتدای مطالعه و در پایان هفته 8، پرسشنامه علایم مثبت و منفی اندرسون در دو گروه تکمیل و سطح MDA اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک میانگین، انحراف معیار، تی زوج و تی مستقل انجام شد. یافته ها: بعد از مداخله، میانگین نمرات علائم مثبت به ترتیب در گروه مداخله 56/18±93/47 و کنترل83/14± 1/57 و میانگین نمرات علائم منفی به ترتیب در گروه مداخله 03/11±83/40 و کنترل34/9± 13/46 بود (05/0p<). بعلاوه میانگین MDA در گروه های مداخله و کنترل به ترتیب 25/1±25/3 و 76/1±43/5 بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، مصرف همزمان خرفه و رسپریدون می تواند موجب بهبود علائم روانشناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن و کاهش سطح MDA آنها گردد. واژه های کلیدی: اسکیزوفرنی، بی پریدین، خرفه، رسپریدون، مالون دی آلدئید. وصول مقاله :8/6/91 اصلاحیه نهایی:16/11/91 پذیرش:20/12/91 IRCT201203112085N7
واژه‌های کلیدی: اسکیزوفرنی، بی پریدین، خرفه، رسپریدون، مالون دی آلدئید
متن کامل [PDF 198 kb]   (1526 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۹/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۲/۹/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafiee Vardanjani L, Parvin N, Farzane Dehkordi S, Shahinfard N, Morte S, Ansari Samani R. The effects of Portulaca oleracea L (purslane) on psychologic symptoms and malondialdehyde level in schizophrenic patients. SJKU. 2013; 18 (4) :28-34
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1184-fa.html

رفیعی وردنجانی لیلا، پروین ندا، فرزانه دهکردی شکوه، شاهین فرد نجمه، مرتضایی سیف الله، انصاری سامانی رویا. بررسی تأثیر مصرف گیاه خرفه بر روی علائم روانی و سطح مالون دی آلدئید بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1392; 18 (4) :28-34

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1184-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3977