[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations100535476
h-index3926
i10-index257132

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای غیاثی

فریبا خیاطی، دکتر سکینه حاج ابراهیمی، دکتر حمیدالله الله وردی پور، فاطمه صادقی غیاثی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: مصرف دخانیات یکی از مهمترین معضلات در دنیای امروز است. عوارض مصرف دخانیات بخصوص در کودکان و نوجوانان بیشتر می باشد. مصرف سیگار اغلب در سنین نوجوانی شروع می گردد، از این رو مداخلات مبتنی بر مدرسه می تواند نقش موثری در پیشگیری داشته باشد. هدف از این مطالعه بومی سازی یک راهنمای مبتنی بر شواهد در حیطه پیشگیری از مصرف سیگار در مدارس بوده است.

روش بررسی: این مطالعه براساس اصول بومی سازی راهنماهای بالینی مبتنی بر شواهد طراحی گردیده است. بدین نحو که ابتدا یک جستجوی نظام مند در پایگاههای اطلاعاتی معتبر برای بازیابی راهنماهای مرتبط بین المللی مبتنی بر شواهد انجام گرفت. راهنماهای انتخاب شده توسط دو نفر و به صورت مستقل، با ابزار استاندارد مورد نقادی قرار گرفتند. سرانجام راهنمای انتخاب شده پس از ترجمه به فارسی، در پانل تخصصی مورد بحث و تصویب قرار گرفت.

نتایج: از ۱۱ راهنمای بازیابی شده، یک راهنما پس از ارزیابی و بحث در پانل تخصصی انتخاب و بومی سازی گردید. این راهنما شامل ۵ توصیه برای مداخلات مبتنی بر مدرسه است که به تهیه برنامه های عملیاتی کمک می نماید. هر توصیه شامل سه قسمت به شرح زیر می باشد: گروه هدف، افرادی که باید اقدامات را انجام دهند، و اقداماتی که باید انجام شود.

نتیجه گیری: مداخلات مبتنی بر مدرسه برای پیشگیری و کنترل مصرف سیگار در نوجوانان و جوانان موثر شناخته شده اند و با توجه به مستند و مبتنی بر شواهد بودن این راهنما و بومی سازی آن با شرایط کشورمان ایران، می تواند جهت برنامه ریزی این مداخلات موثر واقع گردد.

واژه های کلیدی: راهنمای مبتنی بر شواهد، پیشگیری از دخانیات، مداخلات مبتنی بر مدرسه، سیگار

وصول مقاله:۱۶/۴/۹۴ اصلاحیه نهایی:۲/۱۰/۹۴ پذیرش:۱۴/۱۰/۹۴


پیمان رضاقلی، محمد علی شیخ بیگ گوهرریزی، محمد سعید غیاثی،
دوره ۲۶، شماره ۷ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: درد شایع ترین و ناخوشایندترین علامت بیماری است که در صورت عدم درمان باعث تغییرات همودینامیک می شود. با توجه به اهمیت ذکر شده هدف از این مطالعه تعیین تاثیر انفوزیون کتامین بر کنترل درد و همودینامیک بیماران معتاد به مواد مخدر که تحت عمل جراحی قلب قرار میگیرند می باشد.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی، ۷۲ بیمار در بیمارستان بقیهالله (عج) در سال ۱۳۹۹ که کاندید عمل جراحی قلب باز با استفاده از پمپ قلبی ریوی بودند، بهطور تصادفی در دو گروه کتامین و گروه دیگر دریافتکننده نرمال سالین قرار گرفتند. همودینامیک (ضربان قلب و فشار سیستولیک و دیاستولیک) قبل، حین و بعد از جراحی و همچنین درد بعد از عمل با مقیاس بینایی آنالوگ (VAS) اندازهگیری شد و با آزمون t دو نمونه مستقل و آنالیز واریانس اندازهگیریهای مکرر مقایسه شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که میزان درد بعد از عمل  بین دو گروه کنترل و مصرف کتامین ارتباط معنا داری دارد و در گروه  کتامین میزان درد کمتر بود (۰/۰۰۱ = P). میزان تغییرات فشار خون سیستولیک و دیاستویک در گروه کتامین ثبات بیشتری داشت و همچنین ضربان قلب در گروه کتامین در بیشتر زمان ها بیشتر بود(۰/۰۰۱= P).
نتیجه گیری:با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد تزریق مداوم کتامین حین عمل جراحی قلب و ۴۸ ساعت پس از آن، درد بعد از عمل را به طور قابل توجهی کاهش می دهد و در نتیجه میزان مصرف مخدر بعد از عمل را کاهش می دهد. همچنین باعث ثبات و بهبود همودینامیک و حداقل تغییرات در همودینامیک میشود.
بهارک غیاثی، دائم روشنی، شهریار اقتصادی،
دوره ۲۹، شماره ۱ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: تغذیه مطلوب و کافی در دوران بارداری برای زنان باردار و جنین اهمیت فراوانی دارد چون سلامت تا حد زیادی به میزان مصرف غذا و وضعیت تغذیه آن‌ها در این دوره بستگی دارد. مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر رفتارهای تغذیه‌ای زنان باردار دارای الگوی نامناسب افزایش وزن در دوران بارداری انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که روی ۴۲۳ زن باردار مراجعه‌کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی سنندج که دارای پرونده مراقبت دوران بارداری بودند و وزن گیری آن‌ها خارج از الگوی استاندارد وزن گیری دوران بارداری بود، انجام شد. نمونه‌گیری به طور تصادفی انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از دو پرسشنامه بررسی رفتار تغذیه‌ای زنان باردار و پرسشنامه سواد سلامت استفاده شد. تحلیل داده‌ها با آزمون‌های آمار توصیفی و استنباطی با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که از نظر مصرف روزانه بهینه پنج گروه اصلی غذایی در مادران باردار مورد مطالعه، تعداد ۲۳۳ نفر (۵۶/۷%) سه تا چهار سهم مصرف میوه‌جات داشتند، تعداد ۱۰۶ نفر (۲۵/۸%) چهار تا پنج سهم از گروه سبزی‌ها، تعداد ۱۶۰ نفر(۳۸/۹%) سه سهم از گروه گوشت و حبوبات، تعداد ۲۰۴ نفر (۴۹/۶%) هفت تا یازده سهم از گروه نان و غلات و تعداد ۱۳۵ نفر (۳۲/۸%) سه تا چهار سهم از گروه شیر و لبنیات مصرف می‌کردند. همچنین بین الگوی تغذیه مادران باردار با تحصیلات مادر(۰/۰۱۲ p=)، تحصیلات همسر (۰/۰۴۵ p=) و سواد سلامت (۰/۰۰۰۱p=) ارتباط معنی‌داری وجود داشت.
نتیجه‌گیری: وضعیت تغذیه مادران باردار سنندج در چهار گروه اصلی غذایی (سبزی‌ها، گوشت و حبوبات، نان و غلات و شیر و لبنیات) کمتر از ۵۰ درصد و در گروه میوه‌جات ۵۶/۷درصد بود که نسبتاً نامطلوب است.

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4710