[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations101215535
h-index3926
i10-index259135

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای گُرزی

علی گُرزی، اضغر توفیقی، بهاره امیری،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۷ )
چکیده

زمینه و هدف: فعالیت‌های استقامتی شدید موجب بروز فشار اکسایشی شده و بافت­های مهمی نظیر کلیه و ریه را تحت تأثیر قرار می­دهد. پژوهش حاضر اثر مصرف مکمل کورکومین بر میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و سطوح مالون­دی­آلدهید (MDA) در بافت­های کلیه و ریه طی ۸ هفته تمرین استقامتی سنگین را بررسی نمود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۲۴ سر موش صحرایی نر ویستار (وزن ۲۴/۱۹±۱۱/۲۵۶ و سن ۸ هفته) پس از یک هفته آشناسازی به­طور تصادفی به چهار گروه کنترل (۶=n), کورکومین (۶=n), تمرین استقامتی (۶=n), تمرین استقامتی+ کورکومین (۶=n) تقسیم شدند. سرعت و مدت دویدن تمرینات استقامتی (۸ هفته، ۵ جلسه در هفته) در هفتۀ آخر به سرعت ۳۵ متر در دقیقه و زمان ۷۰ دقیقه رسید. مکمل کورکومین به ­وسیله تزریق داخل صفاقی ارائه شد (۸ هفته، ۳ جلسه در هفته، ۳۰ میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن). فعالیت آنزیم GPX و میزان سطوح MDA با استفاده از روش اسپکتروفتومتری سنجیده شد و داده­ها با استفاده از روش­ تحلیل واریانس یک­طرفه تحلیل گردید.
 یافته ­ها: میزان فعالیت GPX در بافت­های کلیه (۰۷۷/۰p=) و ریه (۱۱۴/۰p=) تغییر معنی­داری را نشان نداد. با این حال، سطوح MDA در بافت کلیه (۰۲۹/۰p=) و ریه (۰۳۷/۰p=) در گروه استقامتی به­طور معنی­داری بالاتر از گروه استقامتی+کورکومین شد.
نتیجه ­گیری: تمرینات استقامتی شدید با وجود ایجاد پراکسیداسیون لیپیدی، موجب بر هم خوردن آخرین خط دفاعی آنتی­اُکسیدانی در بافت‌های کلیه و ریه نمی­شود. همچنین، تمرین استقامتی شدید موجب بروز فشار اکسایشی در بافت­های کلیه و ریه شده و مصرف مکمل کورکومین از بروز این فشار جلوگیری می­کند.

خدیجه ملایی، ساناز میرزایان شانجانی، علی گُرزی، یاسر کاظم زاده، عبدالعلی بنائی فر،
دوره ۲۹، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: تستوسترون انانتات یکی از داروهای رایج در بین زنان ورزشکار است و یکی از عوارض اساسی آن افزایش فشار اکسایشی است. کاسنی به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی و محافظتی آن مورد توجه است. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره کاسنی بر SOD، GPX و MDA در بافت کلیه موش‌های صحرایی ماده ویستار طی هشت هفته تمرین مقاومتی بود.
مواد و روش­ها: ۲۲ سر موش صحرایی ماده ویستار با سن ۸ هفته و وزن ۱۴/۱۷±۲۰۸/۲۲گرم از انستیتو پاستور (ایران) تهیه شد. پس از یک هفته آشنایی، موش ها به طور تصادفی به ۳ گروه ۱) گروه تمرین + دارونما (n=۶)، ۲) تمرین + تستوسترون انانتات (n=۸)، ۳) تمرین + تستوسترون انانتات + کاسنی (n=۸) تقسیم شدند. موش‌ها هشت هفته تمرین مقاومتی با نردبان ۲۶ پله‌ای با وزنه (پنج روز در هفته) انجام دادند. موش های گروه تستوسترون سه بار در هفته استروئید (تستوسترون انانتات/دوز ۲۰ میلی گرم) (به صورت تزریقی) و مکمل کاسنی (۶ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) (به صورت گاواژ) دریافت کردند. سطوح سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و مالون دی آلدئید (MDA) توسط روش اسپکتروفتومتری ارزیابی شد و آزمون تحلیل واریانس یک راهه برای مقایسه تفاوت‌های بین گروهی همراه با آزمون تعقیبی بونفرونی برای مقایسه زوجی انجام شد.
یافته‌ها: مصرف تستوسترون باعث کاهش معنادار سطح شاخصهای GPX و SOD موش­ها(۰/۰۰۰۱>P)  و افزایش معنادار سطح شاخص MDA (۰/۰۰۰۱>P) در سطح نسبت به گروه دارونما گردید و مصرف کاسنی باعث افزایش معنادار سطح شاخص های GPX و SOD موش­ها و کاهش معنادار سطح شاخص MDA آنها نسبت به موش­های دارونما بافت کلیه شد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان میدهد مصرف تستوسترون باعث کاهش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و افزایش فشار اکسایشی در بدن موش‌های تمرین کرده مقاومتی شده است. مصرف کاسنی همراه با مکمل تستوسترون موجب بازگشت سطح این شاخص های فشار اکسایشی به حدود سطح آ­نها در موش­های دارونما گردید.


 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710