بررسی تأثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر
|
مهرداد مدرسی 1، منوچهر مصری پور ، مهران اسدی مرغملکی |
1- ، mehrdad_modaresi@hotmail.com |
|
چکیده: (21083 مشاهده) |
زمینه و هدف: با توجه به کاربرد وسیع زعفران بعنوان رنگ و چاشنی در الگوی تغذیه مردم بسیاری از مناطق جهان، این تحقیق جهت تعیین اثرات احتمالی عصاره زعفران بر روی اجزای پروتئینی خون در موش سوری انجام گرفت.
روش بررسی: بدین منظور پنج گروه هشت تایی از موشهای آزمایشگاهی کوچک نر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل (sham) نرمال سالین دریافت کرد و چهار گروه دیگر چهار دوز متفاوت 25، 50، 100 و 200 mg/kg/48h از عصاره زعفران را به مدت 20 روز دریافت کردند. پروتئینهای پره آلبومین، آلبومین، آلفا-1، آلفا-2، بتا، و گاما گلبولینها با روش الکتروفورز از سرم جدا گردید و با استفاده از آنالیز رایانه ای مقدار آنها اندازهگیری شد. نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلبولین) با توجه به الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید.
یافتهها: میانگین سطح سرمی پره آلبومین و آلبومین در گروههای تجربی دوم (mg/kg/48h 50) و سوم (mg/kg/48h 100) با گروه کنترل تفاوت معنیدار داشته اما بین سایر گروهها و گروه کنترل تفاوت معنیداری مشاهده نشد. سطح سرمی آلفا-1 در هیچ یک از گروهها تفاوت قابل ملاحظهای با گروه کنترل نداشت. میانگین سطح سرمی آلفا-2 و بتا در گروههای تجربی تیمار شده با دوزهای mg/kg/48h 25، 50 و 100 و سطح سرمی گاما در گروههای تیمار شده بادوزهای mg/kg/48h 100 و 200 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنیداری نشان داد (05/0p<). همچنین نسبت A/G در همه گروههای تجربی در مقایسه با گروه کنترل بصورت وابسته به دوز تفاوت معنیداری نشان میدهد (05/0p<).
نتیجهگیری: با توجه به اینکه سنتز آلبومینها در کبد صورت میگیرد افزایش میزان آلبومین نشان دهنده بهبود عملکرد کبد در اثر تزریق عصاره زعفران میباشد. همچنین افزایش سنتز گلبولینها و کاهش نسبت A/G نشان میدهد عصاره زعفران توانسته بدون ایجاد تحریک آنتی ژنیک موجب تقویت سیستم ایمنی گردد.
کلید واژهها: آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران
وصول مقاله: 22/4/87 اصلاح نهایی: 20/8/87 پذیرش مقاله: 28/8/87 |
|
واژههای کلیدی: آلبومین، گلبولین، سرم، موش سوری، زعفران |
|
متن کامل [PDF 210 kb]
(2335 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/2/13 | انتشار: 1387/12/25
|
|
|
|