:: دوره 23، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) ::
مقایسه تاثیر ژل زنجبیل و ژل پیروکسیکام بر کاهش میزان درد استئوآرتریت زانو
مرتضی دهقان1 ، عباس عبدلی تفتی 2، فروزان گنجی3 ، رسول قائدی4
1- مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
2- گروه ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، aabdoli2000@yahoo.com
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.
زمینه و هدف: مصرف داروهای خوراکی و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی برای کاهش درد استئوآرتریت زانو عوارضی را بدنبال دارد.  هدف این مطالعه بررسی تاثیر احتمالی داروی گیاهی ژل زنجبیل بر کاهش میزان درد، خشکی صبحگاهی و عملکرد فیزیکی در مبتلایان به استئوآرتریت زانو و مقایسه با ژل پیروکسیکام می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 120بیمار مبتلا به استئو‌آرتریت به صورت تصادفی در 3گروه 40نفره تقسیم شدند. یک گروه ژل زنجبیل2% ، دو گروه دیگر به ترتیب ژل پیروکسیکام و پلاسبو دریافت کردند. به هر سه گروه قرص دیکلوفناک یکبار در روز و ژل مورد نظر دوبار در روز برای مدت14 روز تجویز شد. معاینه اول بیماران در هنگام مراجعه به پزشک و معاینه دوم 2هفته بعد از انجام مداخله صورت پذیرفت و میزان درد بر اساس مقیاس [1]VAS بررسی شد. همچنین از شاخص [2]WOMAC جهت ارزیابی تاثیر درد بر عملکرد بیماران استفاده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS و آزمون های آماری t زوجی، کای اسکوئر و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
یافته‌ها: ژل زنجبیل باعث کاهش میزان کلی درد و خشکی صبحگاهی بیماران شد. این کاهش در مقایسه با گروه دریافت کننده ژل پیروکسیکام اختلاف معنی داری نداشت (05/0<P). کاهش میزان درد (01/0=P) و خشکی صبحگاهی (002/0=P) در گروه پیروکسیکام نسبت به گروه پلاسبو معنی دار بود. میزان بهبود عملکرد فیزیکی نیز در دو گروه پیروکسیکام و زنجبیل اختلاف معنی داری نشان نداد (05/0<P).
نتیجه‌گیری: ژل زنجبیل در تسکین درد، کاهش خشکی صبحگاهی و بهبود عملکرد فیزیکی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو تاثیر گذار بود و تاثیر استفاده از ژل زنجبیل بصورت موضعی تفاوت قابل توجهی با ژل پیروکسیکام ندارد.
کلیدواژه ها: استئوآرتریت، ژل زنجبیل، پیروکسیکام.
وصول مقاله:7/4/96 اصلاحیه نهایی:2/7/96 پذیرش:18/10/96

[1] Visual analogue scale
[2] Western Ontario and McMaster Universities Osteoarthritis Index
واژه‌های کلیدی: استئوآرتریت، ژل زنجبیل، پیروکسیکام.
دریافت: 1396/12/24 | پذیرش: 1396/12/24 | انتشار: 1396/12/24

Dehghan M, Abdoli-tafti A, Ganji F, Ghaedi R. Comparison the effects of ginger (Zingiber officinale) jelly and piroxicam jelly on pain of knee osteoarthritis. SJKU 2018; 23 (1) :8-17

دهقان مرتضی، عبدلی تفتی عباس، گنجی فروزان، قائدی رسول. مقایسه تاثیر ژل زنجبیل و ژل پیروکسیکام بر کاهش میزان درد استئوآرتریت زانو. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1397; 23 (1) :8-17

دوره 23، شماره 1 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها