تأثیر عصاره متانولی و ان- هگزانی تره بر برخی شاخصهای انعقادی در محیط آزمایشگاه
|
نگین ملاسلیمی1 ، فاطمه قنبری1 ، اسماعیل ایزدپناه 2، هیمن خسروپناه3 ، امین رستمی4 ، عباس احمدی5 ، سلیمان کرد4 ، امیر امینی6 ، اشکان توکلی4 ، کامبیز حسن زاده5 |
1- ناحیه دو آموزش و پرورش شهرستان سنندج 2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، eizadpanah2000@yahoo.com 3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج 4- دانشگاه کردستان 5- دانشگاه علوم پزشکی کردستان 6- دانشگاه تهران |
|
چکیده: (15556 مشاهده) |
چکیده
زمینه و هدف: Allium porrum L. یا تره، گیاهی از خانواده Liliaceae است و به طور گسترده در غذاهای ایرانی به عنوان طعم دهنده و در طب سنتی ایران کاربردهای مختلف درمانی برای آن ذکر شده است. در مناطق غرب ایران عقیده بر این است که آب تازه این گیاه باعث جلوگیری از خونریزی از بینی میشود. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره های متانولی و ان- هگزانی این گیاه بر تستهای انعقادی در انسان در محیط آزمایشگاه، طراحی و اجرا شد.
روش بررسی: برای تهیه عصاره متانولی و ان- هگزانی گیاه تره از روش استخراج پیوسته استفاده شد. عصاره با غلظتهای مختلف تهیه و تأثیر آن بر شاخصهای انعقادی زمان پروترومبین (PT)، زمان نسبی ترومبوپلاستین (PTT) و زمان انعقاد (CT) بررسی شد و نتایج بوسیله آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی تره باعث افزایش شاخصهای انعقادی PT و PTT شد، اما تأثیر معنیداری بر شاخص انعقادی CT نداشت. از طرفی عصاره ان- هگزانی باعث کاهش PT و افزایش CT شد.
نتیجهگیری: یافتههای حاصل از این مطالعه حاکی از تأثیر ضد انعقادی عصاره تره میباشد. با این وجود بخشی از نتایج این مطالعه اثرات ضد و نقیضی از تأثیر فراکسیونهای مختلف را نشان داد که جهت روشن شدن موضوع و پیدا کردن مکانیسمهای احتمالی، مطالعات بیشتر در مدلهای حیوانی ضروری است.
کلید واژهها: تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد،
وصول مقاله: 28/4/89 اصلاحیه نهایی: 6/9/89 پذیرش مقاله: 29/9/89 |
|
واژههای کلیدی: تره، زمان پروترومبین، زمان نسبی ترومبوپلاستین، زمان انعقاد |
|
متن کامل [PDF 1418 kb]
(1908 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/12/3 | پذیرش: 1393/10/20 | انتشار: 1393/10/20
|
|
|
|