[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1392 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 8-17 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط میزان سرمی اینترلوکین های پیش التهابی (IL 6) و ضدالتهابی (IL 10) رت با ترکیب اسیدهای چرب روغن های خوراکی مصرفی
عسگر برخورداری1، دکتر حیدر طویلانی2، دکتر ایرج خدادادی3
1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- دانشگاه علوم پزشکی همدان
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، khodadadi@umsha.ac.ir
چکیده:   (7739 مشاهده)
مقدمه: امروزه محققین در تلاش اند که با اصلاح الگوهای غذایی میزان سنتز واکنش‌گرهای التهابی را کنترل و از عوارض بالینی بیماری‌ها بکاهند. این مطالعه نیز قصد دارد اثر روغن‌های خوراکی مختلف موجود در سطح عرضه که الگوی تاثیر پیچیده‌تری نسبت به مصرف اسیدهای چرب خالص بر میزان اینترلوکین‌های IL 6 و IL 10 سرمی دارند را بررسی نماید. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه تجربی بر روی مدل حیوانی، 40 رت نر به 5 گروه تقسیم و به مدت 3 هفته با غذای استاندارد تغذیه شدند. از 4 عضو هر گروه نمونه خون تهیه و بقیه رت ها 4 هفته دیگر با غذای استاندارد یا یکی از غذاهای آزمایشی تهیه شده از روغنهای حیوانی، زیتون، سویا و بزرک تغذیه شدند. اسیدهای چرب سرمی به روش کروماتوگرافی گازی و مقدار اینترلوکین‌ها به روش الایزا سنجیده شدند. آنالیز واریانس برای مقایسه میانگین‌ها و آنالیز رگرسیون برای بررسی ارتباط بین متغیرها بکار رفت. نتایج: مصرف روغن حیوانی و روغن سویا بطور معناداری موجب افزایش IL 6 سرمی گردید، در حالیکه روغن بزرک مقدار IL 10 سرمی را افزایش داد. با افزایش اسیدهای چرب سرمی n 6 PUFA افزایش قابل توجهی در میزان IL 6 مشاهده گردید، لیکن میزان اینترلوکین یاد شده با افزایش اسیدهای چرب MUFA کاهش یافت. علاوه بر این، در حالیکه رابطه مستقیمی بین مقدار آراشیدونیک اسید سرمی و میزان IL 6 برقرار بود افزایش دکوزاهگزاانوئیک اسید بطور معکوسی کاهش IL 6 را موجب گردید. نتیجه گیری: غلظت سرمی اسیدهای چرب بر میزان اینترلوکین‌ها مؤثر بوده و در حالیکه روغن‌های حاوی اسیدهای چرب n 3 PUFA اثرات ضدالتهابی از خود نشان می دهند روغن‌های حاوی اسیدهای چرب n 6 PUFA موجب افزایش واکنش‌گرهای پیش التهابی می شوند.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، اینترلوکین، چربی های غذایی، کروماتوگرافی گازی
متن کامل [PDF 421 kb]   (2406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barkhordari A, Tavilani H, Khodadadi I. Correlation of serum pro-inflammatory (IL 6) and anti-inflammatory (IL 10) interleukine levels with fatty acid composition of dietary oils in rats. SJKU. 2013; 18 (1) :8-17
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1003-fa.html

برخورداری عسگر، طویلانی حیدر، خدادادی ایرج. ارتباط میزان سرمی اینترلوکین های پیش التهابی (IL 6) و ضدالتهابی (IL 10) رت با ترکیب اسیدهای چرب روغن های خوراکی مصرفی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1392; 18 (1) :8-17

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1003-fa.html



دوره 18، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3937