[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2020
Citations99355369
h-index3925
i10-index255128

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای زینلی نصرآبادی

دکتر محمدعلی جعفری ندوشن، دکتر سهیلا عظیمی ابرقوئی، دکتر فائزه زینلی نصرآبادی، دکتر علی راعی عزآبادی، دکتر ناصر محمدکریمی، دکتر محمدرضا کاظمی،
دوره ۲۸، شماره ۵ - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف این مطالعه آن است که به مقایسه‌ی اثرات ضد درد اندانسترون و متوکلوپرامید در ترکیب با مورفین در تسکین درد بیماران مبتلا به حمله حاد رنال کولیک مراجعه کننده به اورژانس بپردازد.
مواد و روش ­ها: بیماران به صورت تصادفی به سه گروه A وB وC تقسیم شدند. در گروه A بیماران تحت درمان با مورفین وریدی با دوز mg/kg ۰/۱و آمپول اندانسترون ۰,۰۷۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم (حداکثر ۴ میلی‌گرم)، در گروهB بیماران تحت درمان با مورفین وریدی با همان دوز و آمپول متوکلوپرامید با دوز ۰,۱۵ میلی‌گرم بر کیلوگرم (حداکثر ۱۰ میلی‌گرم) و در گروه C بیماران تحت درمان با مورفین وریدی با دوز مشابه همراه با ۵ سی‌سی نرمال سالین قرار گرفتند. شدت درد در شروع مطالعه و ۱۵، ۳۰، ۶۰ و ۱۲۰ دقیقه بعد از دریافت دارو با معیار Visual Analog Scale (VAS)  مورد ارزیابی قرار گرفت.
 یافته‌ها: در این مطالعه ۱۵۰ بیمار در سه گروه ۵۰ نفره وارد مطالعه شدند. میانگین سنی بیمَاران۷/۸۴ ± ۳۴/۵۱ بود. از نظر توزیع جنسیت (۰,۷۳۷=p) و میانگین سن (۰,۵۷=p) تفاوت معناداری بین سه گروه وجود نداشت. میانگین شدت درد بر اساس معیار VAS در شروع مطالعه در سه گروه تفاوت معناداری نداشت (۰,۳۳۸=p)؛ اما در دقیقه ۱۵ در گروه متوکلوپرامید و اندانسترون کمتر از گروه آب مقطر بود (۰,۰۴۴=p​​​​​​​). در دقیقه ۳۰ مجدداً تفاوت شدت درد بین سه گروه غیر معنادار شد (۰,۱۶۴=p​​​​​​​)؛ اما در دقایق ۶۰ و ۱۲۰ شدت درد در گروه متوکلوپرامید به‌صورت معناداری کمتر از دو گروه دیگر بود. (۰,۰۳۳=p​​​​​​​ و ۰,۰۰۹=p). همچنین در بررسی درون گروهی شدت درد در هر سه گروه در طی مطالعه روند کاهشی معنادار داشت (۰,۰۰۱>p). میانگین مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به کنترل درد کامل و قابل ترخیص شدن بیماران در گروه متوکلوپرامید۱۸ ± ۵۳دقیقه، در گروه اندانسترون۳۱ ± ۷۲دقیقه و در گروه آب مقطر۳۱ ± ۸۰دقیقه بود (۰,۰۰۱>p). در گروه متوکلوپرامید ۲ نفر از بیماران دچار عوارض اکستراپیرامیدال شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که متوکلوپرامید و اندانسترون علاوه بر اثرات ضد تهوع، دارای اثرات ضد درد نیز می‌باشند. اثر ضد درد و ضد استفراغ متوکلوپرامید و تأثیر آن بر کاهش مدت اقامت بیماران در بیمارستان بیشتر از اندانسترون است.
 

صفحه 1 از 1     

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4703